The page you're viewing is for Dutch (EMEA) region.

Working with our Vertiv Sales team enables complex designs to be configured to your unique needs. If you are an organization seeking technical guidance on a large project, Vertiv can provide the support you require.

Learn More

Many customers work with a Vertiv reseller partner to buy Vertiv products for their IT applications. Partners have extensive training and experience, and are uniquely positioned to specify, sell and support entire IT and infrastructure solutions with Vertiv products.

Find a Reseller

Already know what you need? Want the convenience of online purchase and shipping? Certain categories of Vertiv products can be purchased through an online reseller.


Find an Online Reseller

Need help choosing a product? Speak with a highly qualified Vertiv Specialist who will help guide you to the solution that is right for you.



Contact a Vertiv Specialist

The page you're viewing is for Dutch (EMEA) region.

Het tekort aan vaardigheden voor het datacenter aanpakken

Er is een dreigend tekort aan vaardigheden in de datacentrum, en het staat op het punt aanzienlijk slechter te worden. Bedrijven hebben moeite met het vinden van de juiste kandidaten, en de wervingsproblemen worden verergerd door het feit dat de helft van de bestaande medewerkers tegen 2025 met pensioen zal gaan. Met een crisis voor de deur, moet de datacenterindustrie nu handelend optreden om haar talentenpool voor de toekomst te behouden en te versterken.

Het Research Centre 2025-onderzoek van Vertiv, een verkenning van de toekomst van de sector, benadrukt enkele belangrijke waarheden rond de strijd om talent. Ongeveer 20 procent van de respondenten heeft het behouden van personeel als een belangrijk probleem geïdentificeerd, een stijging ten opzichte van de 17 procent in 2018. Bovendien meldde meer dan 40 procent van de respondenten problemen met het vinden van gekwalificeerde afgestudeerden, ten opzichte van 38 procent in 2018. Deze cijfers doen bij ons de vraag rijzen wat de oorzaken zijn van het tekort aan vaardigheden van het datacenter en de factoren achter de escalatie hiervan?

Wat veroorzaakt het tekort aan vaardigheden?

Er zijn een aantal factoren die invloed hebben op de vaardigheden voor de lange termijn. De afgestudeerden van STEM van vandaag bevinden zich in een sterke positie, omdat er een groot aantal verschillende mogelijkheden voor ze zijn. Maar dit betekent ook dat bedrijven moeten vechten om het toptalent. Een recent Engineering UK-rapport verklaarde dat het Verenigd Koninkrijk in 2018 ongeveer 80.000 nieuwe afgestudeerde engineering-studenten nodig had. In lijn met deze projectie heeft het VK in 2020 er ongeveer 90.000 nodig. De vraag naar afgestudeerden van STEM groeit steeds sneller en simpel gezegd, er zijn gewoon niet genoeg mensen in de pijplijn om aan deze vraag te voldoen.

Naast het tekort aan talent speelt de obscuurheid van de datacenterindustrie ook een rol in deze crisis. De afgestudeerden van vandaag zijn in de wereld opgegroeid van techgiganten zoals Netflix, Uber en AirBnb. Deze bedrijven hebben een reputatie opgebouwd als de “coole spelers” in de technologische industrie. Om toptalent aan te trekken, moet de datacenterindustrie de aandacht van afgestudeerden en mensen op school trekken en ze helpen bij het begrijpen van de relatie tussen het digitale werk waar ze in leven en het feit dat datacenters hieraan ten grondslag liggen.

De talentpool uitbreiden

Een andere manier iets te doen aan het tekort aan vaardigheden is door breder te kijken bij het vinden van talent. Het gebrek aan genderdiversiteit heeft, in het bijzonder, een negatieve invloed op de lange termijn voor de sector. Vorig jaar, heeft het Uptime Institute een rapport gepubliceerd over particuliere datacenters, waaruit blijkt dat 25% van de ondervraagde managers geen vrouwen tussen hun ontwerp- of operationeel personeel had en slechts 5% van de respondenten zei dat hun personeelsbestand meer dan 50% vrouw was.

Werkgevers moeten zorgen voor een breder personeelsbestand. Van het streven naar flexibele werkvoorwaarden tot het ondersteunen van vrouwen bij het krijgen van STEM-functies of het creëren van een mentorprogramma om vrouwen te ondersteunen op een werkplek die door mannen wordt gedomineerd. De uitdaging om een diverse talentenpool te bevorderen, is niet noodzakelijkerwijs het werven van divers talent, maar het behoud ervan. Naast het aantrekken en behouden van een meer gelijkmatig personeelsbestand is het van cruciaal belang om mensen buiten het datacenter te werven die bekend zijn met kritieke sectoren zoals farmaceutica en petrochemische producten. Deze potentiële kandidaten hebben vergelijkbare vaardigheden als professionals in het datacenter vanwege van hun ervaring in het werken in een kritieke omgeving, maar kunnen hun kennis en ervaring toepassen op een volledig nieuwe industrie in de datacenterwereld. Bedrijfsleiders moeten laten welke ondersteuning ze aan deze kandidaten kunnen bieden en de enorme waarde benadrukken die ze aan de industrie kunnen leveren.

Vertrouwen op tech?

Een andere oplossing om het escalerende tekort aan vaardigheden aan te pakken is het gebruik van technologieën zoals robotica en Artificial Intelligence om taken te automatiseren. Veel bedrijven gebruiken al automatisering, AI en machine learning om het tekort aan vaardigheden te beperken. Google gebruikt bijvoorbeeld robots om harde schijven te vernietigen of buiten gebruik te stellen. Hoewel deze opkomende technologieën een belangrijke rol spelen, zijn ze niet de ultieme oplossing. Naarmate digitale transformatie escaleert, zal het datacenter en de technologiesector in de hele wereld vertrouwen op zeer vaardige mensen bij het stimuleren van innovatie en het reageren op de snel veranderende marktdynamiek. Op de kortere termijn vertrouwen bedrijven steeds meer op outsourcing om de vereiste specialistische vaardigheden binnen te halen.

De strijd met het tekort aan vaardigheden is een van de grootste uitdagingen van de datacentersector. Maar als bedrijven er alles aan doen om hun houding te veranderen en de juiste acties te ondernemen, zijn er enorme kansen voor de toekomst van de sector. Deze verandering begint met toenemend inzicht in de datacenterindustrie, waarom deze belangrijk is en hoe het de technologische oplossingen ondersteunt die een belangrijk onderdeel zijn van het dagelijks leven. Als er één ding duidelijk is, nu het tempo van de verandering extreem snel toeneemt, is het dat we een frisse benadering nodig hebben voor het aantrekken en behouden van een diverse talentenpool in de toekomst.

Als onderdeel van Vertiv's inspanningen om het tekort aan vaardigheden van het datacenter te aan te pakken, heeft Vertiv een nieuw en spannend programma voor afgestudeerden gecreëerd, Vertiv Next Generation, een programma van 18 maanden dat rond de kernfuncties van de organisatie is gestructureerd. Dit programma is gepromoot op de recente virtuele carrièrebeurs van Vertiv (22 april), waar 387 mensen zich hebben geregistreerd en deelnemers uit 38 landen meededen. Dit is de eerste van een reeks evenementen van Vertiv, die advies en begeleiding bieden voor toekomstige carrières in de digitale wereld. En voor degenen onder u die al een carrière hebben opgebouwd in de branche en het interessant vinden om te zien wat uw toekomstige loopbaan zou kunnen zijn, neem dan de Datacentre Career Simulator en u krijg een realtime video en pdf met meer informatie.

Gerelateerde artikelen

PARTNERS
Overzicht
Partner-login

Taal & locatie