The page you're viewing is for Dutch (EMEA) region.

Partners

The page you're viewing is for Dutch (EMEA) region.

7 Huidige overwegingen voor het bewaken van de edge van uw netwerk

Het gebruik van de juiste digitale continuïteitsoplossingen voor het beheer van edge-sites is belangrijker dan ooit.

Snel internet, alomtegenwoordige draadloze verbindingen en het streven van bedrijven om hun bedrijven uit te breiden en te digitaliseren hebben bijgedragen aan de groei van edge-locaties. Bedrijven en nutsbedrijven hebben vestigingen en externe kantoren, IT-kasten en radio- en mobiele masten opgezet om altijd en overal bedrijven en verbonden consumenten te ondersteunen.

Vanwege de recente verstoring van de sector hebben werknemers tweemaal daags rijden en kantoorwerk ingewisseld voor thuiswerken. Bedrijven hebben moeite gehad om hun bedrijven in realtime te ontwikkelen, door het toenemende gebruik van VPN-verbindingen (Virtual Private Network), pieken in clouddiensten (gedeeltelijk aangedreven door videovergaderingen en online samenwerkingstools), beveiligingsrisico's en verhoogde helpdeskoproepen voor hardware- en softwareondersteuning aan te pakken. Op dezelfde manier moesten internetproviders de ondersteuning voor connectiviteitsdiensten voor woningen escaleren, omdat zo'n groot deel van het werk van de wereld niet vanuit het kantoor, maar vanuit huis heeft plaatsgevonden.

Bovendien zijn datacenters mobiel geworden. Reageren op verhoogde bedrijfs- en klantbehoeften heeft extra druk gelegd op bedrijven zoals telecommunicatie- en entertainmentproviders, ziekenhuizen en financiële dienstverleners die een ultralage latentie voor kritieke processen vereisen. Deze bedrijven nemen kleine datacenters in containers in gebruik buiten belangrijke gebouwen of op andere veeleisende locaties. Deze edge-locaties zorgen voor continue connectiviteit, ondersteunen zakelijke vereisten en leveren een betere klantervaring.

De nieuwe wijsheid over het beheer van Edge-locaties

Dus met welke nieuwe aspecten van het beheer van edge-locaties moeten bedrijven, nutsbedrijven, internetproviders en andere ondernemingen rekening houden bij het navigeren naar de tijd dat de pandemie voorbij zal zijn?

  1. Werken op afstand is een blijvertje. Uit een recent onderzoek van Gartner bleek dat bijna de helft van alle organisaties 81% of meer van de werknemers had overgezet naar een model voor werken op afstand. Sommigen zullen misschien nooit terugkeren, omdat financiële directeuren werken op afstand gebruiken om kosten te beheersen, de productiviteit van het personeel te verhogen en te voldoen aan de behoeften van talent voor flexibelere werkstijlen. Dit betekent dat telecommunicatieproviders hun edge-site-mogelijkheden moeten blijven uitbreiden en ontwikkelen om deze thuiswerkers te ondersteunen.

  2. Edge-locaties houden uw personeel productief. Op het hoofdkantoor en andere kantoren hebben bedrijven netwerken ontwikkeld om de broodnodige redundantie te bieden om disaster recovery te verbeteren. Omdat kantoren en datacenters leeg zijn en worden onderhouden door beperkte personeelsbezetting, lopen bedrijven een verhoogd risico op infrastructuur- en VPN-uitval. Als ze zich voordoen, kan het hele personeelsbestand letterlijk offline gaan. Maar als thuiswerkers wifi-problemen hebben, kunnen ze mogelijk ook geen verbinding maken met bedrijfssystemen. De bedrijven, nutsbedrijven en telecommunicatieproviders van de wereld hebben een gedeelde verantwoordelijkheid om bedrijven draaiende te houden en te functioneren. Edge-sites kunnen helpen de connectiviteit te bieden die bedrijven en werknemers nodig hebben om productief te blijven.

  3. Edge-locaties bieden mogelijk geen fysieke toegang. We hebben van sommige van onze klanten gehoord dat toegang tot colocatiedatacenters niet langer gegarandeerd is. Op dezelfde manier kunnen edge-locaties de toegang tot niet-kernpersoneel afsluiten of overgaan op een model voor beheer op afstand om de gezondheid van het personeel te beschermen, de fysieke en omgevingsintegriteit van apparatuur te beschermen en talent in staat te stellen zich te concentreren op andere taken. Gecentraliseerde beheersoftware en oplossingen voor bewaking en beheer op afstand kunnen locaties letterlijk 'in het donker zetten', waardoor ze onafhankelijk kunnen werken zonder verlichting of personeel. Bedrijven die edge-locaties nog niet hebben uitgerust met deze mogelijkheden, zullen dit waarschijnlijk snel willen doen om hun doorlopende activiteiten te waarborgen.

  4. Edge-locaties zullen blijven groeien. De huidige druk in de industrie en de groei van telewerken botsen met wereldwijde zakelijke behoeften zoals digitalisering. Dit gebeurt gelijktijdig met de groei in zakelijke en persoonlijke eindpunten, variërend van met sensoren verbonden apparatuur die wordt gebruikt in Internet of Things (IoT)-implementaties tot het toenemend gebruik van cloudservices en bedrijfstoepassingen. Al deze digitale transformatie draagt bij aan grotere zakelijke en individuele behoeften van consumenten voor ultrasnelle, ultravoorspelbare connectiviteit. Denk bijvoorbeeld aan een chief executive officer die nu een wereldwijd bedrijf thuis runt, met meerdere apparaten om een voortdurend veranderend bedrijf en verspreid personeelsbestand te beheren. Elke onderbreking van welke duur dan ook zou het vermogen van de CEO om beslissingen te nemen en uit te voeren in gevaar brengen.

  5. Edge-sites moeten zich ontwikkelen voor extra functionaliteit en betere bruikbaarheid. Voor 2020 hebben veel edge-locaties een ondersteunende rol gespeeld. Ze waren waardevol, maar niet altijd missiekritisch. Nu zijn ze een belangrijk onderdeel van de operationele veerkracht en toekomstige groeiplannen van bedrijven. Bedrijven, met name telecommunicatieproviders, moeten ervoor zorgen dat edge-locaties intelligente functionaliteit hebben voor het detecteren van alle pogingen om toegang te krijgen tot de locatie of de apparatuur, het leveren van een ononderbroken stroomvoorziening en koeling aan kritieke bedrijfsmiddelen, het verdelen van elektrische stroom tussen de apparatuur, het correct opnieuw opstarten van apparatuur wanneer nodig, het bieden van lek- en vochtdetectie op de locatie, en het bewaken van de algehele apparatuurstatus, naast andere vereisten. Vroegtijdige detectie van problemen kan medewerkers helpen om proactief uitdagingen aan te pakken, zoals overstappen op batterijvoeding, technici naar binnen sturen voor proactieve reparaties of verkeer naar een andere locatie overschakelen wanneer apparatuur wordt vervangen. Daarnaast helpt rack-gebaseerde apparatuur bij het opzetten van locaties voor efficiënt onderhoud en doorlopend beheer op meer technologie-intensieve locaties.

  6. Diensten voor bewaking op afstand zorgen ervoor dat edge sites blijven werken. IT-medewerkers kunnen één enkel scherm gebruiken om alle locaties op afstand te bewaken vanuit het comfort en de veiligheid van hun eigen huis. Hoewel wereldwijde bedrijven toegang hebben tot robuuste gecentraliseerde beheersoftware, hebben kleine bedrijven mogelijk geen uitgebreide functionaliteit nodig. Deze bedrijven hebben toegang tot een tool voor online bewaking en beheer op afstand van alle edge-apparaten, waardoor deze mogelijkheden binnen bereik en budget worden gebracht.

  7. Er zijn nieuwe tools nodig om gegevens te begrijpen. Met de groei in edge-locaties en eindpunten worden IT-teams gebombardeerd met waarschuwingen en alarmen. IT-beheertools kunnen vooraf gedefinieerde protocollen gebruiken om e-mails naar belangrijke medewerkers te automatiseren, gelaagde incidenten voor een geprioriteerde oplossing en een end-to-end digitale workflow te creëren, waardoor IT-teams effectiever kunnen werken.

Terwijl de huidige druk in de sector de druk op IT-kosten en bedrijfskosten toeneemt, bieden ze ook een mogelijkheid om de zakenwereld te heroverwegen voor werken op afstand, onvoorspelbare pieken in de vraag, wijdverbreide connectiviteit en intelligente operaties. Vertiv kan u helpen strategieën te ontwikkelen voor het opzetten van uw edge-locaties voor succes; uw bedrijfscontinuïteit en rampherstel te versterken met de juiste apparatuur; en nieuwe tools te gebruiken om zichtbaarheid, controle en proactieve respons te vergroten. Bovendien staan we klaar om uw bedrijfskritische activiteiten te ondersteunen met doorlopende bewaking en beheerdiensten op afstand, mocht u IT-personeel opnieuw moeten inzetten voor andere essentiële taken.

Als u strategisch advies, technische oplossingen voor edge-locaties of doorlopende service nodig hebt, neem dan contact op met uw Vertiv-vertegenwoordiger.Neem contact op over uw Edge


Wij nemen contact met u op!


Voornaam *
Achternaam *
E-mail *
Telefoon
Bedrijf
Land *
Postcode
Opmerkingen
 

Toestemming privacyverklaring

Ik heb deze privacyverklaring over het verwerken van persoonsgegevens (in overeenstemming met artikel 13 van EU-verordening 679/2016) ontvangen en gelezen en ga akkoord met:

 
De verwerking van mijn persoonsgegevens voor marketingdoeleinden, inclusief via e-mail op de hoogte blijven over trends in de sector, evenementen, aanbiedingen en productlanceringen.
 

Bedankt voor het versturen!
Wij nemen binnenkort contact met u op.

PARTNERS
Partner-login

Taal & locatie