The page you're viewing is for Dutch (EMEA) region.

Working with our Vertiv Sales team enables complex designs to be configured to your unique needs. If you are an organization seeking technical guidance on a large project, Vertiv can provide the support you require.

Learn More

Many customers work with a Vertiv reseller partner to buy Vertiv products for their IT applications. Partners have extensive training and experience, and are uniquely positioned to specify, sell and support entire IT and infrastructure solutions with Vertiv products.

Find a Reseller

Already know what you need? Want the convenience of online purchase and shipping? Certain categories of Vertiv products can be purchased through an online reseller.


Find an Online Reseller

Need help choosing a product? Speak with a highly qualified Vertiv Specialist who will help guide you to the solution that is right for you.Contact a Vertiv Specialist

The page you're viewing is for Dutch (EMEA) region.

Mis dit onderzoek niet:
De digitale veerkracht van de ’rope-a-dope’

In dit laatste artikel in een lopende blogserie wordt bekeken hoe het ontwikkelen van een digitale veerkrachtstrategie kan helpen om potentiële knock-outs te omzeilen.

De definitie van veerkracht in het woordenboek is: ‘het vermogen om snel te herstellen van moeilijkheden; taaiheid’.

Als het gaat om actuele praktijkvoorbeelden van veerkracht, hoeven we waarschijnlijk niet verder te kijken dan naar eerstelijns gezondheidswerkers, leraren of anderen die stoïcijns vitale diensten bleven leveren tijdens de pandemie.

Voor de pandemie was dat voorbeeld heel anders geweest: misschien een bokser. En als je op zoek bent naar een bokser om een ​​punt te illustreren, dan is er geen beter voorbeeld dan Muhammad Ali.

Een van Ali's beroemdste gevechten was de zogenaamde 'Rumble in the Jungle', in Zaïre (nu de Democratische Republiek Congo) in 1974. Een 32-jarige Ali werd soms aangeduid als ‘waarschijnlijk het grootste sportevenement van de 20e eeuw’, en stond in het veld tegen een jongere en sterkere wereldkampioen: de 25-jarige George Foreman. Ondanks zijn roem en ervaring was Ali de 4-1 underdog die de wedstrijd inging.

Dwarrel als een vlinder

Het verhaal gaat dat Ali in de aanloop naar het gevecht de vooroordelen voedde dat hij zijn beroemde behendigheid zou gebruiken – "dwarrelen als een vlinder, steken als een bij" – om rond de langzamere, maar sterkere Foreman te 'dansen'. Maar de realiteit van die dag was heel anders. In plaats van Foreman te mijden, liet Ali zichzelf schijnbaar in de hoek drijven. Hij leunde zelfs vaak terug in de touwen en liet zijn lichaam, maar ook de touwen, de afstraffing opvangen. Het resultaat? Foreman raakte uiteindelijk vermoeid en Ali won het gevecht. De 'rope-a-dope', zoals het bekend is geworden, bleek doorslaggevend.

De voor de hand liggende les hier is dat veerkracht niet alleen draait om het opvangen van afstraffingen, maar ook om het aanpassingsvermogen waarmee je die afstraffingen vermijdt. Ali wist dat hij niet kon winnen met zijn gebruikelijke tactieken, dus paste hij zich aan de zware omstandigheden aan, namelijk de kracht en jeugdigheid van Foreman. Precies dat soort flexibiliteit, en het vermogen om te veranderen, is cruciaal voor bedrijven om te blijven reageren op de pandemie, volgens nieuw onderzoek van industrieanalisten IDC.

Digitale veerkracht

De Digital Resiliency Index meet hoe digitale transformatie bedrijven niet alleen productiever maakt, maar ook veerkrachtiger in een ‘vluchtige, onzekere, complexe en dubbelzinnige (VUCA) omgeving’. In een blogbericht (het volledige onderzoek is alleen beschikbaar voor IDC-klanten) beweert IDC dat veel benaderingen van IT-veerkracht die dateerden van voor de pandemie er grotendeels niet in slaagden om bedrijven te beschermen tegen verstoring. Hierdoor werden bedrijven gedwongen om snel nieuwe benaderingen te implementeren.

<“IT-veerkrachtplannen op basis van klassieke databack-up/-replicatie en fail-over naar secundaire datacenters in onaangetaste gebieden bleek onpraktisch, omdat IT-teams moeite hadden om fysieke toegang te krijgen tot primaire of secundaire locaties en zij bovendien te maken kregen met aanzienlijke knelpunten in de netwerkprestaties”, aldus IDC. “Deze strijd leidde tot een sterke toename van het gebruik van op colocatie gebaseerde faciliteiten met robuuste netwerkinterconnectopties.”

Bedrijven werden gedwongen om benaderingen voor de pandemie snel te herconfigureren voor de veerkracht van datacenters en om grotendeels tactische reacties te implementeren. IDC voert aan dat de volgende stap vooruit erin bestaat om echte digitale veerkracht te implementeren. Dit is gebaseerd op het afstemmen van twee eerder grotendeels afzonderlijke gebieden van veerkrachtplanning:

  1. Leiders van de bedrijfsafdeling richtten zich meer op zakelijke veerkracht, of 'het vermogen van een organisatie om te reageren op verstoringen van de bedrijfsvoering, om bedrijfsactiviteiten tijdig te herstellen en het kerndoel te behouden'.
  2. Voor technologieleiders ging het allemaal om IT-veerkracht, wat allemaal draait om het vermogen van een organisatie om acceptabele serviceniveaus te handhaven tijdens en na ernstige verstoringen van hun IT-systemen.

Zoals besproken in onze vorige Must-Read Research-blog, staat IDC niet alleen in het nadenken over digitale veerkracht voor niet alleen deze pandemie, maar ook toekomstige bedreigingen; wat de index anders maakt, is dat het probeert de vooruitgang die wordt geboekt te kwantificeren. “Om zich voor te bereiden op toekomstige bedrijfsverstoringen hebben organisaties plannen nodig die hen in staat stellen zich snel aan te passen, in plaats van alleen maar te reageren”, aldus Stephen Minton, vicepresident van de IDC Customer Insights & Analysis-groep.

Niet simpelweg reageren - aanpassen

Als Ali simpelweg had gereageerd, in plaats van zich aan te passen, zou de Rumble in de Jungle misschien heel anders zijn geëindigd. Maar welke specifieke digitale veerkrachtstrategieën moeten organisaties aannemen? Volgens IDC volgt de index hoe technologie-investeringen in de loop van de tijd zullen variëren op basis van veranderende omstandigheden. Deze beleggingen vallen in drie verschillende categorieën en er is al bewijs dat bedrijven deze verschillende benaderingen toepassen:

  • Kerninvesteringen: focus op het handhaven van bedrijfsactiviteiten in het kader van een VUCA-markt. Siemens heeft onlangs een 'verbonden werkplekervaringsoplossing' geïmplementeerd op 600 locaties van juli tot en met oktober 2020, om een veilige terugkeer naar het werk te creëren voor de toekomstbestendige digitale werkplekken.
  • Aanpassingsinvesteringen: snel handelen om te profiteren van veranderende omstandigheden. L’Oreal heeft livestreamingvideo's gelanceerd om schoonheidscoaching en ‘beauty-as-a-service’ te leveren als onderdeel van een nieuw abonnementsmodel.
  • Acceleratie-investeringen: investeren om nieuwe mogelijkheden op te bouwen, nieuwe marktkansen te grijpen en groei te stimuleren. BMW lanceerde een gedurfd initiatief om zijn activiteiten te herdefiniëren met duurzaamheid als kern. Dit scheelt in de toeleveringsketen, de productie en het product zelf (d.w.z. de auto) voor wat betreft specifieke doelstellingen op het gebied van CO2-reductie, maar ook verwachte operationele efficiëntieverbeteringen.

Net zoals Muhammad Ali meer tegenstanders tegenkwam, waaronder zijn uiteindelijke strijd met Parkinson, is het duidelijk dat de huidige pandemie niet de laatste grote verstorende gebeurtenis zal zijn waar organisaties mee te maken zullen krijgen. Maar hopelijk zal de overstap naar een duidelijke 'digitale veerkracht'-strategie betekenen dat meer bedrijven zullen merken dat ze terugkomen uit de touwen om 'het beste' te zijn in datgene wat ze doen.

Digital Resiliency was ook een van de onderwerpen die door Karsten Winther werden besproken op de Vertiv EMEA-channeltop VP Verkoop EMEA, Vertiv en Margarete McGrath: Chief Digital Officer voor EMEA, Dell.

Gerelateerde artikelen

PARTNERS
Overzicht
Partner-login

Taal & locatie