The page you're viewing is for Dutch (EMEA) region.

Working with our Vertiv Sales team enables complex designs to be configured to your unique needs. If you are an organization seeking technical guidance on a large project, Vertiv can provide the support you require.

Learn More

Many customers work with a Vertiv reseller partner to buy Vertiv products for their IT applications. Partners have extensive training and experience, and are uniquely positioned to specify, sell and support entire IT and infrastructure solutions with Vertiv products.

Find a Reseller

Already know what you need? Want the convenience of online purchase and shipping? Certain categories of Vertiv products can be purchased through an online reseller.


Find an Online Reseller

Need help choosing a product? Speak with a highly qualified Vertiv Specialist who will help guide you to the solution that is right for you.Contact a Vertiv Specialist

The page you're viewing is for Dutch (EMEA) region.

Onderzoek van STL Partners & Vertiv toont waarom telecombedrijven prioriteit moeten geven aan efficiëntie en duurzaamheid in 5G-netwerken

februari 23, 2021

Het omarmen van best practices, samenwerking met klanten om de efficiëntie te vergroten is van cruciaal belang voor telecombedrijven

Breda, 23 februari 2021 – 5G is de meest transformerende communicatietechnologie en gaat veel nieuwe diensten mogelijk maken. Waaronder geavanceerde energiebeheermogelijkheden die van cruciaal belang zijn voor het oplossen van groeiende uitdagingen op het gebied van energie en duurzaamheid. Nieuw onderzoek toont ook de praktische uitdagingen van 5G-energiebeheer waar telecombedrijven mee geconfronteerd worden.

Schattingen suggereren dat 5G-netwerken tot 90 procent efficiënter kunnen zijn dan hun 4G-voorgangers. Ze hebben echter wel veel meer energie nodig vanwege de toegenomen netwerkdichtheid, de sterke afhankelijkheid van IT-systemen en -infrastructuur en het toegenomen netwerkgebruik en de versnelde netwerkverkeersgroei. Het rapport van telecomadviesbureau STL Partners en Vertiv (NYSE: VRT), een wereldwijde leverancier van cruciale digitale infrastructuur en continuïteitsoplossingen, concludeert dat telecombedrijven deze uitdagingen op twee manieren kunnen aanpakken: door best practices op het gebied van energie-efficiëntie toe te passen op hun netwerken of door hun klanten aan te zetten om 5G-services te gebruiken om het verbruik en de uitstoot in alle lagen van de bevolking te verminderen.

STL Partners schat dat 5G-verkeer 3G/4G zal inhalen vanaf 2025, waardoor duurzaamheid een urgente prioriteit wordt voor telecombedrijven. Van de bedrijven die deelnamen aan het onderzoek gaf 40 procent aan dat energie-efficiëntie de eerste of tweede prioriteit zou moeten zijn voor telecombedrijven bij het implementeren van 5G-netwerken.

Het rapport, Waarom energiebeheer cruciaal is voor 5G-succes, is gebaseerd op onderzoek. Er is een enquête onder 500 wereldwijde bedrijven uitgevoerd, over de uitdagingen waarmee telecombedrijven worden geconfronteerd door het toegenomen energieverbruik en de hogere kosten van 5G. Diverse best practices worden geïdentificeerd om deze stijgingen en kosten te beperken, georganiseerd in vijf categorieën:

  1. Netwerktechnologie: Hardware en software implementeren die ontworpen en beheerd zijn met het oog op efficiëntie
  2. Faciliteiteninfrastructuur: Inclusief nieuwe edge datacenters ter ondersteuning van cloud-native IT
  3. Infrastructuurmanagement: De juiste hardware en software implementeren om het netwerk te meten, bewaken, beheren, verbeteren en automatiseren
  4. Organisatie en evaluatie: Een holistische, volledige levenscyclus bekijken van kosten en investeringen in het netwerk
  5. Samenwerken met anderen: Innovatieve en niet-traditionele commerciële modellen, standaarden en samenwerking omarmen

“Telecombedrijven die zinvolle energie- en kostenbesparingen realiseren, doen dit door alle ecosystemen rondom hun netwerkactiviteiten te evalueren: mensen, doelstellingen, infrastructuur en partners,” voegt Scott Armul toe, vice president global DC power en outside plant bij Vertiv. “Doordat 5G-applicaties afhankelijk zijn van IT is er een hoge mate van samenwerking vereist tussen telecombedrijven, OEM’s, infrastructuurproviders en klanten. Dit zorgt ervoor dat implementaties worden geoptimaliseerd en elke mogelijke efficiëntie wordt nagestreefd.”

5G als hulpmiddel voor duurzaamheid

Het rapport toont dat verbeteringen van de netwerkefficiëntie en best practices belangrijk zijn, maar dat ze ook slechts een deel zijn van de energiepuzzel die bij 5G hoort. Die inspanningen moeten gepaard gaan met een meer holistische, maatschappelijke benadering om het energieverbruik en de uitstoot terug te dringen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van 5G-mogelijkheden die ver buiten de controle van het telecombedrijf liggen.

“Telecombedrijven zetten 5G-netwerken in om nieuwe inkomsten te genereren. Deze komen uit de connectiviteit en applicaties die de transformatie van de klanten mogelijk maken,” zegt Phil Laidler, director van STL Partners. “Om geloofwaardige, goedgeïnformeerde partners voor hun klanten te zijn, moeten telecombedrijven het goede voorbeeld geven. Energiestrategie is een geweldige om mee te beginnen.”

Kansen voor vooruitgang

In het rapport worden drie industrieën geïdentificeerd met het potentieel voor aanzienlijke verbetering door gebruik van 5G-diensten. Hierbij wordt klantgedrag beïnvloed om het energieverbruik en de CO2-uitstoot te verminderen. De eerste is de productiesector. Rond 2030 kan hier tot $730 miljard aan voordelen worden behaald door het gebruik van 5G door middel van geavanceerd voorspellend onderhoud en automatisering. Transport en logistiek zouden rond 2030 tot wel $280 miljard aan voordelen kunnen behalen. Denk hierbij aan geavanceerde bestuurdersassistentie, verbonden verkeersinfrastructuur en geautomatiseerde thuisbezorging. Tot slot suggereert het rapport dat 5G de zorgsector in staat kan stellen om tegen 2030 betere toegang te bieden tot gezondheidszorg voor maximaal 1 miljard patiënten. Hierbij wordt tegelijkertijd de uitstoot verminderd door een hoger gebruik van activa, minder reizen van patiënten en clinici en een hogere productiviteit van de clinicus.

Het beïnvloeden van dergelijk gedrag is van cruciaal belang voor telecombedrijven om de impact van 5G op het milieu te verminderen, maar er is werk aan de winkel om de benodigde partnerships op te bouwen. Slechts 37 procent van de ondervraagden gaf aan telecombedrijven te zien als geloofwaardige partners bij het verminderen van de huidige CO2-uitstoot. Echter, daaropvolgend zei maar liefst 56 procent dat ze geloofden dat telecombedrijven dit in de toekomst wel zouden kunnen zijn.

Aanvullende details, waaronder manieren waarop telecombedrijven hun klanten 5G op een duurzame manier kunnen laten gebruiken en strategieën om de efficiëntie in 5G-netwerken te verbeteren, zijn beschikbaar in het rapport, dat gedownload kan worden op Vertiv.com. STL Partners organiseert samen met experts van Vertiv een webinar over dit onderwerp op 2 maart. Ga naar  STLPartners.com/webinars om u te registreren voor Clean Energy: Critical For 5G's Success? Ga naar Vertiv.com/5G-EMEA voor meer informatie over het Vertiv-portfolio rondom energie-efficiënte oplossingen ter ondersteuning van 5G.

Over Vertiv

Vertiv zorgt ervoor dat de vitale toepassingen van zijn klanten continu blijven draaien, optimaal presteren en meegroeien met hun zakelijke behoeften door middel van hardware, software, analyse tools en diensten. Als industrie-expert en Architects of ContinuityTM werkt Vertiv samen met zijn klanten om toekomstbestendige infrastructuur te ontwerpen en te bouwen en om problemen op te lossen waar datacenters, communicatienetwerken en commerciële en industriële locaties van nu mee te maken hebben, zoals stroom-, koelings- en IT-infrastructuuroplossingen en diensten die zich uitstrekken van de cloud tot de edge van het netwerk. Het hoofdkantoor bevindt zich in Columbus, Ohio, en wereldwijd zijn er zo’n 20.000 medewerkers in dienst, verdeeld over meer dan 130 landen. Zie www.vertiv.com voor meer informatie.

Over STL Partners

STL Partners helpt telecombedrijven en hun partners te innoveren, te groeien en de concurrentie voor te blijven. STL Partners biedt bruikbare inzichten en praktische begeleiding bij opkomende uitdagingen en kansen, met een focus op innovatie en het identificeren van nieuwe bronnen van groei. Klanten hebben toegang tot gespecialiseerd onderzoek via een abonnement (betaald) of alleen op hoofdpunten (gratis). STL Partners consulting helpt onze klanten om gebruik te maken van nieuwe en opkomende technologieën, waaronder 5G, Edge Compute, Telco Cloud, IoT en AI, Automation en Analytics, zodat ze meer waarde voor hun klanten kunnen creëren en hun bedrijf kunnen laten groeien. STL Partners, gevestigd in Londen, VK, werkt wereldwijd om bruikbare inzichten en praktische begeleiding te bieden. Bezoek STLPartners.com voor meer informatie over STL Partners.

Contact

Meer informatie:
Marcommit
Mariëlle van Schaik
035 – 5822730
vertiv@marcommit.nl

Gerelateerde artikelen

5G ondersteunen in de kern Image

Artikelen onderwerpen

5G ondersteunen in de kern
5G aan de edge Image

Artikelen onderwerpen

5G aan de edge
PARTNERS
Overzicht
Partner-login

Taal & locatie