The page you're viewing is for Dutch (EMEA) region.

Working with our Vertiv Sales team enables complex designs to be configured to your unique needs. If you are an organization seeking technical guidance on a large project, Vertiv can provide the support you require.

Learn More

Many customers work with a Vertiv reseller partner to buy Vertiv products for their IT applications. Partners have extensive training and experience, and are uniquely positioned to specify, sell and support entire IT and infrastructure solutions with Vertiv products.

Find a Reseller

Already know what you need? Want the convenience of online purchase and shipping? Certain categories of Vertiv products can be purchased through an online reseller.


Find an Online Reseller

Need help choosing a product? Speak with a highly qualified Vertiv Specialist who will help guide you to the solution that is right for you.Contact a Vertiv Specialist

The page you're viewing is for Dutch (EMEA) region.

De 5 belangrijkste overwegingen bij het selecteren van een datacenter serviceprovider voor uw digitale infrastructuur

Alvast een tipje van de sluier: uurtarief staat niet in de top 5!

Als u zich ooit in de verschrikkelijke situatie heeft bevonden van ongeplande downtime in uw datacenter, weet u hoe belangrijk het is om uw kritieke digitale infrastructuur goed te onderhouden. Denk hierbij aan de UPS-units (voor noodstroom) en precisiekoelers, die samenwerken om ervoor te zorgen dat uw bedrijf altijd online is.

Aangezien downtime een bedrijf elke minuut duizenden euro’s kan kosten, zijn investeringen in professionele datacenter serviceproviders om dergelijke catastrofes te voorkomen meestal niet moeilijk verkoopbaar. Toch is de eerste vraag die veel besluitvormers stellen als het gaat om service: “Hoeveel gaat dit ons kosten?”

Hoewel de prijs erg belangrijk is, is dat zeker niet de enige factor die moet worden meegewogen. U beslist immers aan wie u het onderhoud van de belangrijkste apparatuur in uw datacenter toevertrouwt. Prijs staat zelfs niet eens in onze top vijf. Hier zijn een aantal belangrijke overwegingen die belangrijker zijn dan het uurtarief en op de lange termijn bijdragen aan lagere totale kosten voor uw bedrijf:

  1. Hoe snel kan de datacenter serviceprovider reageren op uw oproep? Vergeet niet dat downtime elke minuut duizenden euro’s kost. In een noodgeval heeft u een dienstverlener nodig die zo snel mogelijk op uw locatie is. Het is belangrijk om een provider te kiezen die zich op een redelijke afstand van uw locatie bevindt en die binnen het servicegebied een gegarandeerde responstijd heeft. Omdat u nooit weet wanneer een ramp kan toeslaan is 24/7 noodservice uiteraard een must. U kunt ook het beleid inzake prioriteitsplanning bestuderen om een idee te krijgen over hoe uw noodgeval wordt behandeld indien u snel bekwame professionals ter plaatse nodig heeft.
  2. Welk type onderdelen worden er gebruikt en zijn deze beschikbaar? Of het nu gaat om noodservice of routinematig preventief onderhoud van datacenters: de juiste onderdelen bepalen de juiste werking van uw apparatuur. Die onderdelen moeten direct beschikbaar zijn, vooral in noodsituaties waar verloren tijd zeer kostbaar is. Zoek naar een leverancier die een ruim assortiment originele onderdelen op voorraad heeft liggen en nooit gereviseerde producten levert. En verzeker u ervan dat deze leverancier een overtuigende staat van dienst heeft wat betreft het op tijd leveren van deze onderdelen (90% of meer verdient de voorkeur). Dit verkort de gemiddelde reparatietijd (MTTR, mean time to repair), die u uiteraard zo laag mogelijk wilt houden. Zo kunt u zo snel mogelijk weer aan de slag. Afhankelijk van de leeftijd van uw IT-infrastructuur, kan het verstandig zijn na te gaan of verouderde en/of door OEM’s niet meer geproduceerde onderdelen nog steeds verkrijgbaar zijn.
  3. Worden er firmware-upgrades geleverd voor nieuwere apparatuur? Voor nieuwere, digitaal ontworpen en beheerde systemen is toegang tot de firmware-upgrades van de OEM een must. Firmware-updates moeten worden uitgevoerd tijdens preventieve onderhoudsbezoeken om ervoor te zorgen dat de apparatuur altijd up-to-date is en correct wordt onderhouden. Hoewel sommige derde partijen hun eigen firmware aanbieden, is het gebruik van eigen upgrades van de OEM de enige manier om de prestaties van de apparatuur te optimaliseren.
  4. Wat is het trainingsprotocol? Bij elke servicegebeurtenis bestaat de kans dat er een servicegerelateerde menselijke fout optreedt. Het spreekt voor zich dat hoe beter een datacenter serviceprovider op uw apparatuur is getraind, des te kleiner de kans is dat deze fouten zich voordoen. Ga daarom na of er voor onderhoudstechnici een opleiding en/of permanente bijscholing vereist is en vraag om een kopie van de huidige opleidingstitels en certificeringen. Ga ook na of de leverancier specifiek is opgeleid voor het verzorgen van onderhoud aan het specifieke merk apparatuur dat u gebruikt. Idealiter wilt u een leverancier die voortdurend toegang heeft tot de nieuwste informatie over de apparatuur die u gebruikt, waaronder toegang tot de ontwerpingenieurs van de OEM, technische schema’s en specificaties.
  5. Wat is het veiligheidsbeleid en de staat van dienst op het gebied van veiligheid van de dienstverlener? Naast apparatuurspecifieke training moeten serviceproviders ook veiligheidstraining krijgen voor werken in de nabijheid van elektrische apparatuur. Ga na of de dienstverlener over een formeel veiligheidsprogramma beschikt. Kies een leverancier die beschikt over een doorlopend programma voor veiligheidstraining en -certificering, een goede staat van dienst op het gebied van veiligheid en een of twee veiligheidsprijzen van een gerenommeerde brancheorganisatie. Zo kunt u erop vertrouwen dat goed wordt omgegaan met uw gevoelige en kritieke apparatuur.

Haal het meeste uit uw datacenter-servicecontract

Gezien het cruciale karakter van uw digitale infrastructuur en de rol die deze speelt bij het operationeel, efficiënt en winstgevend houden van uw bedrijf, is de keuze van een serviceprovider er een die niet lichtvaardig moet worden genomen. Indien u een leverancier vindt die aan al deze voorwaarden voldoet, krijgt u de zekerheid dat de apparatuur waarop uw bedrijf vertrouwt in de best mogelijke handen is. En dat de diensten die u aanschaft een blijvende waarde voor uw bedrijf opleveren.

Gerelateerde artikelen

PARTNERS
Overzicht
Partner-login

Taal & locatie