The page you're viewing is for Dutch (EMEA) region.

Working with our Vertiv Sales team enables complex designs to be configured to your unique needs. If you are an organization seeking technical guidance on a large project, Vertiv can provide the support you require.

Learn More

Many customers work with a Vertiv reseller partner to buy Vertiv products for their IT applications. Partners have extensive training and experience, and are uniquely positioned to specify, sell and support entire IT and infrastructure solutions with Vertiv products.

Find a Reseller

Already know what you need? Want the convenience of online purchase and shipping? Certain categories of Vertiv products can be purchased through an online reseller.


Find an Online Reseller

Need help choosing a product? Speak with a highly qualified Vertiv Specialist who will help guide you to the solution that is right for you.



Contact a Vertiv Specialist

The page you're viewing is for Dutch (EMEA) region.

Tips voor het begeleiden van klanten tijdens het Edge-implementatieproces

Het serverrack dat u aanbeveelt heeft een aanzienlijke impact op de implementatie van uw klant en kan het verschil maken tussen gemoedsrust en slapeloze nachten. We werkten samen met Spiceworks aan een live discussie over dit onderwerp in een On the Air Podcast en hoorden van IT-professionals in het hele land. Hieronder vindt u een lijst met nuttige tips van IT-professionals voor discussies over de infrastructuur van uw klant.

Probleem: Geen specifieke ruimte voor IT-apparatuur.

Veel bedrijven moeten serverruimtes creëren, maar krijgen vaak met ruimtebeperkingen te maken. Het volgende kan worden gedaan om dit aan te pakken:

Oplossing:

  • Identificeer onmiddellijke doelen en implementeer oplossingen om aan die behoeften te voldoen.
  • Zorg dat u niet te ver gaat op het gebied van capaciteit - maak het gemakkelijk voor uw klanten om na verloop van tijd te schalen.

Probleem: Kantoorgebouw heeft een onjuist ingestelde luchtstroom.

Een effectieve instelling van de luchtstroom is essentieel, zelfs als het slechts een paar racks of in een kleine ruimte is.

Oplossing:

  • Zorg ervoor dat de rackruimte van uw klant hitteneutraal is. Er zijn veel manieren om dit te doen - een simpele manier is om de achterkant van het rack te openen.
  • Op zichzelf staande omgevingscontroleracks zijn een kosteneffectieve manier om te koelen als klanten niets in de ruimte hoeven te veranderen. Het geeft geen warmte af rond het rack, maar het zal wel wat geluid maken, dus houd dat in gedachten.

Bonus: Als de tijd en het budget het toelaten, kan een koelingsstudie helpen bij het instellen van de luchtstroom.

  • CFD-modellen helpen bij het zien hoe de luchtstroom in de ruimte is en waar de hitte uw racks verlaat. Op basis van de resultaten kunt u advies geven over verbetering van het type rack of de luchtstroom.

Probleem: Monitoringopties kunnen overweldigend zijn, wat is belangrijk?

Het type monitoring moet uiteindelijk gebaseerd zijn op de behoeften en ruimte die uw klant heeft.

Oplossing:

  • Uw klant kan monitoringsensoren gebruiken voor monitoring van verschillende gedeeltes van het rack. Zie de onderstaande afbeelding voor typische monitoringlocaties voor apparatuur in een datacenter.
  • Sommige klanten geven de voorkeur aan externe bewaking via software, waardoor ze de mogelijkheid krijgen gegevens van meerdere apparaten te aggregeren. De functionaliteit van de software kan variëren, dus kennis van het budget van uw klant en de behoefte aan aanpassing moeten u hierbij helpen.
  • U moet ook zien welke opties de bestaande apparatuur biedt. Veel producten die onderdeel van het 'netwerk' zijn, zullen een interface of GUI met websites bevatten voor monitoring van kritieke details van de apparatuur.

800x600-environmental-conditions_300935_1.png

Probleem: Omgevingsfactoren compliceren het instellen.

Houd bij het kiezen van een rack rekening met waar het zal worden gebruikt.

Oplossing:

  • Als uw klant zich in een aardbevingszone bevindt, volg de lokale regelgeving voor het beveiligen van de ruimte van uw klant. Het is dan verstandig om het rack goed vast te zetten aan de vloer, maar er moet rekening worden gehouden met niveaus van veiligheid en bruikbaarheid op basis van de omgevingsfactoren in de regio.
  • Als het rack wordt gebruikt op een productievloer of in een andere open ruimte, overweeg dan een op zichzelf staande eenheid. Deze zijn ideaal voor een productievloer waar deeltjes in een blootgesteld rek terecht kunnen komen. Een andere optie is om een aparte serverruimte op te bouwen, maar dan worden tijd en budget een factor.

Abonneer uzelf op ons blog om op de hoogte te blijven van de laatste trends, technologieën en nieuws.

Gerelateerde artikelen

PARTNERS
Overzicht
Partner-login

Taal & locatie