The page you're viewing is for Dutch (EMEA) region.

Working with our Vertiv Sales team enables complex designs to be configured to your unique needs. If you are an organization seeking technical guidance on a large project, Vertiv can provide the support you require.

Learn More

Many customers work with a Vertiv reseller partner to buy Vertiv products for their IT applications. Partners have extensive training and experience, and are uniquely positioned to specify, sell and support entire IT and infrastructure solutions with Vertiv products.

Find a Reseller

Already know what you need? Want the convenience of online purchase and shipping? Certain categories of Vertiv products can be purchased through an online reseller.


Find an Online Reseller

Need help choosing a product? Speak with a highly qualified Vertiv Specialist who will help guide you to the solution that is right for you.Contact a Vertiv Specialist

The page you're viewing is for Dutch (EMEA) region.

Vertiv en EdgeConneX: Het opbouwen van een flexibele, schaalbare en alomtegenwoordige edge

Senior executives van beide bedrijven hebben onlangs voldaan aan de belangrijkste vereisten voor het leveren van de klantgerichte edge-infrastructuur.

De hype die edge computing omringt is tastbaar, maar edge computing is echt. Vertiv en EdgeConneX geloven beide in zijn bestaande en toekomstige potentieel.

Vertiv, een specialist in kritieke infrastructuur, en EdgeConneX, een pionier bij het definiëren en opbouwen van de netwerk-edge, zijn sinds 2014 een partnerschap aangegaan met tientallen projecten op drie continenten (Noord-Amerika, Zuid-Amerika en Europa).

Samenwerking met projecten varieert van ondersteuning van hyperschaal cloudimplementaties in Chicago, Dublin en Amsterdam, naar meerdere netwerk-Edge centra die van Oost naar West uitbreiden van Seattle naar Miami en van Noord naar Zuid van Toronto naar Buenos Aires.

Een just-in-time kritieke infrastructuurtoeleveringsketen is een belangrijke succesfactor geworden met de snelgroeiende vraag naar datacenters over de hele wereld. Dit is waar de wereldwijde voetafdruk van Vertiv, evenals zijn mogelijkheid om infrastructuur op snelheid te leveren, ook een bepalende kernfactor was voor de uitbreiding van EdgeConneX. Bijvoorbeeld: de ‘plug and play’-benadering van Vertiv's vooraf gefabriceerde modulaire (PFM) datacenterontwerpen kunnen de tijd voor opstarten en ingebruikname tot slechts enkele dagen in plaats van weken of maanden enorm bekorten.

De president EMEA Giordano Albertazzi van Vertiv heeft met de CMO Phillip Marangella van EdgeConneX gepraat op het recente Datacloud Global Congress voor een virtuele ‘gesprekje aan het zwembad’ om de uitdagingen en kansen te bespreken die beide bedrijven zien in het voldoen aan de huidige en toekomstige eisen van het datacenter.

Giordano: De titel van deze sessie is ‘het herontwerpen van een klantgericht internet’. Wat betekent dat voor u, voor EdgeConneX en hoe ziet u dat het zich vormt?

Vertiv’s President EMEA Giordano Albertazzi

600x600-GiordanoEdgeConneX-hd_272216_1.jpg
Phillip: We zijn al lange tijd partners geweest en jullie zijn kritisch geweest voor ons succes. Maar het is cruciaal dat het allemaal draait om onze klanten: onze dienstverleners helpen diensten dichter bij hun eindgebruikers te leveren. Het kan een hyperschaal-implementatie zijn of het kan om zeer kleine edge-eisen gaan. Veel van het succes dat we hebben gehad met Vertiv hebben ons in staat gesteld om de flexibiliteit te hebben om deze verschillende klantvereisten te ondersteunen in het hele continuüm van datacentergrootten; en om ook te schalen met onze klanten als hun behoeften groeien en evolueren, en ten slotte de alomtegenwoordigheid te hebben om naar elke markt in de wereld te gaan. Dat zou in de VS kunnen zijn waar we 23 datacenters hebben gebouwd in 24 maanden, of in Zuid-Amerika waar we momenteel uitbreiden in Buenos Aires en Santiago, of in Europa waar we enorme speciaal ontwikkelde datacentra in Amsterdam en Dublin hebben ingezet.

Giordano: Hoe verandert de behoefte van uw klanten als het gaat om nieuwe edge-capaciteit?

Phillip: Onze klanten zijn een aantal van de meest veeleisende hyperscalers en dienstverleners ter wereld. De combinatie van hun huidige vereisten met toekomstige machines voor Machine Learning, AI, autonome voertuigen, gaming – vormt een grote belasting voor de huidige internetinfrastructuur. U heeft dus enorme knelpunten die voortkomen uit het grote volume en de verscheidenheid aan gegevens die aan de edge worden gegenereerd, waardoor er een uitgebreider, gedecentraliseerder internet nodig is dat lokale, edge peering-mogelijkheden omvat. Die flexibiliteit hebben om een geïntegreerde oplossing van kern tot edge en verder te leveren om ze te helpen die obstakels te elimineren is van cruciaal belang.

Giordano: Hoe ver denkt u dat de extreme edge – of MicroEdge – zich in de komende drie tot vijf jaar zal ontwikkelen?

Phillip: Er is veel ruis rond die extreme edge. Als u over extreme edge praat, praat u over meerdere, zeer kleine datacenters over één enkele lijn. Ik denk dat de gebruikscasussen voor die vereisten nog verder gaan, maar we hebben de mogelijkheid dat vandaag te doen als de klant dat van ons wil. EdgeConneX begon zelfs met het bouwen van kleine MicroEdge-datacenters in grote metrogebouwen – dat was ons erfgoed – en we hebben er vandaag de dag 220 van in Noord-Amerika. Maar als u praat over die huidige en toekomstige workloads aan de edge – OTT Content, Cloud, Gaming, IOt, autonome voertuigen, AI – hebt u een lokaal centraal punt nodig dat kan helpen om verkeer te routeren, of het nu aan de edge moet blijven of terug naar de kern en vice versa moet. Persoonlijk denk ik dat MicroEdge nog twee tot drie jaar gaat duren.

Giordano: Dus het klinkt alsof de kern van de kortetermijnkans nog steeds in de markt van Niveau 2 geografische datacentra ligt?

EdgeConneX’s CMO Phillip Marangella

Philip Marangela EdgeConnex
Phillip: Ja, en ik zal u een voorbeeld geven in de VS. De Phoenix-markt werd altijd geserveerd door Los Angeles. We werkten samen met Comcast en andere contentserviceproviders om inhoud lokaal in Phoenix te bedienen, wat resulteerde in enorme besparingen op het gebied van kosten voor teruglevering en verbeteringen in de levering van content voor de klant. Als u in dat kader naar de meeste investeringen kijkt door aanbieders in datacentercapaciteit, dan vindt meer dan 80 procent van de capaciteit van datacentra in de wereld plaats in de 20 grootste markten ter wereld. De overgrote meerderheid van de mensen, ondernemingen en GDP vinden echter plaats of wonen buiten die 20 markten, dus er is enorm behoefte om de inhoud, games, cloud applicaties en de gegevens dichter bij de eindgebruikers te brengen in die andere markten over de hele wereld.

Giordano: We zijn het daar zeker mee eens en zien veel kansen in Europa in die Niveau 2-markten…

Phillip: Laten we het dus hebben over Europa, het zijn niet alleen die FLAP-markten – Frankfurt, Londen, Amsterdam en Parijs. We zien enorme vraag in Spanje, Zwitserland en Duitsland: München, Düsseldorf en Hamburg. Of het nu gaat om AVG of andere gebruikscasussen vanuit een nabijheidsperspectief om diensten dichter bij de eindgebruikers te brengen, we zien veel vraag. En het komt neer op wat ik aan het begin zei: die flexibiliteit, dat vermogen tot schaalbaarheid en die alomtegenwoordigheid hebben, zodat er een consistente oplossing is in elke markt over de hele wereld. De reden waarom we zo lang samengewerkt hebben, is de mogelijkheid om die drie kernelementen op te lossen.

Philip: Ik zou dit ook graag aan jou vragen, Giordano, en vragen hoe Vertiv zich heeft gericht op die drie kernelementen van flexibiliteit, schaalbaarheid en alomtegenwoordigheid?

Giordano: We begrijpen dat we op een markt zijn waar het nemen van langetermijnkeuzes altijd moeilijk is als het gaat om bedrijven zoals EdgeConneX. Dus als leverancier moeten we de mogelijkheid hebben om te implementeren wanneer en waar u dat nodig hebt; op snelheid – in een aantal maanden – en met oplossingen die zo weinig mogelijk integratie vereisen. In de afgelopen paar jaar hebben we sterk geïnvesteerd in onze expertise in modulaire oplossingen en dit uitgebreid. En die modulaire oplossingen kunnen variëren van containerachtige ontwerpen tot en met getekende stroomoplossingen die passen bij hybride gebouwen, met vaak een vooraf geconstrueerde constructie om sneller te zijn in de vergunningscyclus, wat pijnlijk kan zijn voor onze klanten. Ik ben er trots op dat we in die ruimte leidend zijn, maar het is ook een manier om samen te werken met klanten zoals EdgeConneX.

Bekijk voor meer informatie over hoe Vertiv en EdgeConneX innovatieve randimplementaties leveren, de DCD-webcast: Implementatie op snelheid: voldoen aan de groeiende vraag naar colocatie en infrastructuur van de edge

Abonneer uzelf op ons blog om op de hoogte te blijven van de laatste trends en technologieën en van het laatste nieuws.

Gerelateerde artikelen

PARTNERS
Overzicht
Partner-login

Taal & locatie