The page you're viewing is for Dutch (EMEA) region.

Working with our Vertiv Sales team enables complex designs to be configured to your unique needs. If you are an organization seeking technical guidance on a large project, Vertiv can provide the support you require.

Learn More

Many customers work with a Vertiv reseller partner to buy Vertiv products for their IT applications. Partners have extensive training and experience, and are uniquely positioned to specify, sell and support entire IT and infrastructure solutions with Vertiv products.

Find a Reseller

Already know what you need? Want the convenience of online purchase and shipping? Certain categories of Vertiv products can be purchased through an online reseller.


Find an Online Reseller

Need help choosing a product? Speak with a highly qualified Vertiv Specialist who will help guide you to the solution that is right for you.



Contact a Vertiv Specialist

The page you're viewing is for Dutch (EMEA) region.

Operators van datacenters hebben veel werk aan het beheer van de omgeving van hun bedrijfsfaciliteiten en de zorg voor een soepel verloop van de werkzaamheden. Een goed draaiend datacenter biedt meer ondersteuning aan zijn klanten en onderhoudt verschillende belangrijke onderdelen. Stroomverbruik en koeling zijn daar twee voorbeelden van. Om alle systemen goed en efficiënt te laten functioneren, moeten beheerders in staat zijn om de belangrijkste gegevens voor het hele gebouw te kunnen overzien, zoals de temperatuur van de serverruimte en het stroomverbruik. Oplossingen voor infrastructuurbeheer van datacenters helpen beheerders dit niveau van bewustzijn te behouden, zodat ze eenvoudig kunnen omgaan met bepaalde situaties die zich kunnen voordoen en de servers draaiende houden.

Waar moet een DCIM-tool over beschikken om het asset management van datacenters effectiever te maken? Hier zijn vijf functionaliteiten die uw DCIM-software moet bieden:

1. Realtime monitoring

Het kunnen controleren van belangrijke onderdelen van het datacenter is cruciaal. Bijvoorbeeld door het gebruik van temperatuur- en klimaatsensoren kunnen beheerders een maximale uptime garanderen door deze meetgegevens te gebruiken om veranderingen in koelsystemen aan te brengen. Volgens een recent rapport van MarketsandMarkets zal de markt voor datacenterkoeling in 2020 $11,85 miljard waard zijn, en dat is niet voor niets. Oververhitte servers veroorzaken ongewenste problemen in het datacenter, van slechte computing tot daadwerkelijke branden in de serverruimte. Als servers koel blijven, draaien ze beter.

Beheerders van datacenters zouden ook moeten investeren in een monitoringsysteem waarmee ze de exacte cijfers vanuit de gehele faciliteit kunnen bekijken. Volgens Data Center Talk, zouden monitoringapparaten een waarschuwing moeten bevatten voor het geval dat de temperatuur-, stroom- of vochtigheidsmetingen de geaccepteerde niveaus overschrijden. Dit brengt de informatie onder de aandacht van de beheerder en kan mogelijk problemen voorkomen die te maken hebben met oververhitte servers of apparatuur die niet beschermd is tegen stroompieken.

2. Rapportage

Als de gegevens van de klimaat- en stroommonitoren eenmaal verzameld zijn, waar gaat die informatie dan naartoe? DCIM-oplossingen die verbinding maken met temperatuursensoren en power units leveren realtime gegevens aan beheerders en kunnen een verschil maken bij het voorkomen van mogelijke rampen. Volgens Data Center Knowledge redacteur Michael Potts, levert DCIM cruciale gegevens die de reparatietijd kunnen verkorten en de uptime van servers op de lange termijn kunnen verhogen. Dit stelt het IT-personeel in staat om voorspellende analyses uit te voeren op bedrijfskritische apparatuur om de gezondheid van de serverruimte te waarborgen.

3. Visualisatie

Een effectief DCIM-hulpmiddel werkt als een toeziend oog in het datacenter. De gegevens die door de monitoring- en rapportageonderdelen van de software worden verzameld, moeten worden weergegeven op een eenvoudig afleesbare interface. Sommige DCIM-oplossingen kunnen zelfs een 3D-model van het hele gebouw leveren, zodat de visualisatie volledig en eenvoudig te begrijpen is.

"Als je DCIM in één woord zou kunnen samenvatten, zou dat woord informatie zijn", schreef Potts. "Elk facet van het beheer van datacenters draait om het beschikken over volledige en nauwkeurige informatie."

IT-medewerkers in staat stellen om snel en accuraat die kritieke gegevens in kaart te brengen is een van de belangrijkste functies van DCIM. Het vermindert fouten in de respons bij incidenten en helpt het personeel om, wanneer nodig, de juiste strategieën uit te voeren.

4. Asset management

Het belangrijkste onderdeel van elke datacenter is de computerapparatuur. Operators die beschikken over de belangrijke gegevens die DCIM-tools leveren, kunnen bepalen waar hun activa zich bevinden en hoe deze binnen de faciliteit functioneren. Dit leidt tot een beter beheer van apparatuur en over de hele linie tot meer betrouwbaarheid. Monitoring kan aangeven wanneer de apparatuur essentieel onderhoud nodig heeft, in plaats van dat er wordt gewacht tot het te laat is.

5. Capaciteitsplanning

De voorspellende analyse die wordt geleverd door DCIM-software kan worden gebruikt om potentiële scenario's te analyseren en kan beheerders helpen bij het opstellen van noodplannen voor incidenten. Maar deze analyse kan facilitaire operators ook eerder in het process helpen door hier rekening mee te houden bij het ontwerpen van de serverruimte of het bouwen van extra infrastructuur. Zo kunnen ontwerpers aan de hand van de door DCIM geleverde informatie bijvoorbeeld bepalen waar nieuwe servers heen moeten en hoeveel er in elk rack geplaatst moeten worden. Elke wijziging in de serverruimte kan met behulp van DCIM-software met de meest denkbare informatie worden uitgevoerd.

Een effectieve DCIM-oplossing, zoals die van Vertiv, bezit al deze vijf kenmerken en kan beheerders van datacenters helpen bij het aanscherpen van de systemen binnen hun faciliteiten om op deze wijze topprestaties en kostenbesparingen te realiseren. Nu investeren in DCIM kan operators op de lange termijn geld en kopzorgen besparen.

PARTNERS
Overzicht
Partner-login

Taal & locatie