The page you're viewing is for Dutch (EMEA) region.

Working with our Vertiv Sales team enables complex designs to be configured to your unique needs. If you are an organization seeking technical guidance on a large project, Vertiv can provide the support you require.

Learn More

Many customers work with a Vertiv reseller partner to buy Vertiv products for their IT applications. Partners have extensive training and experience, and are uniquely positioned to specify, sell and support entire IT and infrastructure solutions with Vertiv products.

Find a Reseller

Already know what you need? Want the convenience of online purchase and shipping? Certain categories of Vertiv products can be purchased through an online reseller.


Find an Online Reseller

Need help choosing a product? Speak with a highly qualified Vertiv Specialist who will help guide you to the solution that is right for you.Contact a Vertiv Specialist

The page you're viewing is for Dutch (EMEA) region.

MWC19: Onderzoek van Vertiv en 451 Research laat zien dat meer dan 90 procent van operators vreest voor hogere energiekosten door 5G en edge computing

februari 27, 2019

Operators zijn enthousiast over mogelijkheden van nieuwe 5G-diensten, maar schattingen wijzen uit dat energieverbruik met wel 170 procent kan stijgen in 2026

Barcelona, 27 februari 2019Vertiv en onderzoeksbureau 451 Research maken de resultaten bekend van een uitgebreide studie over 5G-diensten. Het onderzoek laat het nodige optimisme zien over deze diensten en de relatie ervan met edge computing. Het merendeel van de deelnemende telecomoperators gelooft dat het 5G-tijdperk in alle regio’s pas echt van start gaat in 2021. 88 procent van de respondenten plant de inzet van 5G in de periode 2021-2022.

Tegelijkertijd gelooft meer dan 90 procent dat 5G zal leiden tot hogere energiekosten. Operators zijn geïnteresseerd in technologieën en diensten die de efficiency verbeteren. Dat is in lijn met interne analyses van Vertiv, die aangeven dat de stap naar 5G het totale energieverbruik met wel 150 tot 170 procent kan laten toenemen. De grootste toename vindt plaats in macro-, node- en netwerkdatacentergebieden.

Voor het onderzoek ondervroegen Vertiv en 451 Research meer dan honderd wereldwijde telecomoperators over de kansen en potentiële obstakels van de inzet van 5G-services en de impact op de adoptie van edge computing. Vertiv en 451 Research bieden meer achtergrond over de resultaten tijdens het Vertiv Partner Programme op 27 februari om 15.00 uur in de NEXTech Hall 8.0, Theatre E in Barcelona. Het programma omvat een keynote van Vertiv over de onderlinge afhankelijkheden tussen 5G en edge computing.

Giordano Albertazzi, president Europa, Midden-Oosten en Afrika van Vertiv: “De uitdaging voor operators die 5G overwegen, is het kiezen van de meest volwassen use cases, zakelijke sectoren en ecosystemen waar ze een betekenisvolle en duurzame rol kunnen vervullen. De research die Vertiv heeft uitgevoerd op het gebied van edge-computing-usecases en -archetypes, en de resultaten van de meest recente studie met 451, helpen onze operatorklanten en telecompartners bij het ontwikkelen van robuustere businesscases voor 5G-investeringen en de bijbehorende edge-computing-inzet.”

Met betrekking tot edge computing – en meer specifiek 5G – laat het onderzoek zien dat een grote meerderheid van de operators (37 procent) al edge computing inzet of dit in de planning heeft (47 procent). Dat gebeurt in lijn met de mobiele infrastructuur – ook bekend als multi-access edge computing (MEC).

“Dit onderzoek biedt inzicht in de hoop en angst van telecomoperators rond de inzet van 5G en edge computing”, zegt Brian Partridge, research vice president bij 451 Research. “De twee lastigste uitdagingen op connectiviteitsgebied voor de ondersteuning van 5G-topologieën bleken het upgraden van de access- en aggregatielaag-netwerken en het toevoegen van nieuwe backhaul-links te zijn. De respondenten gaven verder aan dat de beschikbaarheid van hoogwaardige connectiviteit naar gedistribueerde POP’s en gemakkelijke acquisitie van sites de meest kritische factoren zijn voor 5G-succes. Wij waren eerlijk gezegd verrast door sommige resultaten en denken dat ze meer helderheid scheppen in de mate van transformatie van de sector op dit moment.”

Naast deze nieuwste studie heeft Vertiv nog veel meer onderzoek gedaan, waaronder een analyse van meer dan honderd usecases voor het bepalen van vier belangrijke edge-computing-archetypes. Ook publiceerde Vertiv onlangs de paper Turning on 5G: Using Edge Archetypes to Identify the Most Mature Cases, waarmee de potentiële impact van specifieke 5G-implementaties te bepalen is.

Naast belangrijke overeenkomsten tussen 5G en edge computing beschrijft de studie van 451 Research en Vertiv ook verschillende potentiële obstakels voor 5G-adoptie en manieren waarop deze te vermijden zijn, zoals Energy Savings-as-a-Service (ESaaS). Meer dan 90 procent van de respondenten was ‘bijzonder’ of ‘enigszins’ geïnteresseerd in ESaaS.

Tijdens de vorige editie van MWC sloot Vertiv een wereldwijd ESaaS-contract met Telefónica, waarin alle facetten – van initiële site-assessment tot complete onderhoudsdiensten en op maat gemaakte infrastructuuroplossingen voor core- en access sites – waren opgenomen.

Vertiv werkt nauw samen met partners en klanten aan de ontwikkeling van nieuwe infrastructuren, software en services die helpen bij het beheren van de energie-eisen van 5G en die het energieverbruik proactief optimaliseren.

Neem deel aan het Vertiv Partner Programme op 27 februari tijdens MWC19 met onder meer een persbijeenkomst met nadere toelichting op de onderzoeksresultaten van 451 Research en Vertiv.

Over Vertiv
Vertiv brengt hardware, software, analytics en andere diensten samen om ervoor te zorgen dat de vitale applicaties van klanten continue online zijn, optimaal presteren en meegroeien met hun zakelijke behoeften. Het bedrijf lost de belangrijkste uitdagingen op voor de hedendaagse datacenters, communicatienetwerken, en commerciële en industriële organisaties met een portfolio van stroom-, koel- en IT-infrastructuuroplossingen en -diensten, dat zich uitstrekt van de cloud tot aan de rand van het netwerk. Het hoofdkantoor van Vertiv is gevestigd in het Amerikaanse Columbus (Ohio). Vertiv heeft zo’n 20.000 werknemers en doet zaken in meer dan 130 landen. Ga voor meer informatie en het laatste nieuws rondom Vertiv naar Vertiv.nl

Mediacontact
LVTPR
Charlotte Van Acker / Daniëlle Bruns
T +32 2 474 17 40 / +31 (0)30 65 65 070
E vertiv@lvtpr.com

PARTNERS
Overzicht
Partner-login

Taal & locatie