The page you're viewing is for Dutch (EMEA) region.

Working with our Vertiv Sales team enables complex designs to be configured to your unique needs. If you are an organization seeking technical guidance on a large project, Vertiv can provide the support you require.

Learn More

Many customers work with a Vertiv reseller partner to buy Vertiv products for their IT applications. Partners have extensive training and experience, and are uniquely positioned to specify, sell and support entire IT and infrastructure solutions with Vertiv products.

Find a Reseller

Already know what you need? Want the convenience of online purchase and shipping? Certain categories of Vertiv products can be purchased through an online reseller.


Find an Online Reseller

Need help choosing a product? Speak with a highly qualified Vertiv Specialist who will help guide you to the solution that is right for you.Contact a Vertiv Specialist

The page you're viewing is for Dutch (EMEA) region.

Vertiv-gids voor missiekritieke
facilitaire services

Wat zijn Datacenter-
services?

Datacenter- en facilitymanagers en -directeuren houden doorgaans toezicht op een groeiende computing oppervlakte, of ze nu in dienst zijn van ondernemingen, brancheorganisaties, colocation of managed services providers, of telecommunicatiebedrijven. Deze IT-leiders willen groei mogelijk maken, de voortdurende beschikbaarheid van computing- en storagemiddelen handhaven en belangrijke activiteiten optimaliseren. Externe serviceleveranciers kunnen hen helpen al deze doelstellingen te bereiken.

ceros-placeholder2.png

Bron: Statista data center spending artikel en grafiek; JLL Data Center report.

Datacenter- en facilitymanagers hebben een aantal opties als het gaat om het gebruik van externe services. Zij kunnen alles uitbesteden door gebruik te maken van beheerde en colocatieservices, zodat zij zich kunnen concentreren op bedrijfsgroei in plaats van op IT-beheer. Of deze IT-leiders kunnen alles insourcen en datacenters beheren als een competentie. Dit is het domein van hyperscale datacenteroperators, die elk aspect van datacenteractiviteiten perfectioneren om enorme faciliteiten en wereldwijde netwerken op schaal te beheren. Tot slot kunnen IT-leiders een beroep doen op hun interne teams en een groep vertrouwde externe partners en toeleveranciers om hun IT-omgeving te plannen, te bouwen, te exploiteren, te optimaliseren en te doen groeien. Op die manier kunnen datacenterteams zich concentreren op strategisch management en belangrijke operationele taken overlaten aan hun partners.

De meeste ondernemingen en kleine tot middelgrote colocatie-organisaties zullen waarschijnlijk voor de laatste aanpak kiezen om aan hun IT-netwerkbehoeften te voldoen. In dit scenario beheert een IT-team een deel van of het gehele bedrijfsnetwerk, terwijl het externe partijen inschakelt om gerichte expertise en services te leveren die hun bereik vergroten en hoge beschikbaarheid en prestaties voor datacenters garanderen. Dit IT-team zou bijvoorbeeld met partners kunnen samenwerken om een nieuwe faciliteit te plannen en in gebruik te nemen; doorlopende preventieve onderhoudsservices kunnen leveren; verouderde apparatuur kunnen upgraden en vervangen; en doorlopende services kunnen leveren op het gebied van monitoring, reparatie en probleemoplossing.

ceros-placeholder2.png

Waarom plannen voor services?

Het antwoord is simpel: Uw organisatie is hard op weg om een digitaal bedrijf te worden en technologie ligt nu aan de basis van bijna alles wat u doet. U wilt één of meer van de volgende doelen bereiken:

plan-for-services-infographic.png

Bron: AI Multiple en ZDNet

Go digital-first: U vertrouwt op krachtige computingcapaciteiten om op afstand en ter plaatse te kunnen werken, met klanten te communiceren, digitale producten en diensten te ontwikkelen en routinematige handelingen te automatiseren. U maakt meer dan ooit gebruik van cloudservices om deze digitaliseringsinspanningen te versnellen. Naarmate u uw gedistribueerde netwerk uitbreidt, wilt u wellicht uw aanpak voor het bestellen of installeren van apparatuur standaardiseren of plannen voor uitbreiding in en tussen sites.

Maak gebruik van data: Uw organisatie beschikt over een schat aan ongestructureerde en gestructureerde data die u zou willen gebruiken voor automatisering, analyses en andere doeleinden. Het resultaat is dat de apparatuur in datacenters wordt geconcentreerd en dat computingapparatuur wordt geplaatst op plaatsen waar die nog nooit is geweest. Dit betekent dat het instellen van de juiste stroomvoorziening en koeling vanaf het begin belangrijker is dan ooit. Naarmate u meer apparatuur toevoegt, zult u opnieuw in overleg treden met partners om ervoor te zorgen dat uw aanpak van stroom- en thermal management kan worden opgeschaald om aan nieuwe eisen te voldoen.

Beschikbaarheid behouden: U hebt voortdurende connectiviteit en beschikbaarheid nodig van zowel datacenter- als edge site-middelen, om ervoor te zorgen dat uw bedrijf blijft functioneren zoals verwacht. Problemen met het bedrijfsnetwerk kunnen afbreuk doen aan de productiviteit van uw teams, de klantervaring schaden en ervoor zorgen dat u inkomsten derft. Het resultaat is dat u de staat van uw apparatuur te allen tijde wilt monitoren en zowel voorspellend als preventief onderhoud wilt uitvoeren om uw netwerk in werking te houden en goed te laten functioneren.

Verbeter stroom- en koelingsefficiëntie: Hyperscalers zijn zeer precies geworden in het optimaliseren van stroom en koeling. Beheerders van bedrijfs- en edge sites kunnen mogelijk nog steeds hulp nodig hebben bij het optimaliseren om de kosten te drukken en onderkoeling of overkoeling te voorkomen. Gebruikmaken van de mogelijkheden van 5G zal echter leiden tot een grotere netwerkdichtheid voor iedereen, waardoor de vraag naar energie 3,5 keer groter zal worden dan de vraag die we tot nu toe zagen. Dat betekent dat velen de hulp van leveranciers zullen inroepen om efficiëntere en duurzamere producten te vinden en in te zetten. Zo maken telecommunicatiebedrijven bijvoorbeeld gebruik van hernieuwbare energie om diensten te verlenen op afgelegen locaties en beginnen ze met het toekomstbestendig maken van hun aanpak van energiebeheer.

800x600-Power-Cooling-Issues-Graph.png

Bron: Uptime Institute Report 2021

Een groeiende oppervlakte beheren: Als gevolg van deze trends wordt de oppervlakte van uw datacenter steeds groter. Het kan gaan om on-premises netwerken, colocatiedatacenters en edge sites, verspreid over één of meerdere regio’s. Misschien least, bouwt en richt u nieuwe ruimte in om tegemoet te komen aan snelle groei en hebt u projectmatige ondersteuning nodig. Of mogelijkerwijze stelt u op elke plaats waar u ze nodig hebt edge sites op en is reizen naar die plaatsen niet haalbaar of wenselijk. U wilt samenwerken met een betrouwbare partner die u 24 uur per dag, 7 dagen per week ondersteuning kan bieden waar en wanneer u dat nodig hebt en die systemen proactief kan upgraden en vervangen om uw bedrijf draaiende te houden.

De belangrijkste kwaliteiten die uw servicepartner moet bezitten

Aangezien u meer bedrijfskritische workloads draait dan ooit, moet u samenwerken met een servicepartner die de juiste expertise en servicemix biedt. Uw partner zal uw rechterhand zijn om uw sites veilig in de lucht te houden. Dit bedrijf moet snel kunnen reageren en 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar zijn om uw sites in een of meer regio’s of zelfs over de hele wereld te bedienen. Laten we eens de mogelijkheden waar datacenterteams naar op zoek zijn nader bekijken.

800x600-broad-ranging.png

Brede expertise: Datacenters kunnen ongelooflijk divers zijn, variërend van enterprise datacenters tot managed services, colocatie en clouddatacenters. Zelfs edge sites, zoals netwerk- of serverkasten of modulaire of mini-datacenters, worden beschouwd als kritieke computing middelen. Terwijl de meeste zich op het vasteland bevinden, in de buurt van gemakkelijk beschikbare stroombronnen, kunnen andere zich aan zee of zelfs op het water bevinden, zoals in het geval van computingapparatuur die op een booreiland is geïnstalleerd.

U wilt waarschijnlijk samenwerken met een partner die al uw datacenters kan bedienen en de juiste expertise en services kan bieden om u te helpen gebruik te maken van de belangrijkste kansen en uitdagingen te voorzien en op te lossen. Een serviceleverancier moet u kunnen helpen bij het inrichten van white space, het regelmatig testen en onderhouden van de apparatuur en het optimaliseren van de prestaties. Op die manier vermindert u de risico’s en verlaagt u de operationele kosten.

7-reasons-infographic.png

Toewijding aan betrouwbaarheid en veiligheid: De pandemie heeft een helderder licht geworpen op de betrouwbaarheid van het datacenterteam en de continuïteit van de dienstverlening. Veel teams van ondernemingen zijn voor het beheer van datacenters overgestapt op een model waarbij ze vooral op afstand werken, terwijl ze voor andere services een beroep doen op partners. Essentiële serviceleveranciers, zoals original equipment manufacturers (OEM’s), konden toegang krijgen tot locaties, apparatuur installeren en onderhouden en andere essentiële services verlenen wanneer bedrijfsteams geen toegang hadden tot deze ruimten.

Tegelijkertijd ontwerpen OEM’s apparatuur met een betere gebruikerservaring (UX) voor het datacenterpersoneel. Dat betekent dat apparatuur moet worden ontwikkeld die snel en gemakkelijk kan worden onderhouden, dat onderdelen die onderhoud nodig hebben gemakkelijk toegankelijk moeten zijn en dat uiteindelijk de mean time to repair (MTTR) moet worden verkort. Bovendien moeten OEM’s en datacenterteams rekening houden met de veiligheid van de werknemers aangezien zowel het personeel als de partners op of in de buurt van hoogspanningsapparatuur werken.

Sommige van ‘s werelds grootste datacenters hebben meer dan 100 megawatt (MW) energie nodig. Daarnaast ontvangen en distribueren ze driefasige hoogspanningsstroom. OEM-apparatuur die laagspanningscircuits scheidt van hoogspanningscircuits verkleint het risico op verwondingen bij werknemers. Dat is vooral belangrijk als teamleden de juiste personal protective equipment (PPE) en vlambestendige kleding niet wensen te dragen.

800x600-show-finger-face.png

Serviceleveranciers moeten een on-time levering van onderdelen van 90% of meer hebben, om een uitzonderlijke mean time to repair (MTTR) voor elk incident te garanderen.

Een snelle responstijd: Soms gebeurt het ergste, ondanks uw inspanningen om ongeplande downtime-incidenten te voorkomen. In dat geval is tijd van essentieel belang. De kosten van storingen van datacenters kunnen oplopen van tienduizenden euro’s tot €100 miljoen of meer. U hebt snelle, deskundige ondersteuning nodig om uw datacenter weer online te krijgen. Op dat moment zult u niet denken aan het uurtarief van uw serviceleverancier!

De beste tijd om u op dit moment voor te bereiden, is voordat het zich ooit voordoet. Er zijn enkele belangrijke variabelen waarmee u rekening moet houden wanneer u een servicepartner doorlicht en selecteert. Deze factoren zijn onder meer de nabijheid van de leverancier bij uw faciliteiten en de snelheid waarmee hij reageert. Uw leverancier moet ook aantonen dat hij ter plaatse een grote voorraad originele, nooit gereviseerde onderdelen bijhoudt en routinematige firmware-upgrades kan uitvoeren. Daarnaast wilt u er zeker van zijn dat het personeel van uw dienstverlener regelmatig training en opleiding krijgt en dat het bedrijf een uitzonderlijk veiligheidsbeleid en staat van dienst heeft.

Zowel lokale als wereldwijde dekking: Het standaardiseren van uw serviceaanpak, apparatuur en partners in uw datacenter en andere bedrijfskritische faciliteiten zal op lange termijn zijn vruchten afwerpen. U zorgt voor consistente implementaties en onderhoud, zodat u vitale apparatuur en activiteiten kunt beschermen. U zult ook in staat zijn om risico’s te verminderen, betrouwbaarheid te verbeteren, kosten- en tijdefficiëntie te maximaliseren en toekomstige service- en apparatuurbehoeften te voorspellen.

Een gediversifieerd gezondheids- en welzijnsbedrijf heeft bijvoorbeeld een gestandaardiseerd thermisch preventief onderhoudsprogramma opgezet om 39 faciliteiten met cleanroomactiviteiten te onderhouden. Deze cleanrooms worden gebruikt voor farmaceutische bereidingen en vereisen dat de lucht en de temperatuur strikt worden gecontroleerd, zodat hun integriteit blijft behouden. Door de aanpak te standaardiseren, vermijdt het bedrijf storingen in thermische systemen en temperatuurschommelingen die schadelijk kunnen zijn voor omgevingen en producten, en verhoogt het de efficiëntie van de aankoop, installatie, upgrade en onderhoudsprocessen van apparatuur.

Soorten services die datacenterteams nodig hebben

Projectservices

Bij het lanceren van nieuwe faciliteiten of het opstarten van nieuwe apparatuur, helpt het hebben van branche-ervaring en best-practice kennis u om uw project vanaf het begin goed uit te voeren.

Inbedrijfstelling: Deze service omvat het uitvoeren van kwaliteitscontroles om te bepalen of nieuwe datacenterprocessen, -systemen en -toevoegingen naar verwachting presteren. Apparatuur die vaak in gebruik wordt genomen, omvat elektrische distributieapparatuur en -systemen, mechanische en HVAC-systemen, monitoring- en controlesystemen, speciale systemen (EPO, beveiliging, VESDA, brand/levensveiligheid), verlichtingsregelaars en structurele systemen.

Apparatuurinstallatie: U wilt uw datacenter inrichten voor succes. Naast de aanschaf van IT-apparatuur zoals servers, routers, switches en storage, wilt u ook de juiste stroom- en koelapparatuur kiezen om deze te beschermen. Een serviceleverancier kan ontwerptechnische diensten leveren om u te helpen bij het uitrusten van nieuwe faciliteiten of het uitbreiden van bestaande faciliteiten. U kunt gerust zijn dat u het juiste DC-stroomsysteem hebt ontworpen en de juiste noodstroom (uninterruptible power supply, UPS) hebt gekozen. Aangezien UPS-systemen uw laatste verdedigingslinie zijn wanneer de stroom uitvalt, is het belangrijk om ze zorgvuldig te kiezen.

Bescherm uw investering met onafhankelijke, door derden uitgevoerde tests voordat u uw stroomsystemen aanzet. Door het stroomsysteem elektrisch te testen, kunt u apparatuur valideren of problemen aan het licht brengen die vóór gebruik moeten worden aangepakt.

Projectmanagement: Het ontwerpen, implementeren en in gebruik nemen van datacenterprojecten is een langdurig proces met veel onderlinge afhankelijkheden. Een servicepartner zal toezicht houden op verschillende projecten om ervoor te zorgen dat uw go-live datum verloopt zoals gepland, zodat u het beoogde rendement op uw investering (ROI) kunt behalen.

Noodrespons: Wanneer u met een noodgeval wordt geconfronteerd, moet u dit snel herstellen. Een ervaren servicepartner levert de apparatuur, de klok rond technische ondersteuning en de toegewijde projectmanagers die nodig zijn om uw systemen of faciliteiten weer operationeel te krijgen. Door uw calamiteitenherstelplan te volgen, zal een partner ook uw blootstelling aan risico’s verminderen en helpen te zorgen voor een veilige herstart van uw activiteiten.

what-commision-ig.png

Bron: Vertiv datasheet

Preventieve onderhoudsservices

Stroomonderbrekingen op elk punt in het netwerk kunnen de werking van het datacenter beïnvloeden en ernstige gevolgen hebben voor het bedrijf. Preventief onderhoud betaalt zichzelf terug door u te helpen kostbare uitval van datacenters te voorkomen. Deze services omvatten:

Batterij-onderhoud: Batterijen zijn één van de hoofdoorzaken van downtime in datacenters. Door de beschikbaarheid van batterijen proactief te beheren met een onderhoudsprogramma kan het risico hiervan worden verkleind. U krijgt inzicht in systeemanomalieën en trends aan het einde van de levensduur en u kunt batterijen vervangen voordat ze defect raken en uw hele noodstroomsysteem in gevaar brengen.

Services voor AC-stroomvoorziening: Gepland preventief onderhoud en proactieve vervanging van belangrijke UPS-componenten en batterijen kunnen de kansen op onderbrekingen tijdens stroomincidenten aanzienlijk verkleinen. Preventieve onderhoudsservices voor stroomvoorziening, uitgevoerd door zeer ervaren en OEM-getrainde technici, omvatten operationele controles, vervanging van componenten en uitgebreide rapportage. Deze services zullen de beschikbaarheid van uw stroomsysteem maximaliseren. Dit gebeurt zelfs bij stroomstoringen, pieken in het elektriciteitsnet, schakeltransiënten, lijnruis en andere stroomgerelateerde problemen.

Services voor DC-stroomvoorziening: Telecomoperators en eigenaren van communicatienetwerken eisen een constante beschikbaarheid en een maximale energie-efficiëntie. Deze bedrijven gebruiken command- en controlsystemen om stroom- en thermische services op te schalen. Ze maken ook gebruik van de nieuwste technologische innovaties om onnodig stroomverbruik te verminderen en zo de bedrijfsbalans te optimaliseren. Voor deze veeleisende gebruikers zijn alleen intelligente DC-stroom-, distributie-, controle- en monitoringsystemen geschikt.

Monitoringservices: Uw kritieke apparatuur moet 24 uur per dag, zeven dagen per week functioneren. Voortdurende monitoring en data-analyse door technici op afstand bieden u toonaangevende expertise en probleemoplossing zonder extra mankracht. Technici identificeren, diagnosticeren en verhelpen op afstand problemen met uw kritieke apparatuur voordat ze escaleren. Met monitoringservices krijgt u proactieve respons en gemoedsrust.

Thermal management: Datacenters vereisen gespecialiseerd thermal management. Een serviceleverancier kan inspecties aan het einde van de garantieperiode uitvoeren om de prestaties, beschikbaarheid en efficiëntie van uw precisiekoelapparatuur te maximaliseren. Getrainde technici kunnen ook preventief onderhoud uitvoeren en u de dekking, onderdelen, arbeid en noodservices bieden die u nodig hebt. Met optimalisatieservices kunt u voldoen aan de toegenomen vraag naar capaciteit en efficiëntie met de juiste controles, instelpunten en configuraties. Strategische upgrades kunnen u helpen de levensduur van uw apparatuur te verlengen en de operationele kosten te verlagen. Uiteindelijk zorgt monitoring op afstand dat uw bedrijfskritieke netwerk 24x7 wordt beschermd.

Noodservices: Wanneer er zich incidenten voordoen, moeten die snel worden opgelost. Volledig gekwalificeerde servicetechnici zullen probleemoplossing, schadebeoordelingen, inspecties en tests, reparatie en revisie van apparatuur en installatie van reserveonderdelen uitvoeren. Zij zorgen ook voor een gedetailleerde rapportage over wat er misging en hoe problemen werden aangepakt, zodat u soortgelijke voorvallen in de toekomst kunt voorkomen. Probleemoplossing en reparatieservices garanderen een snelle terugkeer naar de normale werking, minder risico’s en aansprakelijkheid, minder nabewerking en minder wijzigingsopdrachten.

Systeemupgrades en vervangingen

Het proactief upgraden en vervangen van uw kritieke stroomapparatuur garandeert de betrouwbaarheid van het systeem en voorkomt kostbare downtime. Deze services omvatten:

Upgrades EC-ventilators: De belasting in uw datacenter verandert voortdurend. Maar de kans is groot dat de ventilatorsnelheid en de luchtstroom van uw legacy computer room air conditioning (CRAC) constant blijven en wellicht zijn ingesteld op piekbelastingen die zelden voorkomen. Met een EC-ventilatorupgrade kunt u het motortoerental aanpassen aan de veranderende belasting. U kunt uw energie-efficiëntie tot 50% verhogen zonder dat dit ten koste gaat van de systeemprestaties. Uw thermische apparatuur zal minder slijten en u bespaart mogelijk duizenden euro’s per jaar op uw elektrische kosten per CRAC-eenheid.

Vervanging volledige condensatorbank: Uw UPS-systemen maken gebruik van grote condensatorbanken die bestaan uit zowel DC elektrolytische als AC polymere filmcondensatoren die na verloop van tijd degraderen. Een serviceleverancier kan proactief uw volledige condensatorbank vervangen om een lange levensduur te bereiken en ongeplande downtime te voorkomen.

Upgrade EC-plug ventilatorretrofit: Electrically commutated (EC)-ventilatoren zijn een innovatieve technologie die een uitzonderlijke waarde biedt. Wanneer EC-ventilatoren worden geïntegreerd met een continue snelheidsregeling over het volledige werkingsbereik van thermische beheer-units, bieden zij een eenvoudige, kosteneffectieve manier om energie-efficiënte technologie te introduceren. Zij doen dit door de luchtstroom te regelen en de ingangsstroom van de ventilator te verminderen. Een serviceleverancier kan een EC-ventilatorupgrade uitvoeren, waardoor u duizenden euro’s aan operationele kosten kunt besparen door het stroomverbruik van de ventilator tot mogelijk 50% te verlagen.

UPS-capaciteitsupgrades: Proactief onderhoud van uw UPS-batterijen is een van de meest kosteneffectieve maatregelen die u kunt nemen om de betrouwbaarheid van het systeem te garanderen en kostbare downtime te voorkomen. Een serviceleverancier kan u mobiele DC-stroomservices leveren tijdens systeemonderhoud; apparatuur installeren, upgraden en vervangen; en preventief onderhoud uitvoeren aan uw batterijen, UPS-units en generatoren. Bovendien kan uw partner de spanning, stroom en temperatuur van uw batterijen op afstand monitoren en periodieke tests van de interne weerstand van uw batterijen uitvoeren.

Geconnecteerde services en services op afstand

Datacenterteams die meerdere locaties beheren, willen schaalvoordelen behalen — door processen te automatiseren, dagelijkse activiteiten te stroomlijnen en de kostenefficiëntie te verhogen. Een serviceleverancier kan services op afstand aanbieden, waaronder diagnostiek, monitoring en systeemherstel op afstand. Deze services zorgen ervoor dat kritieke systemen in bedrijf blijven en functioneren, terwijl uw datacenterteam zich kan concentreren op moeilijker werk en meer waarde kan bieden aan uw klanten.

Monitoring op afstand en beheerservices: Een serviceleverancier kan voortdurende monitoring en data-analyse door technici op afstand bieden om de apparatuur snel, nauwkeurig en veilig in de juiste bedrijfstoestand te herstellen. Deze services bieden gedetailleerde informatie over de oorzaak van bepaalde alarmsituaties, identificeren mogelijke toekomstige problemen en bieden informatie over prestatietrends om het infrastructuurbeheer te verbeteren.

Zo worden telecomaanbieders aan een uitzonderlijk hoge standaard gehouden voor dienstverlening. Als gevolg hiervan zijn ze op zoek naar netwerkbreed inzicht in hun bedrijfsomstandigheden. Een Europese telecomorganisatie die een realtime infrastructuurmonitoring- en -beheerplatform heeft geïmplementeerd, heeft het aantal alarmmeldingen met 19% verminderd en de first-time oplossing met 92% verbeterd. Een ander bedrijf, een mobiele netwerkoperator, realiseerde een nog grotere vermindering van alarmen, namelijk een reductie van 70%. Dit voorkwam onnodige servicebezoeken en optimaliseerde de werklast van het datacenterpersoneel.

Achtergrondinformatie

Projectservices

Preventieve onderhoudsservices

Systeemupgrades en vervanging

Geconnecteerde services/services op afstand

Waarom u zich op het ergste moet voorbereiden

Door samen te werken met een servicepartner voor de gehele levenscyclus van uw datacenter kunt u zich beschermen tegen deze veel voorkomende problemen, die ongewenste storingen kunnen veroorzaken:

Calamiteitenherstel: Tot de risico’s waarmee uw faciliteit te maken krijgt, behoren natuurrampen, zoals orkanen, overstromingen, branden en aardbevingen, maar ook schade aan uw faciliteit, personeel, apparatuur en data.

Het loont de moeite om een solide strategie en plan voor business continuity en calamiteitenherstel (BC/DR) te hebben. In dit plan moet worden aangegeven hoe bedrijfskritische workloads automatisch naar andere apparatuur en sites kunnen worden overgebracht (failover), en hoe u uw datacenter stap voor stap kunt monitoren op nieuwe risico’s. Bovendien moet u beschikken over gestandaardiseerde beleidsregels en procedures die u kunt toepassen wanneer zich bepaalde soorten incidenten voordoen. Beschikt u over het juiste personeel in geval van nood? Hebben zij veilige toegang op afstand tot de apparatuur en kunnen uw toeleveranciers u ondersteunen? Uw servicepartner kan u voorzien van een BC/DR-checklist, uw huidige strategie beoordelen en plannen voor hiaten, uw apparatuur regelmatig testen en geplande audits uitvoeren.

Veel datacenterteams waren bijvoorbeeld voorbereid op apparatuurstoringen en weersproblemen maar niet op een pandemie. In de eerste dagen van de meest recente pandemie hebben teams alles in het werk gesteld om een veilige toegang op afstand tot stand te brengen, noodplannen voor het personeel op te stellen en de bevoorradingsketen te versterken. Als gevolg daarvan zijn pandemieën nu een onderdeel van alle BC/DR-plannen voor datacenters.

Stroomstoring: Meer dan 56% van de datacenterteams meldde een uitval ter waarde van meer dan 100.000 US dollar in 2020, waarbij 16% van dit totaal melding maakte van uitvalkosten van meer dan 1 miljoen US dollar. Bron: Uptime Institute, 2021. Maar de kosten voor hyperscalers of van langdurige storingen kunnen uiteraard oplopen tot miljoenen dollars. Uitval van datacenters leidt niet alleen tot kosten, maar ook tot een aanzienlijke verstoring van de bedrijfsvoering, tot inkomstenverlies voor de klant en tot herstelkosten. De bescherming van uw datacenterapparatuur met een proactieve stroom- en koelingservice kan dus een van de beste investeringen zijn die u kunt doen.

800x600-prepWorks.png

Zorgen over koeling: Exploitanten van datacenters zijn de opties voor vloeistofkoeling aan het bestuderen, nu de groei van computingintensieve computertoepassingen toeneemt en luchtkoeling tegen grenzen aanloopt. De markt voor vloeistofkoeling zal in 2027 naar verwachting tot 6,5 miljard US dollar groeien, nu organisaties steeds meer gebruikmaken van cloudservices, artificial intelligence (AI) inzetten om geavanceerde analyses en geautomatiseerde besluitvorming aan te sturen en blockchain- en cryptovaluta-toepassingen inschakelen. Bron: Global Market Insights, juli 2021.

Een serviceleverancier kan u helpen uw opties voor vloeistofkoeling te onderzoeken en na te gaan hoe u deze in uw datacenter kunt toepassen en opschalen. Dit kan betekenen dat bestaande ruimten moeten worden aangepast of dat nieuwe datacenters moeten worden ontworpen voor de nieuwe koeltechnologie.

Er zijn twee hoofdtypes: immersiekoeling, waarbij servers en andere IT-apparatuur worden ondergedompeld in koelvloeistof in tanks; en direct-to-chip koeling, waarbij vloeibare koelvloeistof rechtstreeks naar computerchips in datacenterapparatuur wordt geleid om ze koel te houden.

Conclusie

Elk bedrijf moet een unieke continuïteitsblauwdruk opstellen om ervoor te zorgen dat zijn kritieke infrastructuur beschikbaar, duurzaam en klaar voor de toekomst is.

Vertiv zorgt voor uw continuïteit in uw wereldwijde faciliteiten en infrastructuur, zodat u uw bedrijfsdoelstellingen kunt realiseren en uw klanten en gebruikers een uitzonderlijke ervaring kunt bieden.

Wij helpen u uw infrastructuur te beheren gedurende de hele levenscyclus, van ontwerpen, bouwen, implementeren, beheren, monitoren tot onderhouden. Dankzij onze expertise en ons wereldwijde bereik kunnen wij een serviceniveau leveren dat compromisloos en consistent is, waar u ook gevestigd bent en wat uw datacentermodel en -technologie ook zijn.

Met meer dan 100.000 implementaties over de hele wereld zijn de buitendienstmedewerkers en technische supportmedewerkers van Vertiv zeer bekwaam en maken ze deel uit van de grootste serviceorganisatie die vandaag de dag op de markt bestaat. Zij maken gebruik van een uitgebreide kennisbasis, gestandaardiseerde processen en procedures, en van de marktleidende apparatuur van Vertiv om uitzonderlijke resultaten te leveren. U kunt op Vertiv rekenen om uw project succesvol te beheren, van planning tot goedkeuring; de beschikbaarheid en efficiëntie van uw apparatuur te verbeteren; de infrastructuur te monitoren en beheren; en snel te reageren in geval van een incident.

U profiteert van de samenwerking met een wereldwijde partner met een bewezen track record voor het waarborgen van de betrouwbaarheid en uptime van apparatuur, het verlagen van uw totale eigendomskosten en het ontwikkelen van innovatieve nieuwe oplossingen die het energieverbruik verminderen.

Het gesprek voortzetten.

PARTNERS
Overzicht
Partner-login

Taal & locatie