The page you're viewing is for Dutch (EMEA) region.

Working with our Vertiv Sales team enables complex designs to be configured to your unique needs. If you are an organization seeking technical guidance on a large project, Vertiv can provide the support you require.

Learn More

Many customers work with a Vertiv reseller partner to buy Vertiv products for their IT applications. Partners have extensive training and experience, and are uniquely positioned to specify, sell and support entire IT and infrastructure solutions with Vertiv products.

Find a Reseller

Already know what you need? Want the convenience of online purchase and shipping? Certain categories of Vertiv products can be purchased through an online reseller.


Find an Online Reseller

Need help choosing a product? Speak with a highly qualified Vertiv Specialist who will help guide you to the solution that is right for you.Contact a Vertiv Specialist

The page you're viewing is for Dutch (EMEA) region.

Datacenter 2025: Hoe u zich kunt voorbereiden op enorme groei in de edge

Dataspreiding en applicatiewildgroei betekent dat edge-of-network-computerlocaties tegen 2025 verdrievoudigd of meer moeten zijn. Een op de vijf deelnemers aan het Data Center 2025-onderzoek van Vertiv zei dat ze een stijging van 400% of meer verwachten in het aantal edgelocaties dat ze in de komende vijf jaar zullen gaan ondersteunen. Hoe kunnen bedrijven die enorme en onzekere toekomstige groei ondersteunen en in stand houden?

In de webinar Data Center 2025: How to Prepare for Massive Growth at the Edge (Hoe u zich voorbereidt op enorme groei in de edge), bespraken Martin Olsen, Vice President, Global Edge and Integrated Solutions voor Vertiv, en Dave Hybels, Director, Global Analyst Relations voor Vertiv, hoe bedrijven zich kunnen voorbereiden op uitdagingen met betrekking tot het implementeren van een edge-of-network-strategie.

De datacenterindustrie bevindt zich in een staat van ongekende verandering: technologie ontwikkelt zich met baanbrekende snelheid, datacenters worden steeds meer gedistribueerd en dynamisch en 5G doemt op aan de horizon. Er wordt meer data gegenereerd en geconsumeerd dan ooit tevoren, en dat gebeurt vaak aan de netwerk-edge.

Van de deelnemers aan het Data Center 2025-onderzoek van Vertiv van 2019 die nu al edge-locaties hebben of in 2025 verwachten te hebben, verwacht meer dan de helft (53%) dat het aantal edge-locaties dat ze ondersteunen met minimaal 100% zal groeien, waarvan 20% een toename van 400% of meer verwacht. Enquêtedeelnemers verwachten collectief dat hun totale aantal edge-computinglocaties tussen dit moment en 2025 met 226% zal groeien.

Bovendien is de industrie overweldigend optimistisch over de zakelijke vooruitzichten van 5G en is het op agressieve wijze bezig met implementatieplannen. Twaalf procent van de gebruikers verwacht in 2019 5G-diensten te implementeren (451 Research 5G Telecomrapport). De implementatie van 5G-technologie is de drijvende kracht achter de behoefte aan edge-of-network-locaties en dit creëert een aantal uitdagingen, zoals aanzienlijk verhoogd energieverbruik.

Bedrijven kunnen en moeten zich nu voorbereiden op verwachte groei.

 • VOEG EFFICIËNT COMPUTINGCAPACITEIT TOE OP NIEUWE LOCATIES
  • MECs (multi-access edge computinglocaties) zijn een populaire manier om capaciteit op nieuwe plaatsen te kunnen bieden. Tachtig procent van de respondenten wereldwijd implementeert of beoogt het gebruik van MEC-infrastructuur voor hun 5G-implementaties.

 • KIES STRATEGISCHE LOCATIES
  • Overweeg overheidsvereisten bij locatieselectie. Bedrijven moeten IT implementeren op plaatsen die de branche nog niet eerder heeft overwogen. Ze kunnen met problemen in de omgeving te maken krijgen, zoals fysieke toegang, temperatuur, beveiliging, enz. Er kunnen beperkingen optreden inzake dataoverdracht om privacy- en veiligheidsredenen, waarbij de ruwe data aanzienlijke waarde heeft en daarom een veiligheidsrisico vormt.

 • OP MAAT GEMAAKTE BESCHIKBAARHEID VOOR SERVICEVEREISTEN
  • Niet alle edgelocaties en niet alle racks binnen een edgelocatie ondersteunen toepassingen die maximale beschikbaarheid vereisen. Redundantie in het netwerk zelf en op conditie gebaseerd, voorspellend onderhoud kan een rackgebaseerde beschermingsaanpak mogelijk maken, overschot van UPS-capaciteit elimineren en Capex-vereisten verminderen.

 • VERZACHT HOGER ENERGIEVERBRUIK MET BESPARINGEN
  • Met de verwachte toename van energieverbruik dankzij de implementatie van 5G en omdat vele edgelocaties 5G zullen ondersteunen, is het verzachten van toegenomen energieverbruik een prioriteit. In 5 jaar is 73 procent van de respondenten van plan om koelbesparingstechnologieën te gebruiken ten opzichte van 43 procent vandaag de dag.

 • VERZACHT EEN HOGER ENERGIEVERBRUIK MET VERBETERDE BATTERIJEN
  • Door de verhoogde efficiëntie van lithium-ionbatterijen is 81 procent van de ondervraagden van plan om zich in de komende vijf jaar van VRLA-batterijen te ontdoen.

 • ZORG VOOR SCHAALBAARHEID VAN INFRASTRUCTUUR EN MINIMALISEER CAPEX
  • Het is niet praktisch om nu al de infrastructuursystemen aan te bieden die in 5 tot 6 jaar nodig zijn om 5 G te ondersteunen. De sleutel is het specificeren en implementeren van modulaire en geïntegreerde infrastructuuroplossingen voor schaalcapaciteit met minimale verstoring.

 • MAAK BEHEER OP AFSTAND MOGELIJK
  • Naarmate nieuwe computing online komt, zal de mogelijkheid om deze locaties op afstand te controleren en beheren steeds belangrijker worden. Hoewel beveiligingsproblemen in het verleden de ingebruikname van externe bewaking hebben beperkt, zal de ongelofelijke hoeveelheid verwachte locaties dit noodzakelijk maken. Een ideaal monitoringsysteem biedt een dashboard dat de gebruikers een duidelijk overzicht biedt zonder onderhoudstechnici naar de locatie te hoeven sturen.
  • Gelijktijdig met drastische veranderingen in technologie, vindt er een transformatie op de werkplek plaats. Een derde van de datacenterprofessionals in de VS is van plan tegen 2025 met pensioen te gaan. Mogelijkheden voor beheer op afstand helpen de productiviteit van een lager personeelsbestand te verhogen.
Bekijk de webinar

Gerelateerde artikelen

The Edge of Simplicity Image

Artikelen onderwerpen

The Edge of Simplicity
PARTNERS
Overzicht
Partner-login

Taal & locatie