The page you're viewing is for Dutch (EMEA) region.

Working with our Vertiv Sales team enables complex designs to be configured to your unique needs. If you are an organization seeking technical guidance on a large project, Vertiv can provide the support you require.

Learn More

Many customers work with a Vertiv reseller partner to buy Vertiv products for their IT applications. Partners have extensive training and experience, and are uniquely positioned to specify, sell and support entire IT and infrastructure solutions with Vertiv products.

Find a Reseller

Already know what you need? Want the convenience of online purchase and shipping? Certain categories of Vertiv products can be purchased through an online reseller.


Find an Online Reseller

Need help choosing a product? Speak with a highly qualified Vertiv Specialist who will help guide you to the solution that is right for you.Contact a Vertiv Specialist

The page you're viewing is for Dutch (EMEA) region.

IIoT komt naar uw fabriek en magazijn. Hoe implementeert u uw industriële edge-netwerkinfrastructuur?

Hoewel de implementatie van Industrial Internet of Things (IIoT)-technologieën in fabrieken en magazijnen door de pandemie is vertraagd, bestaat er weinig twijfel dat deze verbonden en data-intensieve omgevingen gaan groeien. Het IIoT, soms ook wel Industry 4.0 genoemd, biedt simpelweg te veel potentiële waarde om niet zijn weg te vinden naar de meeste moderne fabrieken en magazijnen.

McKinsey voorspelde vóór de pandemie zelfs dat het IIoT tegen 2025 een economische waarde van 1,2 tot 3,7 biljoen dollar zou genereren. De werkelijke economische waarde van het IIoT in de komende jaren afneemt als gevolg van de ontwikkelingen in 2020. Deze voorspelling weerspiegelt echter wel het potentieel van het verminderen van de downtime, het verhogen van het gebruik van activa en het verbeteren van de productiviteit en efficiëntie door middel van IIoT-technologie.

De waarde van edge computing voor het IIoT

Het IIoT verbindt een netwerk van sensoren, apparatuur, besturingselementen en industriële computerplatforms. Het biedt zo inzicht in en maakt beheer mogelijk van apparatuur en processen waarvan magazijnen en fabrieken afhankelijk zijn. De sensoren en andere apparaten die deze toepassingen mogelijk maken, genereren in een bepaalde periode een grote hoeveelheid gegevens. Dit maakt het uitsluitend vertrouwen op de cloud voor de realtime analyse en besluitvorming die deze toepassingen vereisen onpraktisch. Indien u van de voordelen van het IIoT wilt profiteren, vereist dit in veel gevallen plaatsing van IT-apparatuur in het magazijn of op de fabrieksvloer. De apparatuur opereert hier in zwaardere omstandigheden dan in een datacenter of zelfs in een kantooromgeving.

Infrastructuuruitdagingen van de industriële edge

Ondernemingen die edge computing-infrastructuur willen inzetten in industriële omgevingen, moeten nagaan hoe de volgende reeks omstandigheden in die omgevingen van invloed kunnen zijn op IT-systemen en deze in gevaar kunnen brengen:

  • Vermogensvariaties: Net als bij elke edge-locatie, is een speciale noodstroomvoorziening essentieel voor het bewaken van de beschikbaar van het systeem bij verstoringen in het elektriciteitsnetwerk. In productieomgevingen en geautomatiseerde magazijnen kan stroomconditionering echter nog belangrijker zijn. De machines die in deze omgevingen werken, kunnen elektrische ruis genereren die IT-apparatuur kan verstoren. Het conditioneren van de stroom voordat deze IT-systemen bereikt voorkomt dit. Verschillende soorten UPS-oplossingen hanteren verschillende benaderingen van stroomconditionering. Het type UPS dat u kiest bepaalt de effectiviteit bij het neutraliseren van diverse stroomstoringen. In moeilijke omgevingen is een online UPS met dubbele conversie meestal de beste keuze aangezien deze een zuivere, consistente AC-golfvorm afgeeft.
  • Omgevingsomstandigheden: De meeste industriële omgevingen kunnen de temperatuur en de vochtigheidsgraad niet binnen het vereiste bereik houden voor een betrouwbare werking van IT-apparatuur. Er is speciale koeling nodig. En in de grote, open ruimtes van een magazijn of fabriek wordt deze koeling meestal geïntegreerd in of gemonteerd aan de zijkant van de IT-behuizing.
  • Luchtkwaliteit: In industriële omgevingen is een hogere concentratie van stof en andere deeltjes in de lucht aanwezig dan in datacenters. Indien serverventilatoren deze verontreinigingen in de apparatuur zuigen kan dit afbreuk doen aan de betrouwbaarheid en levensduur van IT-apparatuur. Tegen stof beschermde of afgesloten IT-racks of -behuizingen beschermen IT-apparatuur en voorkomen dat ongefilterde buitenlucht de apparatuur kan bereiken. speciale koeling die is geïntegreerd in de behuizing creëert een schone, temperatuurgecontroleerde omgeving, ongeacht de kwaliteit van de buitenlucht.
  • Fysieke beveiliging: De kernfilosofie van edge computing is het plaatsen van computers en opslag van data dicht bij de mensen en apparatuur die ze ondersteunen. In de productie betekent dat meestal dat de IT-apparatuur kwetsbaar is voor toegang door onbevoegd personeel. Afsluitbare kasten helpen toegang door onbevoegden voorkomen. Een andere veel gebruikte oplossing is het plaatsen van sensoren op de deur die waarschuwen indien de deur geopend is.
  • Zichtbaarheid van infrastructuur van de netwerk-edge: De meeste edge computing-sites bevinden zich in omgevingen waar speciale technische middelen schaars zijn. Mogelijkheden voor externe bewaking geven IT-specialisten zicht op de prestaties van apparatuur. Zo kunnen zij garanderen dat de apparatuur werkt zoals dat bedoeld is. Indien uitgerust met extra sensoren kan externe bewaking ook waarschuwingen genereren voor situaties die de apparatuur in gevaar kunnen brengen, zoals verhoogde temperaturen, het binnendringen van water of onbevoegde toegang.

Bescherming bieden en de implementatie van IIoT-infrastructuur stroomlijnen

Organisaties die IIoT in veeleisende omgevingen implementeren kunnen een oplossing ‘bouwen’ door het selecteren van oplossingen voor stroomvoorziening, koeling, behuizing en monitoring die voldoen aan de eisen van hun omgeving, waarna zij deze componenten op locatie integreren.

Die aanpak kan echter de implementatietijden verlengen, IT-middelen onder druk zetten en het standaardiseren van infrastructuur voor meerdere locaties bemoeilijken. Haal daarom uw voordeel uit volledig geïntegreerde oplossingen. Denk hierbij aan microdatacenters, die vooraf getest en ontworpen zijn en hierdoor betere prestaties en betrouwbaarheid leveren.

De Vertiv™ Liebert® CRV is een autonome, kant-en-klare koelunit met geavanceerde beheerfuncties. De koelunit is perfect voor de ondersteuning van IIoT in veeleisende omgevingen.

PARTNERS
Overzicht
Partner-login

Taal & locatie