The page you're viewing is for Dutch (EMEA) region.

Working with our Vertiv Sales team enables complex designs to be configured to your unique needs. If you are an organization seeking technical guidance on a large project, Vertiv can provide the support you require.

Learn More

Many customers work with a Vertiv reseller partner to buy Vertiv products for their IT applications. Partners have extensive training and experience, and are uniquely positioned to specify, sell and support entire IT and infrastructure solutions with Vertiv products.

Find a Reseller

Already know what you need? Want the convenience of online purchase and shipping? Certain categories of Vertiv products can be purchased through an online reseller.


Find an Online Reseller

Need help choosing a product? Speak with a highly qualified Vertiv Specialist who will help guide you to the solution that is right for you.Contact a Vertiv Specialist

The page you're viewing is for Dutch (EMEA) region.

Op deze wijze vereenvoudigt u uw besluit en maakt u de beste keuze voor uw bedrijf.

Net zoals alles tegenwoordig, hebt u een groot aantal keuzes voor hoeveel onderhoud genoeg is voor de kritieke infrastructuur van uw datacenter, die uw digitale infrastructuur ondersteunt. Aan de ene kant zijn er - voor degenen die niets aan het toeval willen overlaten - uitgebreide onderhoudsprogramma’s met regelmatig geplande preventieve onderhoudsbezoeken (PM), 24/7 noodhulpdiensten, verschillende uitbreidingen voor stroomapparatuur (IR-scans, onderhoud van schakelapparatuur en het testen van primaire en secundaire stroomonderbrekers), plus koelingsoptimalisatieservices voor uw precisiekoelers. Aan de andere kant van het spectrum zijn er de basispakketten die alleen noodhulp bieden indien een probleem optreedt. En natuurlijk zit er van alles tussenin.

U ligt waarschijnlijk niet wakker van de discussie over de voordelen van de basis- vs. premiumpakketten voor zoiets als uw kabelbundel. De beslissing over het juiste beschermingsniveau voor de apparatuur die verantwoordelijk is voor het online houden van uw bedrijf is echter een stuk belangrijker. Niemand wil betalen voor onderhoud dat ze niet nodig hebben. Een gebrek aan onderhoud kan u echter veel meer kosten door ongeplande downtime, slechte systeemprestaties of energie-inefficiëntie.

De beslissing over onderhoud heeft duidelijk grote gevolgen voor uw bedrijf, maar het hoeft geen moeilijke of zelfs stressvolle keuze te zijn. Uiteindelijk komt het op drie dingen neer: het begrijpen van de waarde van onderhoud, het berekenen van uw risicofactor en het afwegen van de gevolgen waarmee u te maken krijgt als en wanneer een apparatuurstoring optreedt.

Hier bekijken we elk van deze problemen om u te helpen bij het selecteren van de juiste onderhoudsdekking voor uw datacenter.

  1. Welke waarde biedt de service? Onderzoeken waaronder die in opdracht van Vertiv, tonen duidelijk aan dat serviceprogramma’s voor preventief onderhoud (PM) - indien op de juiste manier geïmplementeerd door getrainde technici - zorgen voor maximale betrouwbaarheid van datacenterapparatuur. Denk hierbij aan UPS-units, UPS-accu’s, stroomdistributieapparatuur en precisiekoelers. Regelmatig preventief onderhoud zorgt hiervoor met behulp van systematische inspecties, detectie en correctie van beginnende fouten. Nog voordat zij zich voordoen of voordat zij zich ontwikkelen tot grote defecten die resulteren in kostbare uitvaltijd. Volgens de analyse van Vertiv is de Mean Time Between Failures (MTBF) voor UPS-units (noodstroom) die twee keer per jaar preventief onderhoud krijgen, 23 keer hoger dan een machine zonder preventief onderhoud. Een klein beetje onderhoud kan logischerwijs een groot verschil maken voor de betrouwbaarheid van apparatuur.

Naast ervoor zorgen dat vitale toepassingen operationeel blijven, verbetert regelmatig onderhoud ook de uptime van apparatuur, verhoogt het de energie-efficiëntie en zorgt dat het systeem optimaal presteert. Al deze voordelen rechtvaardigen de kosten van onderhoud en bieden vaak blijvende waarde die de kosten van een onderhoudscontract ver overtreft.

  1. Wat is uw risicofactor? Regelmatig onderhoud heeft altijd waarde, maar hoe cruciaal is dergelijk onderhoud voor uw specifieke situatie? Met andere woorden, hoe groot is de kans dat uw apparatuur faalt? Hoewel de meeste vermogens- en precisiekoelingsapparatuur is ontworpen voor een extreme betrouwbaarheid, bevat alle apparatuur componenten met een beperkte levensduur die volgens de specificaties van de fabrikant moeten worden vervangen. De meeste onderhoudsbezoeken bestaan uit inspecties, tests, metingen en aanpassingen van deze componenten, evenals vervanging van onderdelen indien nodig en andere onderhoudsactiviteiten die zorgen dat de apparatuur goed blijft werken.

De grote vraag is hoe vaak deze bezoeken voor preventief onderhoud moeten plaatsvinden. De leeftijd en staat van uw apparatuur heeft een grote invloed op het antwoord, evenals het advies van de fabrikant. Toepassing, installatieontwerp en operationele praktijkomstandigheden spelen ook een rol. Het spreekt voor zich dat oudere apparatuur in uitdagendere omgevingen, zoals omstandigheden met constant slechte stroomkwaliteit, tot een groter risico op storingen leidt en mogelijk meer aandacht nodig vraagt, soms zelfs meer dan wat de fabrikant adviseert.

  1. Welk risiconiveau vindt u acceptabel? Nadat u hebt besloten of uw risico op een storing hoog, laag of ergens daar tussenin is, is de volgende stap het afwegen van de gevolgen van een storing in een digitaal infrastructuursysteem. Denk na over wat er kan gebeuren indien uw systeem uitvalt. Wordt een dergelijke gebeurtenis als een licht ongemak gezien (d.w.z. uw werknemers hebben geen toegang tot hun bestanden en mogelijk verliest u een of twee dagen productiviteit)? Of wordt dit gezien als een complete catastrofe, dat uw bedrijf honderdduizenden dollars aan inkomsten kost, uw klanten wegjaagt en uw merk beschadigt? Des te groter de gevolgen van een storing, des te belangrijker het voorkomen van een storing is en des te meer u in onderhoud moet investeren.

Het is belangrijk om op te merken dat redundantie onderdeel moet zijn van deze analyse. Indien uw datacenter over meerdere apparaten beschikt die dezelfde functie uitvoeren, of indien u bijvoorbeeld over twee datacenters beschikt, dan zijn de gevolgen van het falen van één apparaat of het uitvallen van één volledig datacenter minder groot. U beschikt immers over een back-upoplossing. Dat wil echter niet zeggen dat onderhoud niet ertoe doet. Maar als u een hoog redundantieniveau heeft, kunt u meer tijd plannen tussen uw onderhoudsbezoeken.

Er zijn geen goede of foute antwoorden—Het belangrijkste is waarbij u zich op uw gemak voelt

Regelmatig onderhoud voor bedrijfskritieke infrastructuur van datacenters, inclusief stroom- en precisiekoelapparatuur, kan op veel manieren van onschatbare waarde zijn voor een bedrijf. Wij adviseren u minimaal een samenwerking met getrainde technici die u op de hoogte houden van het advies van de fabrikant en ervoor zorgen dat de onderdelen professioneel worden getest en vervangen zoals aangegeven. Daarnaast kan een hoger serviceniveau de sleutel zijn voor het bereiken van de beschikbaarheids-, prestatie- en efficiëntieniveaus die belangrijk zijn voor de missie van uw organisatie, de tevredenheid van uw klanten en uw voortdurende zakelijke succes.

Bekijk hier de services van Vertiv.

PARTNERS
Overzicht
Partner-login

Taal & locatie