The page you're viewing is for Dutch (EMEA) region.

Working with our Vertiv Sales team enables complex designs to be configured to your unique needs. If you are an organization seeking technical guidance on a large project, Vertiv can provide the support you require.

Learn More

Many customers work with a Vertiv reseller partner to buy Vertiv products for their IT applications. Partners have extensive training and experience, and are uniquely positioned to specify, sell and support entire IT and infrastructure solutions with Vertiv products.

Find a Reseller

Already know what you need? Want the convenience of online purchase and shipping? Certain categories of Vertiv products can be purchased through an online reseller.


Find an Online Reseller

Need help choosing a product? Speak with a highly qualified Vertiv Specialist who will help guide you to the solution that is right for you.



Contact a Vertiv Specialist

The page you're viewing is for Dutch (EMEA) region.

Datacenter 2025:
A Sharper Edge Comes Into Focus (De edge begint vorm te krijgen)

Toen we besloten om een tussentijdse evaluatie uit te voeren voor het 2014 Data Center 2025-rapport dat we vijf jaar geleden hebben uitgegeven, had ik een advies voor ons team: Maak hier geen schoolrapport van. Het draait niet om de accuraatheid van de voorspellingen. Het belangrijkste is dat we ons best doen om iedereen te helpen bij het begrijpen van hetgeen de toekomst ons zal brengen. Deze industrie beweegt veel te snel voorwaarts om te kunnen verwachten dat een voorspelling voor 10 jaar elke onvermijdelijke verandering kan anticiperen. Dat gezegd hebbende, hebben de experts meer gelijk dan ongelijk gehad in hun voorspelling voor 2014.

Het meest duidelijke verschil tussen het eerste rapport en de update in 2019 is extra aandacht voor de explosie van activiteit aan de edge van het netwerk. De edge begon in 2014 een gebied van interesse te worden, maar werd slechts vier keer genoemd in het originele rapport. Dit komt bijna overal voor in de update, een reflectie van de steeds meer gedistribueerde aard van het datacenterecosysteem. Het is in feite niet eens zo gek om te zeggen dat de activiteit in de edge de definitie van het datacenter fundamenteel heeft veranderd in de vijf korte jaren sinds de originele enquête.

Potentiële veranderingen in de edge van het netwerk voorspellen

Denk hier eens over na: Enquêtedeelnemers verwachten collectief dat hun totale aantal edge-computinglocaties tussen dit moment en 2025 met een factor van meer dan drie zal vermenigvuldigen. Dat is een grote verschuiving in de manier waarop we onze netwerken bouwen, hierin werken en deze onderhouden. In alle eerlijkheid, deze voorspellingen zijn waarschijnlijk een beetje conservatief. Bij de implementatie van 5G-netwerken wordt de edge nog crucialer en zal deze nog sneller worden uitgebreid.

Kijkend naar deze nieuwe voorspellingen, moet ik deze ook zien in combinatie met een ander opvallend informatiepunt: 33 procent van de enquêtedeelnemers in de VS gaf aan dat ze verwachten met pensioen te gaan voor 2025. Als het verloop in de industrie ook maar in de buurt komt van dit cijfer, betekent dit een grote uittocht van waardevolle ervaring en institutionele kennis op het moment dat de industrie massaal overstapt naar de edge. Deze combinatie kan zorgen voor een explosieve situatie voor datacenters gebaseerd in de VS. Dit maakt het belangrijker dan ooit voor bedrijven om te vertrouwen op ervaren partners die de kennis hebben om veranderingen succesvol te navigeren.

Wat zijn de voorspellingen voor het datacenter in 2025?

Gerelateerde artikelen

PARTNERS
Overzicht
Partner-login

Taal & locatie