The page you're viewing is for Dutch (EMEA) region.

Working with our Vertiv Sales team enables complex designs to be configured to your unique needs. If you are an organization seeking technical guidance on a large project, Vertiv can provide the support you require.

Learn More

Many customers work with a Vertiv reseller partner to buy Vertiv products for their IT applications. Partners have extensive training and experience, and are uniquely positioned to specify, sell and support entire IT and infrastructure solutions with Vertiv products.

Find a Reseller

Already know what you need? Want the convenience of online purchase and shipping? Certain categories of Vertiv products can be purchased through an online reseller.


Find an Online Reseller

Need help choosing a product? Speak with a highly qualified Vertiv Specialist who will help guide you to the solution that is right for you.



Contact a Vertiv Specialist

The page you're viewing is for Dutch (EMEA) region.

Bij datacenterbeheer is er geen sprake van "instellen en vergeten", vooral niet wat betreft het vermijden van ongeplande downtime. Met een gemiddelde geschatte kostprijs van bijna $9.000 per minuut, kan één enkele storing al een aanzienlijke impact hebben op het bedrijfsresultaat. Beheerders van datacenters moeten proactieve maatregelen nemen die helpen om dat risico te beperken.

Een van de meest effectieve methoden is het ontwerpen van een volledig redundante stroominfrastructuur voor het datacenter. Dit betekent dat er twee rackstroomdistributie-units (rPDU) beschikbaar zijn voor elk apparatuurrek of -kast. Als operators rPDU's gebruiken die door de fabrikant zijn getest op 100 procent betrouwbaarheid en deze rPDU's correct beheren, kunnen zij de kans op een storing in hun redundante stroominfrastructuur astronomisch verkleinen.

Begin met een betrouwbaar rPDU-merk ...

Zoek intelligente rPDU's die de juiste mogelijkheden bieden.

Als u oudere servers heeft met slechts één kabel, investeer dan in automatische transfer switches. Deze vergemakkelijken de aansluiting op de primaire en secundaire stroombronnen via één kabel. Dit is essentieel om ervoor te zorgen dat de failover naadloos verloopt. Nu we dit hebben besproken, gaan we het hebben over rPDU’s.

Beheerders van datacenters zouden rPDU's moeten gebruiken met remote switching en idealiter in meer dan één kleur, zodat ze in een oogopslag kunnen zien op welke stroomvoorziening elk ervan is aangesloten. Verder bestaat er de mogelijkheid om intelligente rPDU's te gebruiken. Deze maken externe monitoring van de stroomdistributie mogelijk, zowel op grote schaal, als granulair via afzonderlijke apparaten. Drempelwaarden voor stroom, voltage, enz. kunnen ook worden ingesteld, zodat vooraf aangewezen personeel een waarschuwing kan ontvangen via SNMP, SMS of e-mail op het moment dat een drempelwaarde wordt overschreden.

Hoewel deze optie steeds populairder wordt, is het van vitaal belang om specifiek op zoek te gaan naar een intelligente rPDU die gebruikmaakt van het rapid tree spanning protocol (RSTP). Anders zou elke rPDU weer moeten worden aangesloten op de netwerkschakelaar. Met RSTP kunnen technici hun rack-PDU's door middel van een daisy-chain met twee aansluitingen terug naar de schakelaar verbinden, één aan het einde van de serie en één aan het begin. Normaal gesproken zou dit schakellussen creëren, maar RSTP is specifiek ontworpen om dit te voorkomen.

... En de belasting correct te configureren

Het is cruciaal om met een vertrouwde rPDU-fabrikant te werken die zijn producten grondig heeft getest en voor ze in staat. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat deze hulpmiddelen de functies bieden die u nodig heeft, oftewel de hierboven genoemde functies.

Het zal echter allemaal voor niets zijn als u niet voorzichtig bent met betrekking tot de manier waarop u deze technologie gebruikt. Het is met name belangrijk om niet te veel stroom te verbruiken in elke rack-PDU. Het hebben van twee rPDU's garandeert geen redundantie als het stroomverbruik van elk van deze rPDU's meer dan 50 procent bedraagt. Als de primaire stroombron offline gaat, gaat al de stroom maar via één van de rack-PDU's, wat betekent dat deze op volle capaciteit zal werken.

Bovendien profiteert u niet noodzakelijkerwijs van het onderbenut blijven van uw rPDU's. Volgens Brandon Perryman kunnen te laag belaste circuits leiden tot te hoge vaste energiekosten. Met andere woorden: laad de rack-PDU's tot de helft van hun capaciteit als die belasting wordt gesplitst tussen twee voedingen, of tot hun volledige capaciteit als het door slechts één voeding gaat. Ook hier geldt dat een gerenommeerde fabrikant van originele apparatuur de producten grondig zal hebben getest om er zeker van te zijn dat ze de maximale belasting aankunnen.

Betrouwbaarheid plus correct gebruik staat gelijk aan redundantie van stroominfrastructuur. Als u dit onthoudt, kunt u er in de vakantie gewoon tussenuit zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over wat er in het datacenter gebeurt.

PARTNERS
Overzicht
Partner-login

Taal & locatie