The page you're viewing is for Dutch (EMEA) region.

Hoe monitoring meer beschermt dan alleen apparatuur tijdens een pandemie

Monitoring is niet nieuw. Aanbieders van managed services en IT-teams hebben jarenlang monitoringoplossingen gebruikt om netwerken en kritieke infrastructuur te beheren, bedrijven te beschermen tegen ongeplande downtime en snel veranderende risico's en bedreigingen aan te pakken — terwijl ze niet eens op locatie zijn.

Het volgende is nieuw in een tijdperk van thuiswerkmandaten. Bedrijven kunnen toegang tot belangrijke activa niet langer garanderen, zoals datacenters met gezamenlijke locaties, die om veiligheidsredenen kunnen worden gesloten voor bezoekers. Bovendien hebben bedrijven in alle bedrijfstakken een nieuw type bedrijfscontinuïteitsrisico — bedreigingen voor de gezondheid en het welzijn van hun IT-teams.

Al deze factoren versterken de waarde van monitoringoplossingen. De dagen van "sneakernet", of de fysieke wandeling tussen datacenterverdiepingen om naar apparatuur te luisteren, te letten op waarschuwingen en apparatuurschermen te controleren zijn waarschijnlijk voorgoed verleden tijd. Dit is de tijd voor bedrijven om gebruik te maken van gekoppelde systemen voor verbeterde zichtbaarheid van kritieke omgevingen en technologie in gebruik te nemen die hen helpt service level agreements te bereiken, ongeacht de fysieke locatie.

Dit is de waarde die monitoring kan bieden terwijl bedrijven worstelen met een wereldwijde pandemie:

  • Vervangt menselijke zintuigen met technologische sensoren – Veel bedrijven hebben verbeterde oplossingen voor netwerkmonitoring en kunnen telemetrie toevoegen voor belangrijke inzichten in externe faciliteiten. Deze systemen kunnen eenvoudig de omstandigheden van de apparatuur controleren, zoals elektrische betrouwbaarheid, thermische diensten en batterijstatus, en zich richten op problemen die een snelle oplossing vereisen. Bedrijven kunnen ook fysieke beveiliging vergroten door onbevoegde toegang te detecteren met deurcontactsensoren, bewegingssensoren en andere hulpmiddelen. Al deze informatie kan worden vastgelegd en geanalyseerd via een enkele interface, waardoor een robuuste, realtime weergave van de datacenteractiviteiten kan worden geboden.
  • Zorgt voor de veiligheid van personeel door ze op afstand te laten werken – IT-personeel en hun partners kunnen datacenter- en netwerkactiviteiten uitvoeren vanuit de veiligheid en het comfort van hun eigen huis, met behulp van een beveiligde verbinding met managementsystemen voor het uitvoeren van belangrijke taken. Oplossingen voor monitoring en beheer kunnen de gezondheid van IT-teams beschermen en bedrijven helpen om te communiceren dat ze het fysieke welzijn van hun teams belangrijk vinden.
  • Houdt bedrijfscontinuïteit in alle omstandigheden in stand – Bedrijven bekijken nu hun talentmodel om redundantie van belangrijke vaardigheden te creëren. Het is tenslotte niet eenvoudig om belangrijke functies in te vullen op een moment dat individuen voor een langere periode op afstand moeten blijven. Partners zoals Vertiv kunnen redundantie opbouwen in uw talentmodel en kritieke activiteiten door permanente externe bewakingsdiensten voor belangrijke infrastructuuractiva te verschaffen.
  • Centraliseert datacentermanagement – Sommige bedrijven beheren nog steeds gedistribueerde verwerking op individuele locaties, waardoor transparantie wordt verminderd. De huidige gezondheidscrisis heeft aangetoond dat bedrijven nu meer dan ooit een enkele overzichtsinterface nodig hebben voor datacentermanagement. Gecentraliseerde beheersoftware biedt die zichtbaarheid, zodat u wereldwijd uw bewerkingen kunt standaardiseren en u meer efficiëntie kunt creëren.
  • Verbetert de beveiliging van infrastructuur – Zelfs grote bedrijven hebben moeite met het beheren van het groeiende apparaataanbod, wat onbekende hiaten en risico's kan creëren. Ondertussen moeten teams zich richten op hun strategische werkzaamheden. Vertiv kan helpen door software en firmware up-to-date te houden, zodat alle wachtwoorden van apparaten worden gereset en voldoen aan de geldende regels, zoals de California IoT Security Law. Onze teams kunnen u ook inzicht bieden in andere risico's en bedreigingen, zoals oudere technologie die niet voldoet aan moderne beveiligingsprotocollen en encryptiestandaarden.
  • Maakt het mogelijk om samen te werken met een essentieel bedrijf – Veel leidinggevenden komen erachter dat hun bedrijven niet als essentieel worden beschouwd en ze kunnen tijdens deze wereldwijde crisis niet werken zoals gewoonlijk. Vertiv wordt overal ter wereld als essentieel beschouwd, waardoor we in staat zijn de werklast van klanten te verlichten door meer verantwoordelijkheden op ons te nemen.

Als u nog geen oplossingen hebt ingezet voor het mogelijk maken van thuiswerken, is dit hét moment. Zoals de huidige crisis duidelijk heeft gemaakt, is betere bedrijfscontinuïteit niet alleen een kwestie van technologie. Het is ook een kwestie van talent.

Zoals altijd staat Vertiv klaar om te helpen als uitbreiding van uw team. Als u service, onderdelen of technische ondersteuning nodig heeft, neem dan contact op met uw Vertiv-vertegenwoordiger.

Partner-login

Taal & locatie