The page you're viewing is for Dutch (EMEA) region.

Working with our Vertiv Sales team enables complex designs to be configured to your unique needs. If you are an organization seeking technical guidance on a large project, Vertiv can provide the support you require.

Learn More

Many customers work with a Vertiv reseller partner to buy Vertiv products for their IT applications. Partners have extensive training and experience, and are uniquely positioned to specify, sell and support entire IT and infrastructure solutions with Vertiv products.

Find a Reseller

Already know what you need? Want the convenience of online purchase and shipping? Certain categories of Vertiv products can be purchased through an online reseller.


Find an Online Reseller

Need help choosing a product? Speak with a highly qualified Vertiv Specialist who will help guide you to the solution that is right for you.Contact a Vertiv Specialist

The page you're viewing is for Dutch (EMEA) region.

Van de vele functies die betrokken zijn bij het uitvoeren van een datacentrum, is er geen zo belangrijk voor de levensduur van een faciliteit als capaciteitsplanning.

TechTarget definieert capaciteitsplanning van datacenters als "de oprichting van een strategie die ervoor zorgt dat de IT-middelen van een IT-organisatie, stroombelasting, voetafdruk en koelcapaciteit kunnen voldoen aan de eisen van de werklast van gebruikers en klanten." Naleving en beveiliging kunnen ook aan deze lijst worden toegevoegd. In aanvulling op het efficiënt schalen, moeten datacenters ook op een verantwoordelijke manier kunnen schalen.

Capaciteitsplanning is moeilijk. Het succes van uw bedrijf – en als u een cloudleverancier bent, de bedrijven van uw klanten – hangt volledig af van uw vermogen om IT-resources snel, effectief en veilig te schalen. Om u te helpen succesvol te zijn in dit streven, is hier een lijst met enkele cruciale beste praktijken voor het plannen van capaciteit van datacenters:

1. Zich realiseren dat capaciteitsplanning nooit eindigt

Capaciteitsplanning is geen maandelijks, driemaandelijks of jaarlijks project. Het is een ontbrekende taak die invloed heeft op het dagelijkse succes van een datacenter. Dit is voornamelijk omdat dagelijks gebruik van IT-middelen en ondersteunende infrastructuur (koeling, milieubewaking, beveiliging, enz.) zorgvuldig moet worden gecontroleerd op gebruikspieken of afgiftes. In het IT-landschap van nu kunnen capaciteitsbehoeften binnen een uur veranderen – we plannen niet langer een paar maanden of zelfs maar weken vooruit. Operators van datacenters moeten klaar zijn om de capaciteit bijna onmiddellijk te kunnen verschuiven.

Verder moeten managers van datacenters, voordat ze toekomstige aankopen van nieuwe apparatuur kunnen plannen, hun huidige gebruiksstatistieken van voor tot achter kennen. Dit betekent dat ze inzicht hebben in deze informatie gedurende een doorlopende periode, in plaats van enkele tijdsspecifieke rapporten. Om dit mogelijk te maken, moeten managers in een oogopslag toegang kunnen krijgen tot de volledige reikwijdte van de prestaties van het datacenter.

2. Los obstakels op tussen zakelijke belanghebbenden en IT

Vaak zijn de communicatielijnen tussen datacenterwerkers en zakelijke belanghebbenden te dun. Volgens industriedeskundige Bill Kleyman is een van de beste manieren om succesvol te zijn bij capaciteitsplanning het dichten van deze kloof.

"IT-managers op het hoogste niveau moeten hun prognoses van het datacentrum direct in lijn hebben met de doelen van het bedrijf", schreef Kleyman. "Door de bedrijfsgroeistrategie van een bedrijf te begrijpen, kunnen IT-managers de groei binnen hun datacenters beter voorspellen."

Evenzo zal elke kloof tussen faciliteiten (degenen die stroomverbruik en milieubewaking regelen) en IT (de teams die verantwoordelijk zijn voor racks, kasten, servers en andere netwerkapparatuur) het vermogen van een datacenter belemmeren om te reageren op veranderingen in de algehele capaciteit, op het moment zelf en in de toekomst.

3. Sterke DCIM is verplicht

Een datacenter zonder datacenterbeheer (data center infrastructure management, DCIM) is als een computer zonder besturingssysteem. Bovendien is capaciteitsplanning, zonder DCIM, min of meer onmogelijk.

Een van de primaire functies van DCIM is de aggregatie en analyse van statistieken in het gehele datacenter, inclusief omgevingsomstandigheden, stroomverbruik, de status van de apparatuur die in gebruik is en nog veel meer. Op dagelijkse basis helpt dit het personeel van het datacenter de operationele efficiëntie te behouden door bronnen van verspilling of mogelijke oorzaken van downtime vroeg te identificeren. Al deze inzichten kunnen daarnaast gebruikt worden om capaciteitsplanning te verbeteren.

DCIM van het beste soort maakt het voor operators gemakkelijk om taken te voltooien met betrekking tot capaciteitsplanning. Dit omvat het identificeren hoe de integratie van nieuwe servers invloed zal hebben op temperatuur en stroomverbruik, de mate waarin de infrastructuur van een faciliteit onverwachte pieken in netwerkverkeer kan verwerken en nog veel meer.

Het beheren van de capaciteit van een datacenter is een complexe onderneming, maar een die door DCIM kan worden vereenvoudigd.

PARTNERS
Overzicht
Partner-login

Taal & locatie