The page you're viewing is for Dutch (EMEA) region.

Working with our Vertiv Sales team enables complex designs to be configured to your unique needs. If you are an organization seeking technical guidance on a large project, Vertiv can provide the support you require.

Learn More

Many customers work with a Vertiv reseller partner to buy Vertiv products for their IT applications. Partners have extensive training and experience, and are uniquely positioned to specify, sell and support entire IT and infrastructure solutions with Vertiv products.

Find a Reseller

Already know what you need? Want the convenience of online purchase and shipping? Certain categories of Vertiv products can be purchased through an online reseller.


Find an Online Reseller

Need help choosing a product? Speak with a highly qualified Vertiv Specialist who will help guide you to the solution that is right for you.Contact a Vertiv Specialist

The page you're viewing is for Dutch (EMEA) region.

Mis dit onderzoek niet: De goede voornemens van de datacenterindustrie voor 2021

Er zijn genoeg gegevens beschikbaar voor het bepalen van uw goede voornemens voor het nieuwe jaar. En voor het opstellen van realistische en tegelijkertijd ambitieuze bedrijfsdoelstellingen.

Door de verstoring die de pandemie met zich mee brengt is door veel mensen en bedrijven een reactieve houding aangenomen, gericht op de korte termijn.

Het ziet ernaar uit dat ook 2021 zijn uitdagingen met zich meebrengt. Er zijn echter ook positieve tekenen die erop wijzen dat het wellicht goed is om de planning voor de langere termijn weer op te pakken.

Voor sommigen betekent dat planningsproces in januari het maken van goede voornemens voor het nieuwe jaar. Voornemens waaraan een belofte is verbonden. Goede voornemens kunnen eenvoudig worden afgedaan als frivoliteiten. Het maken van goede voornemens kent echter historisch precedent. Deze gewoonte dateert uit de tijd van het Babylonische rijk. Burgers verklaarden tijdens wat voornamelijk een religieus festival was loyaliteit aan de koning. Ook beloofden zij schulden af te betalen en andere verbintenissen na te komen.

De oude Babyloniërs kenden vermoedelijk zo hun eigen manieren voor het voorspellen wat het komende jaar in petto had. Het is echter duidelijk dat zij geen toegang hadden tot de informatie waarover wij vandaag de dag beschikken.

Als uw goede voornemen voor 2021 bijvoorbeeld afvallen is, heeft u hiervoor gegevens nodig. Wat is uw uitgangsgewicht? Wat is uw einddoel? En hoeveel kunt u veilig per week afvallen? Zoals een bekende uitspraak luidt: “Je kunt niet beheren wat je niet kunt meten”.

Gegevens zijn echter niet alleen belangrijk voor het stellen van persoonlijke doelen. Ze zijn ook van cruciaal belang voor de bedrijfsplanning. Gelukkig is er geen tekort aan analisten en marktonderzoeksbedrijven die ons daarbij kunnen helpen.

Wat is de drijvende kracht achter de datacenterindustrie in 2021?

We nemen de datacenterindustrie als voorbeeld. Grote analistenbureaus voorspellen in verschillende rapporten wat 2021 brengt op het gebied van IT-uitgaven, ontwrichtende technologieën, M&A-activiteiten en een reeks van andere belangrijke gebieden.

Voorbeelden zijn:

  • Algemene IT-uitgaven: De verwachting is dat de wereldwijde IT-uitgaven in 2021 in totaal 3,9 biljoen dollar bedragen, blijkt uit de laatste prognose van Gartner. Dit is een stijging van 6,2% ten opzichte van 2020. CIO's moeten in 2021 een evenwicht zien te vinden tussen besparingen en de uitbreiding van IT, stelt de marktonderzoeker.

  • Capaciteitsgroei van datacenters: Het vastgoedorganisatie CBRE publiceert wereldwijde rapporten over de verwachte groei van multi-tenant datacenters. CBRE voorspelt voor Europa een ongekende “tsunami van aanbod”, waarbij in 2021 400 MW aan nieuwe datacenterruimte beschikbaar wordt. Dezelfde hoeveelheid wordt naar verwachting in 2022 opnieuw toegevoegd.

  • Edge computing: Nog verder vooruitkijkend verwacht IDC dat de wereldwijde uitgaven voor edge computing in 2024 250 miljard dollar bedragen. Forrester verwacht tegelijkertijd dat de groei van edge sommige IT-budgetten (en focus) kan wegleiden van de cloud. De groei van de public cloud kan hierdoor met vijf punten afnemen.

Wat betekenen deze ontwikkelingen voor de datacenters?

Naast het verzamelen en gebruiken van gegevens en uitvoeren van onderzoek, brengt Vertiv ook haar eigen jaarlijkse datacentertrends in kaart op basis van input van eigen experts.

Voor 2021 zijn deze trends:

  • Het cruciale belang van een nutsbedrijf: In de basis zijn datacenters en digitale infrastructuur nóg belangrijker geworden voor het functioneren van de samenleving en het bedrijfsleven. Dit brengt gevolgen met zich mee voor de wijze waarop de sector in de toekomst groei en wordt gereguleerd.

  • Digitalisering op topsnelheid: Door de verschuivingen in levensstijl die door de wereldwijde pandemie zijn veroorzaakt, is in feite een nieuwe maatstaf voor digitale infrastructuur vastgesteld. Investeringen in het IT-ecosysteem, inclusief datacenters, zijn versneld voor het bieden van veiligere, betrouwbare en efficiëntere mogelijkheden voor werken op afstand.

  • Het leveren van grote datacentercapaciteiten aan kleine ruimtes en de edge: In 2021 ligt de nadruk meer op het aanbieden van hyperscale en mogelijkheden op bedrijfsniveau voor edge-locaties. Edge-infrastructuren worden robuuster en geavanceerder. Systemen kunnen hierdoor op afstand zichtbaar worden gemaakt. Ook nemen de mogelijkheden voor IT-beheer op afstand toe.

  • Bij 5G gaat het steeds meer om energieverbruik en efficiëntie: Veel landen starten in 2021 met hun 5G-netwerk. Het gesprek verschuift hierdoor naar verwachting naar 5G-energieverbruik en methoden voor het verbeteren van energie-efficiëntie.

  • Duurzaamheid wordt belangrijker: Aangezien de datacenterindustrie goed is voor ongeveer 1% van het wereldwijde energieverbruik, neemt innovatie op het gebied van duurzame infrastructuur in 2021 waarschijnlijk toe.

Vertiv besprak deze trends onlangs tijdens een live-evenement op LinkedIn. Een panel van wereldwijde leidinggevenden gaf hun visie op de toepassing van de trends in hun regio en welke veranderingen zij kunnen veroorzaken.

Aan het einde van de sessie en met datacentertrends in het achterhoofd, besprak het panel de collectieve voornemens van de datacenterindustrie voor het nieuwe jaar. Als u de live-sessie op LinkedIn beluistert, komt u alles te weten over wat die voornemens precies zijn.

Sommige spelers in de datacenterindustrie zijn bereid om een stap verder te gaan dan het bedenken van theoretische goede voornemens. 25 bedrijven en 17 verenigingen stemden in met een zelfregulerend plan genaamd Climate Neutral Data Centre Pact. Het plan stelt als doel dat datacenters in Europa tegen 2030 klimaatneutraal functioneren.

Maar zoals bij ieder doel of goede voornemen geldt: het opstellen is het relatief gemakkelijke onderdeel. U eraan houden is wat uiteindelijk telt.

PARTNERS
Overzicht
Partner-login

Taal & locatie