The page you're viewing is for Dutch (EMEA) region.

The page you're viewing is for Dutch (EMEA) region.

Het definiëren van de edge: vier edge-archetypen en hun technologische eisen

mei 02, 2018

Deze paper biedt een beschrijving van de vier archetypes met voorbeelden van de gebruikssituaties met de meeste invloed. Daarnaast geven we een overzicht van de connectiviteitseisen voor lokale, stedelijke en regionale hubs, die de edge-transmissielaag en kern voorstellen en waarbij soms onderscheid wordt gemaakt tussen edge, fog en cloud computing. Download het rapport om te leren hoe deze vier archetypen kunnen helpen bij het nemen van beslissingen over de infrastructuur die nodig is om uw edge-toepassingen te ondersteunen.

Belangrijkste conclusies

 • Vertiv heeft 24 gebruikssituaties gekozen op basis van verwachte groei, urgentie en financiële impact
 • Deze analyse keek naar de prestatie-eisen van elke gebruikssituatie op het gebied van latentie, beschikbaarheid en verwachte groei.
 • Vier archetypen zijn geidentificeerd:
  • Gegevensintensief – dit archetype omvat gebruikssituaties waarbij de hoeveelheid gegevens het onpraktisch maakt om gegevens direct via het netwerk naar de cloud of van de cloud naar het gebruikspunt te versturen. Dit kan zijn vanwege het gegevensvolume, de kosten of de bandbreedte
  • Gevoelig voor menselijke latentie – dit archetype omvat gebruikssituaties waarbij diensten zijn geoptimaliseerd voor gebruik door de mens. Snelheid is een belangrijke eis.
  • Gevoelig voor latentie tussen machines – omvat gebruikssituaties waarbij diensten geoptimaliseerd zijn voor gebruik door machines.
  • Levensbelang – dit archetype omvat gebruikssituaties die een directe invloed hebben op de gezondheid en veiligheid van de mens. Snelheid en betrouwbaarheid zijn daarom essentieel.

Vertiv bouwt voort op de initiële fase van dit onderzoek om de specifieke technologische eisen en configuraties voor elke archetype te definiëren.

Gerelateerde artikelen

Partner-login

Taal & locatie