The page you're viewing is for Dutch (EMEA) region.

Working with our Vertiv Sales team enables complex designs to be configured to your unique needs. If you are an organization seeking technical guidance on a large project, Vertiv can provide the support you require.

Learn More

Many customers work with a Vertiv reseller partner to buy Vertiv products for their IT applications. Partners have extensive training and experience, and are uniquely positioned to specify, sell and support entire IT and infrastructure solutions with Vertiv products.

Find a Reseller

Already know what you need? Want the convenience of online purchase and shipping? Certain categories of Vertiv products can be purchased through an online reseller.


Find an Online Reseller

Need help choosing a product? Speak with a highly qualified Vertiv Specialist who will help guide you to the solution that is right for you.



Contact a Vertiv Specialist

The page you're viewing is for Dutch (EMEA) region.

Vijf Beste Praktijken voor het optimaliseren van netwerkkasten in de gezondheidszorg

De gezondheidszorgsector maakte al een periode van snelle verandering door vóór het uitbreken van de COVID-19-pandemie. Dankzij verhoogde digitalisering en uitbreiding hadden de gedistribueerde systemen die applicaties en datastromen op gang houden, moeite om de ontwikkelingen bij te houden.

Toen kwam de pandemie, en dat was een nieuwe uitdaging op het werkgebied van de IT-managers in de gezondheidszorg: hun organisaties helpen bij het omgaan met de plotselinge overgang van persoonlijke verzorging naar gezondheidszorg op afstand. De verschuiving was zo drastisch dat de cijfers ons bijna afschrikken — sommige zorgverleners zagen honderden keren meer patiënten op afstand in de maand april dan in heel 2019. En deze piek zal bijna zeker de langdurige adoptie van gezondheidszorg op afstand versnellen nu zorgverleners, patiënten en regelgevers waardevolle ervaring hebben opgedaan met de vele voordelen ervan.

Edge-technologie, inclusief kasten binnen ziekenhuizen en externe faciliteiten, speelt een belangrijke rol bij het optimaliseren van de levering van gezondheidszorg op afstand, waardoor de businesscase wordt versterkt voor het bijwerken van de verouderde infrastructuur.

Organisaties die plannen hebben voor een upgrade naar de kracht- en koelinfrastructuur die technologiesystemen ondersteunt binnen kasten, moeten nu meer robuuste technologieën overwegen voor nieuwe kastontwerpen. Of u nu kasten ontwerpt voor een nieuw gebouw of aan een technologievernieuwing begint die wordt gedreven door digitalisering en gezondheidszorg op afstand, deze vijf beste praktijken kunnen u helpen de infrastructuur van de kast te optimaliseren voor betrouwbaarheid, schaalbaarheid en beheersbaarheid:

  1. Standaardiseren waar u kunt.
    Nieuwbouw is het perfecte moment om een “standaard” ontwerp te overwegen dat kan helpen kosten te verlagen en de voortdurende werking en onderhoud te vereenvoudigen. Begin met het categoriseren van ontwerpen op basis van de grootte en de kritikaliteit van de ruimte. Houd tijdens het plannen rekening met energievereisten van back-up om betrouwbaarheid, rackmaten en -soorten, mogelijkheden voor bewaking op afstand en koelopties voor het optimaliseren van omgevingsomstandigheden te ondersteunen.
  1. Organiseren voor toegang en beveiliging.
    De meeste netwerkkasten hebben beperkte ruimte. Om efficiënt onderhoud en probleemoplossing mogelijk te maken, moet u kabelbeheer gebruiken om het rackgebied georganiseerd en vrij van rommelige gegevens, voedings- en netwerkkabels te houden. Als u de kabels ondersteunt, kunt u efficiënte wijzigingen, toevoegingen of wijzigingen in uw netwerksystemen beter faciliteren.
  1. Optimaliseer voor energie-efficiëntie.
    Hoewel het misschien niet zo lijkt, kunnen netwerkkasten de echte energieverbruikers zijn. Naarmate het aantal kasten vermenigvuldigt en de dichtheid van elke kast toeneemt, zal de behoefte aan speciale koeling waarschijnlijk toenemen, wat het energieverbruik verhoogt. Door vooruit te plannen om energiemeting mogelijk te maken via slimme stroomdistributie-eenheden kunt u energieverbruik volgen en beheren.
  1. Externe bewaking en beheer.
    Slimme hardware, connectiviteitstools, software en sensoren kunnen u zichtbaarheid en controle geven over honderden kasten vanaf een centrale locatie. Net zo belangrijk is dat u het energieverbruik en de fluctuaties moet controleren, evenals omgevingsomstandigheden, waaronder temperatuur en vochtigheid, om de uptime en efficiëntie te verbeteren en tegelijkertijd de bedrijfskosten te verlagen.
  1. Veilige gegevens en apparatuur.
    In de zwaar gereguleerde gezondheidszorgomgeving is bescherming van de privacy van de patiënt van essentieel belang. Als de toegang tot de kast niet veilig is, moet u mogelijk beveiliging op rackniveau implementeren, met inbegrip van eenvoudige sleutelsloten, biometrische vergrendelingen of sleutelhangers. Mogelijk moet u ook de toegang tot netwerkkabels controleren. Als netwerkapparatuur in een lokale kast wordt gehost, moet u dezelfde toegangsvereisten toepassen op netwerkkasten als u zou hebben voor uw datacenter of serverruimte.

Deze beste praktijken kunnen helpen uw netwerkkast op de juiste manier op te bouwen of te vernieuwen. Ook kunnen ze ervoor zorgen dat u de steeds stijgende vraag naar gezondheidsdiensten op afstand kunt volgen. Maar er moeten nog talrijke beslissingen worden genomen, afhankelijk van de kritiek en capaciteit van de netwerkkasten in een bepaalde faciliteit, van het selecteren van het juiste type UPS tot het bepalen van de beste benadering van monitoring op afstand. Om u te helpen deze vragen te beantwoorden heeft Vertiv een nieuwe whitepaper gepubliceerd, Configuratiehandleiding infrastructuur voor netwerkkasten voor de gezondheidszorg. Om de whitepaper te downloaden, gaat u naar deze link.

Gerelateerde artikelen

PARTNERS
Overzicht
Partner-login

Taal & locatie