Sorry, this page isn't available for your location.

The page you're viewing is for Dutch (EMEA) region.

Working with our Vertiv Sales team enables complex designs to be configured to your unique needs. If you are an organization seeking technical guidance on a large project, Vertiv can provide the support you require.

Learn More

Many customers work with a Vertiv reseller partner to buy Vertiv products for their IT applications. Partners have extensive training and experience, and are uniquely positioned to specify, sell and support entire IT and infrastructure solutions with Vertiv products.

Find a Reseller

Already know what you need? Want the convenience of online purchase and shipping? Certain categories of Vertiv products can be purchased through an online reseller.


Find an Online Reseller

Need help choosing a product? Speak with a highly qualified Vertiv Specialist who will help guide you to the solution that is right for you.



Contact a Vertiv Specialist

Sorry, this page isn't available for your location.

The page you're viewing is for Dutch (EMEA) region.

Vertiv treedt toe tot de Sustainable Digital Infrastructure Alliance om bij te dragen aan een klimaatneutrale digitale economie

september 21, 2021

Deelname volgt na vergelijkbare samenwerkingen met het EUDCA en het Climate Neutral Data Centre Pact

Breda, 21 september 2021 Vertiv (NYSE: VRT), wereldwijde leverancier van bedrijfskritische infrastructuur en connectiviteitsoplossingen, maakt vandaag bekend dat het een van de hoofdsponsors is geworden van de Sustainable Digital Infrastructure Alliance (SDIA). Vertiv gaat zijn expertise, wereldwijde reikwijdte en leiderschap in datacentertechnologie inzetten om de SDIA te helpen de krachten van belangrijke spelers in de markt voor bedrijfskritische infrastructuur te bundelen om duurzaamheidsdoelstellingen te realiseren.

De in 2019 opgerichte SDIA is een non-profitnetwerk waarvan 65 wereldwijde organisaties deel uitmaken. De organisatie wil als een katalysator fungeren in de transitie naar een duurzame digitale infrastructuur. De SDIA brengt alle betrokkenen binnen het digitale ecosysteem, van energiebedrijven tot leveranciers van datacentertechnologie en glasvezelnetwerken samen, om bij te dragen aan een duurzame digitale economie. Dit moet leiden tot de uitvoering van het plan om in 2030 een duurzame digitale infrastructuur gerealiseerd te hebben.

Max Schulze, executive chairman bij de SDIA: “Vertiv staat alom bekend om zijn ervaring en kennis op het gebied van bedrijfskritische infrastructuur, waaronder datacenters. Samen zullen we nieuwe concepten en technologieën ontwikkelen om klimaatneutrale datacenters en digitale infrastructuren werkelijkheid te maken.”

Giordano Albertazzi, bestuursvoorzitter voor de regio EMEA bij Vertiv: “Een succesvolle transitie naar een duurzame digitale toekomst vraagt om samenwerking tussen een breed scala aan betrokkenen, waaronder overheidsinstellingen, energieleveranciers en ICT-bedrijven. Vertiv is er trots op om ondersteuning te bieden voor een organisatie zoals de SDIA, die deze partijen samen kan brengen en naar het gemeenschappelijke doel van een duurzame digitale economie kan loodsen.”

De focus van Vertiv en de SDIA ligt aanvankelijk op hun relatie in Europa, dat momenteel het voortouw neemt in de ontwikkeling van duurzaamheidstechnologie, overheidsregulering en staatsinvesteringen.

Het lidmaatschap van SDIA volgt na vergelijkbare samenwerkingen met organisaties zoals de European Data Centre Association (EUDCA), waarvan Vertiv in 2018 lid werd. Vertiv levert als EUDCA-lid een bijdrage aan de ontwikkeling van het recent aangekondigde Climate Neutral Data Centre Pact. Dit is een belangrijk zelfreguleringsinitiatief van de cloud- en datacenterbranche dat de sector helpt met het realiseren van de doelstelling van de Europese Commissie dat alle datacenters tegen 2030 klimaatneutraal zijn. Vertiv draagt daarnaast bij aan de overkoepelende doelstelling van de Europese Green Deal om ervoor te zorgen dat Europa in 2050 het eerste klimaatneutrale continent is.

De samenwerking met de SDIA is de laatste in een reeks van stappen die Vertiv heeft gezet op het gebied van duurzaamheid, maatschappelijk verantwoord ondernemen en governance. Vertiv introduceerde recentelijk een reeks van efficiënte producten in de regio EMEA. Het ging onder meer om de Liebert® EXM2 uninterruptible power supply (UPS), de Liebert® AFC inverter-schroefkoeler met low global warming potential (GWP) en de innovatieve Vertiv™ Liebert® EXL S1 UPS met een Dynamic Grid Support-functie. De laatstgenoemde oplossing stelt energie-intensieve branches in staat om proactief gebruik te maken van UPS-systemen en over te stappen op groene energie. Nu hernieuwbare energiebronnen, zoals zonne- en windenergie, steeds vaker een alternatief zijn voor of een aanvulling op conventionele bronnen, zijn er nieuwe diensten voor de opslag van energie nodig om duurzaamheidsdoelstellingen te halen, omzet te genereren en energierekeningen te verlagen. In maart 2021 maakte Vertiv daarnaast bekend dat het de Noorse colocation provider Green Mountain had geholpen met de implementatie van uiterst geavanceerde technologieën die de efficiëntie en het duurzaamheidsgehalte opvoerden van wat reeds een van ’s werelds groenste datacenters was.

Een van de gebieden waarin SDIA en Vertiv nauw samenwerken is de verdere ontwikkeling van technologieën die het mogelijk maken om energie op te slaan en terug te leveren aan het elektriciteitsnet. De ledenkring van SDIA omvat leveranciers van datacentertechnologie, operators en energiebedrijven. Daarmee bevindt de non-profitorganisatie zich in een goede positie om bij te dragen aan de ontwikkeling en implementatie van nieuwe oplossingen die de integratie tussen bedrijfskritische infrastructuur en energienetwerken verbeteren.

Neem voor meer informatie over de samenwerking tussen Vertiv en de SDIA op 13 oktober 2021 om 09:00 uur deel aan de panelsessie How is the climate imperative stimulating innovation?, die deel uitmaakt van het virtuele evenement DCD Europe.

Over de SDIA

De in 2019 opgerichte en in Hamburg gevestigde Sustainable Digital Infrastructure Alliance (SDIA) is een non-profitnetwerk met ruim 65 leden en partners die een katalysatorrol willen spelen in de transitie naar een duurzame digitale economie. De organisatie brengt spelers uit de publieke en private sector bijeen voor de uitvoering van zijn plan om in 2030 een duurzame digitale infrastructuur gerealiseerd te hebben. De SDIA staat voor een holistische, op systeemdenken gebaseerde benadering van duurzaamheidsvraagstukken op ICT-gebied variërend van energievoorziening en datacenters tot glasvezelnetwerken en software.

Over Vertiv

Vertiv zorgt ervoor dat de vitale toepassingen van zijn klanten continu blijven draaien, optimaal presteren en meegroeien met hun zakelijke behoeften door middel van hardware, software, analyse tools en diensten. Vertiv werkt samen met zijn klanten om toekomstbestendige infrastructuur te ontwerpen en te bouwen en om problemen op te lossen waar datacenters, communicatienetwerken en commerciële en industriële locaties van nu mee te maken hebben, zoals stroom-, koelings- en IT-infrastructuuroplossingen en diensten die zich uitstrekken van de cloud tot de edge van het netwerk. Het hoofdkantoor bevindt zich in Columbus, Ohio, en wereldwijd zijn er zo’n 20.000 medewerkers in dienst, verdeeld over meer dan 130 landen. Zie www.vertiv.com voor meer informatie.

Toekomstgerichte verklaringen

Dit persbericht bevat toekomstgerichte verklaringen in de zin van de Private Securities Litigation Reform Act van 1995, sectie 27 van de Securities Act en sectie 21E van de Securities Exchange Act. Deze verklaringen zijn slechts een voorspelling. Daadwerkelijke gebeurtenissen of resultaten die zijn opgenomen in de toekomstgerichte verklaring kunnen in werkelijkheid verschillen. Lezers worden verwezen naar documenten die Vertiv bij de Securities and Exchange Commission heeft gedeponeerd, inclusief het meest recente jaarverslag op formulier 10-K en alle daaropvolgende kwartaalverslagen op formulier 10-Q voor een bespreking van deze en andere belangrijke risicofactoren met betrekking tot Vertiv en haar activiteiten. Vertiv is niet verplicht om haar toekomstgerichte verklaringen bij te werken of te wijzigen, als gevolg van nieuwe informatie, toekomstige gebeurtenissen of anderszins, en wijst elke verplichting daartoe uitdrukkelijk van de hand.

Contact

Mariëlle van Schaik
T 035 – 5822730
E vertiv@marcommit.nl 

Gerelateerde artikelen

PARTNERS
Overzicht
Partner-login

Taal & locatie