The page you're viewing is for Dutch (EMEA) region.

Working with our Vertiv Sales team enables complex designs to be configured to your unique needs. If you are an organization seeking technical guidance on a large project, Vertiv can provide the support you require.

Learn More

Many customers work with a Vertiv reseller partner to buy Vertiv products for their IT applications. Partners have extensive training and experience, and are uniquely positioned to specify, sell and support entire IT and infrastructure solutions with Vertiv products.

Find a Reseller

Already know what you need? Want the convenience of online purchase and shipping? Certain categories of Vertiv products can be purchased through an online reseller.


Find an Online Reseller

Need help choosing a product? Speak with a highly qualified Vertiv Specialist who will help guide you to the solution that is right for you.



Contact a Vertiv Specialist

The page you're viewing is for Dutch (EMEA) region.

Essentiële elementen van UPS om te begrijpen en datgene te kiezen wat het beste is voor uw bedrijf

In dit tijdperk van digitale transformatie, waarin u steeds meer vertrouwt op IT-systemen en gegevens om uw bedrijf te laten draaien op topefficiëntie, is het belangrijker dan ooit om ervoor te zorgen dat die systemen zelfs in het geval van stroomonderbrekingen kunnen functioneren.

Dat is waar ononderbreekbare stroomvoorzieningen (UPS's) allemaal over gaan: het leveren van een zuivere back-upstroom aan IT en andere kritische systemen. In het kader van een verstoring van de stroomvoorziening kan een kwalitatieve UPS het verschil betekenen tussen normale bedrijfsvoering en verloren gegevens en uren aan verloren productiviteit.

UPS's kunnen een paar minuten back-upkracht bieden – genoeg om werkstations en servers veilig uit te schakelen of back-upgeneratoren te laten opstarten – maar ook enkele uren voor bepaalde apparatuur. Als u begrijpt hoe u een UPS kunt kiezen die het beste past bij uw organisatie, moet u een helder inzicht hebben in hoeveel uw IT-systemen en andere cruciale systemen gebruiken en wat uw tolerantie is voor downtime voor elke applicatie.

In deze UPS-aankoopgids zullen we u kennis laten maken met de essentiële zaken rond UPS en de aankoopcriteria die u moet overwegen om een geïnformeerde beslissing te nemen voor uw organisatie.

Definitie van UPS

Een noodstroomvoorziening (uninterruptible power supply, UPS) biedt een zuivere en veilige back-upvoeding voor de aangesloten elektronische apparatuur. UPS's hebben interne batterijen die voortdurend worden opgeladen wanneer ze niet worden gebruikt, zodat ze klaar zijn voor een back-up in het geval van een stroomuitval of storing. Bovendien kunnen UPS's afwijkingen detecteren en compenseren, zoals vermogen en piekspanning. Dit zijn tijdelijke stroomfluctuaties die aangesloten computers en andere elektronica kunnen beschadigen.

Er zijn verschillende UPS-modellen ontworpen om apparaten te beschermen, waaronder computers en randapparatuur, servers en netwerkapparatuur, en datacenters.

De beste UPS-oplossing voor batterijback-ups voor uw organisatie hangt af van uw specifieke vereisten wat betreft de belastingen die u nodig hebt voor bescherming en de tolerantie voor het risico op downtime.

De kosten van downtime

Hoewel de kosten van downtime per branche sterk variëren, schatte 86% van de respondenten aan een statistische enquête uit 2019 de kosten op $301.000 per uur of meer, en meer dan een derde (34%) zegt dat de downtime hen per uur $1 miljoen of meer kost.

Vanuit dat oogpunt is een relatief bescheiden investering in een UPS als een verzekeringspolis voor een verzekering tegen veel kostbaardere uitvaltijd en gegevensverlies.

Soorten stroomonderbrekingen waartegen UPS’s beschermen

UPS's beschermen tegen downtime veroorzaakt door verschillende soorten stroomonderbrekingen, waaronder:

  • Stroompieken: Pieken zijn korte stroomstoten die kunnen voortkomen uit een aantal externe en interne bronnen:
    • Extern: Onderhoudswerkzaamheden, blikseminslag en onderbrekingen van de stroomtoevoer, zoals door sneeuwstormen, gevallen bomen of takken en transformatorproblemen
    • Intern: Routinematig aan-/uitschakelen van motoren in machines, airconditioning en koeleenheden en meer, alsmede defecte bedrading
  • Stroomuitval: verminderingen in de stroomtoevoer van nutsvoorzieningen tijdens perioden waarin sprake is van hoge vraag
  • Ongeplande stroomuitval kan het gevolg zijn van problemen zoals:
    • Bliksem
    • Natuurrampen: orkanen, sneeuwstormen, hoge windsnelheden en andere weersomstandigheden
    • Onderhouds- en bouwwerkzaamheden
    • Ongevallen met motorvoertuigen
  • Geplande stroomuitval:
    • Onderhoud van apparatuur en systeemupgrades
    • Geplande uitval vindt bijvoorbeeld plaats in gebieden als Californië, om te beschermen tegen bosbranden die worden veroorzaakt door vonken die afkomstig zijn van nutsvoorzieningen.
De juiste UPS kopen: Belangrijke overwegingen

Om te beoordelen welke UPS-batterijback-up het beste is voor uw bedrijf, moet u een reeks vragen stellen over welke apparatuur u moet beschermen, de gevolgen van downtime met die apparatuur, of er een generator beschikbaar is als back-upvoedingsbron en meer.

1. Bepaal de omvang van de lading die UPS-bescherming nodig heeft, en dus de capaciteit van de UPS

Stap één bepaalt welke IT- of elektronische apparaten de UPS-batterij beschermt en het vermogen dat voor elk apparaat nodig is, zodat u de vereiste UPS-capaciteit kunt berekenen. Het stroomverbruik van IT-servers, computers en werkstations en netwerkapparatuur is een goed beginpunt. U kunt ook andere apparaten opnemen die cruciaal zijn voor de dagelijkse bedrijfsvoering van het bedrijf, bijv. verkooppuntapparatuur en beveiligingssystemen. Beoordeel welke toepassingen elk onderdeel ondersteunt en hoe het verlies van die applicatie uw organisatie zal beïnvloeden.

Voor elk apparaat dat moet worden aangesloten op de UPS, bepaalt u het stroomverbruik (wattage) van dat apparaat. Stroomverbruik kan doorgaans worden gevonden op het typeplaatje van de apparatuur of de documentatie van de fabrikant.

De vereiste UPS-capaciteit is de som van het stroomverbruik van de apparaten die moeten worden aangesloten op de UPS.

2. De vereiste UPS-runtime voor kritieke apparaten en toepassingen beoordelen

Stap 2 is om de gewenste UPS-runtime te bepalen voor doorlopende werking in geval van een stroomstoring.

Als u een generator hebt voor uitgebreide back-upvermogen, kan de vereiste runtime van de UPS slechts enkele minuten (~5 minuten) zijn om veilig op te starten en over te schakelen naar de generator.

Aan de andere kant kan het uw primaire doel zijn om voldoende runtime te hebben (~5 tot 10 minuten) om servers en werkstations veilig uit te schakelen om gegevensverlies of -corruptie te voorkomen.

Of u kunt voor sommige toepassingen, zoals netwerken en internettoegang (zeer cruciaal in deze tijd), 1 tot 2 uur runtime hebben om de meeste onderbrekingen te kunnen overbruggen.

Houd in gedachten dat de totale runtime korter is naarmate u meer apparatuur u verbindt met één UPS. Een alternatief kan zijn om afzonderlijke UPS te gebruiken voor bepaalde toepassingen.

3. Bepaal het aantal benodigde stopcontacten

Voeg het aantal apparaten toe dat u nodig hebt om de UPS te ondersteunen. Zorg er daarbij voor dat de UPS voldoende stopcontacten heeft om aan uw onmiddellijke behoeften te voldoen, en laat ook ruimte voor groei.

U kunt ook een Power Distribution Unit (PDU) gebruiken om extra stopcontacten te leveren, maar zorg ervoor dat u de UPS niet overbelast.

Sommige UPS-modellen bevatten ook stopcontacten die alleen overspanningsbeveiliging ondersteunen. Deze stopcontacten bieden geen back-upbatterij. Zorg ervoor dat u de kenmerken van de UPS die u koopt begrijpt en dat het voldoende stopcontacten met back-up heeft om aan uw behoeften te voldoen.

4. Overweeg de installatievereisten van UPS

UPS's zijn beschikbaar in verschillende soorten en maten. Torenmodellen zijn zelfstandige units die op de vloer staan, of op een bureau of plank. Vaak zijn ze de back-up van desktopcomputers, servers en routers in een kantooromgeving verzorgen.

Rackgemonteerde UPS-modellen zijn doorgaans ontworpen om in een standaard 19-inch IT-rack te passen, samen met andere IT-apparatuur. Rackgemonteerde UPS’s variëren in grootte en hun hoogte wordt gemeten door hoeveel verticale gleuven dat ze in het rek bezetten. Elke ruimte staat bekend als een "U" en meet 1,75 inch.

UPS-systemen die zijn ontworpen om lithium-ionbatterijen te gebruiken zijn kleiner en lichter dan vergelijkbare modellen die traditionele loodzuurbatterijen gebruiken, waardoor u meer reservestroomcapaciteit in dezelfde ruimte kunt gebruiken – of dezelfde capaciteit in een kleinere ruimte.

Geavanceerde eigenschappen van UPS

UPS's kunnen aanzienlijk verschillen in de exacte reeks functies die ze ondersteunen. Hieronder volgen aanvullende veelvoorkomende functies in moderne UPS's die u wellicht wilt overwegen.

Externe bewaking en beheer

UPS's met ingebouwde netwerkpoorten of ondersteuning voor netwerkbeheerkaarten (NMC's) kunnen op afstand worden gecontroleerd en beheerd. Dit is vooral belangrijk voor UPS's die geïnstalleerd zijn in externe vestigingen of randlocaties met beperkte of geen IT-medewerkers op locatie. In dit geval kan een gecentraliseerde IT- of faciliteitengroep de status van alle UPS's controleren en op de hoogte gebracht worden van problemen zoals batterijen die vervangen moeten worden. NCF's kunnen ook omgevingssensoren ondersteunen, waardoor de afstandsbewaking van omstandigheden zoals temperatuur en vochtigheid mogelijk wordt.

Externe UPS beheer via stopcontact

Sommige UPS-modellen omvatten stopcontacten of stopcontactgroepen die op afstand kunnen worden beheerd, waaronder de mogelijkheid om energieverbruik te monitoren, en het vermogen van het apparaat uit te schakelen of deze stopcontacten of stopcontactgroepen uit te schakelen. Hierdoor kan iemand in een extern bedieningscentrum bijvoorbeeld een vastgelopen server of netwerkschakelaar opnieuw opstarten.

LCD-bedieningspaneel

Vanuit een lokaal perspectief kan een LCD-scherm op de UPS nuttige informatie weergeven, zoals de gezondheid van de batterij en de stroomomstandigheden, en het lokaal beheer en de controle van de UPS vergemakkelijken.

Door gebruiker te vervangen accu’s

Geen enkele batterij blijft altijd werken en UPS-batterijen zijn hierop geen uitzondering. Maar aangezien het hoofddoel van een UPS is om uptime te garanderen, moet het vervangen van UPS-batterijen snel en eenvoudig te doen zijn. Overweeg modellen met een verwijderbaar paneel dat het gemakkelijk maakt voor de gebruiker om de batterijen te vervangen, in plaats van een servicemonteur te hoeven bellen.

Lithium-ionbatterijen

Lithium-ionbatterijen worden steeds vaker toegepast in UPS-systemen en met een goede reden. Ze kunnen gemakkelijk tweemaal langer meegaan dan de traditionele loodzuuraccu's, wegen minder en nemen minder ruimte in. Ze ondersteunen ook sneller opladen en meer laad-/ontlaadcycli. In veel gevallen zullen de lagere totale eigendomskosten (TCO) van een UPS met lithium-ionbatterijen de extra kosten voor de extra aanschafkosten compenseren. (Ga voor meer informatie naar onze Pagina over lithium-ionbatterijen) ,

Verlengde looptijd

Sommige UPS-modellen ondersteunen externe batterijpakketten die meer runtime kunnen bieden dan de interne batterij van UPS, waardoor gebruikers mogelijk uren batterijback-uptijd krijgen voor kritieke belastingen.

ECO-modus voor energiebesparing

De UPS Eco-modus probeert energie te besparen door de spanningsregeling en/of energieomzettingsprocessen van de UPS te omzeilen als het bepaalt dat het nutsvoorzieningenvermogen van goede kwaliteit is, om energie te besparen.

Wij hopen dat deze aankoopgids UPS u heeft geholpen te begrijpen hoe u een UPS kunt kiezen die u voor de lange termijn goed zal dienen. Voor meer informatie over het kiezen van de beste UPS-batterijback-upoplossing voor uw organisatie, gaat u naar https://www.vertiv.com/en-emea/products-catalog/critical-power/uninterruptible-power-supplies-ups/.

PARTNERS
Overzicht
Partner-login

Taal & locatie