The page you're viewing is for Dutch (EMEA) region.

Working with our Vertiv Sales team enables complex designs to be configured to your unique needs. If you are an organization seeking technical guidance on a large project, Vertiv can provide the support you require.

Learn More

Many customers work with a Vertiv reseller partner to buy Vertiv products for their IT applications. Partners have extensive training and experience, and are uniquely positioned to specify, sell and support entire IT and infrastructure solutions with Vertiv products.

Find a Reseller

Already know what you need? Want the convenience of online purchase and shipping? Certain categories of Vertiv products can be purchased through an online reseller.


Find an Online Reseller

Need help choosing a product? Speak with a highly qualified Vertiv Specialist who will help guide you to the solution that is right for you.Contact a Vertiv Specialist

The page you're viewing is for Dutch (EMEA) region.

Zorgen dat servicetechnici veilig blijven en datacenters draaiende houden

Een groot deel van de wereld is overgestapt naar de nieuwe realiteit van thuiswerken als reactie op de pandemie, waardoor onverwachte belasting ontstaat op netwerken die niet noodzakelijkerwijs zijn gemaakt om een volledig personeelsbestand op afstand te ondersteunen. Afstand moeten houden biedt nieuwe uitdagingen voor datacenters en edgefaciliteiten, en de meeste IT-professionals zijn nog steeds bezig met het doorspitten van de gevolgen van ons nieuwe normaal.

Technologie en de connectiviteit die het biedt zijn cruciaal voor het handhaven van een bepaalde vorm van productiviteit, maar dat betekent ook dat technologische fouten meer schadelijk zijn dan ooit tevoren. Aangezien de werkende wereld steeds meer wordt opgedeeld in essentieel of niet-essentieel, is het duidelijk geworden dat het in stand houden en onderhouden van deze netwerken de definitie van essentieel is. Dat betekent dat onderhoudstechnici naar datacenters en edgelocaties moeten gaan om de beschikbaarheid en prestaties van het netwerk te garanderen.

Met dit in gedachten en de gerelateerde gezondheidsrisico's in het achterhoofd moet onderhoudspersoneel zich aan een aantal van de volgende best werkwijzen houden om zichzelf, hun collega's en hun klanten te beschermen. Uiteraard dienen de aanbevelingen van de World Health Organization (WHO), Centers for Disease Control and Prevention (CDC) en regionale volksgezondheidsfunctionarissen als de verplichte basis voor alle veiligheidsoverwegingen.

  1. Definieer essentiële en niet-essentiële taken. Alle taken zijn essentieel als ze de betrouwbaarheid van essentiële toepassingen en kritieke infrastructuur onderhouden en/of verbeteren. Dit omvat alle respons op noodgevallen, reparaties en preventief onderhoud. In de meeste gevallen certificeren federale, staats- en lokale overheden bedrijven als essentieel of niet-essentieel. Alle niet-essentiële taken moeten worden uitgesteld.
  2. Stel veiligheidsvereisten vast op locatie. Dit moet bestaan uit activiteiten zoals regelmatige temperatuurcontroles voor iedereen op locaties met 10 of meer werknemers, zelfcertificering door werknemers ter plaatse die aangeeft dat ze niet zijn blootgesteld of onlangs naar een virushotspot zijn gereisd, afstand houden terwijl ze ter plaatse zijn en dagelijkse reinigingsprotocollen om ervoor te zorgen dat oppervlakken virusvrij zijn. Vergeet niet dat veiligheidsadvies snel evolueert en dat serviceprofessionals en klantvertegenwoordigers processen moeten hebben om het bewustzijn en de naleving van huidige richtlijnen en vereisten te garanderen.
  3. Bied teams de mogelijkheid om prioriteit te geven aan veiligheid. Als een serviceteam erachter komt dat een locatie niet voldoet aan de overeengekomen veiligheidsvereisten, dan moeten teamleden de mogelijkheid hebben om op elk moment te weigeren om te werken of hiermee te stoppen. Dit kan leiden tot lastige gesprekken met klanten, maar de risico's zijn te groot om de andere kant op te kijken.
  4. Beperk reizen zoveel mogelijk. Probeer technici te beperken tot bezoeken binnen rijafstand en zo veel mogelijk het openbaar vervoer te vermijden, in het bijzonder vlieg- en treinreizen. Dit is in navolging van de richtlijnen voor de volksgezondheid en helpt de verspreiding van het virus voorkomen.
  5. Hanteer strikte zelfquarantainerichtlijnen. Onderhoudstechnici moeten regelmatig temperatuurcontroles uitvoeren en moeten in zelfquarantaine gaan in geval van koorts. Ze moeten ook in zelfquarantaine gaan als ze mogelijk zijn blootgesteld via persoonlijke of professionele interactie, zoals aanbevolen door de WHO, de CDC en volksgezondheidsfunctionarissen.
  6. Zorg dat u uzelf en anderen goed beschermt. Houd afstand en zorg ervoor dat anderen dat ook doen, was regelmatig uw handen, vermijd nauw contact, blijf thuis als u ziek bent, schud geen handen, hoest of nies in de binnenkant van uw elleboog en pas uzelf op basis van uw werkomgeving aan.
  7. Gebruik dienstverlening op afstand. Niet alle locaties zijn uitgerust voor dienstverlening op afstand, maar wanneer dat wel zo is, moeten organisaties ervoor zorgen dat ze deze sitebezoeken minimaliseren en de uitvoering van noodzakelijke bezoeken efficiënter maken. Met externe bewaking en dienstverlening op afstand kunt u gegevens verzamelen en analyseren, en in veel gevallen acties op afstand initiëren om een potentieel probleem aan te pakken en de noodzaak voor een rit met de auto te elimineren.

Onderste regel: Voorschriften voor thuiswerken en overal afstand moeten houden maken betrouwbare IT en connectiviteit belangrijker dan ooit. Onderhoudsbezoeken zijn essentieel en onvermijdelijk, maar er zijn stappen die u kunt ondernemen om de veiligheid van onderhoudspersoneel en klanten te garanderen.

Abonneer uzelf op ons blog om op de hoogte te blijven van de laatste trends, technologieën en nieuws.

Gerelateerde artikelen

Services Image

Video’s

Services
PARTNERS
Overzicht
Partner-login

Taal & locatie