Sorry, this page isn't available for your location.

The page you're viewing is for Dutch (EMEA) region.

Sorry, this page isn't available for your location.

The page you're viewing is for Dutch (EMEA) region.

West-Afrika verbinden met de wereld

Afrika, een continent dat explodeert in bevolkingsgroei en technologie, had een betere verbinding met de rest van de wereld nodig. Aan deze vraag werd voldaan door een toonaangevende leverancier van connectiviteits- en datacenterdiensten voor bedrijven in West-Afrika, MainOne

oktober 06, 2020

“Ons doel is om Afrika op de kaart te zetten en de groei van industrieën aangedreven door technologie te versnellen. Door het investeren in en het bieden van zinvolle technologische oplossingen aan bedrijven, ondersteunen we West-Afrikanen in hun zoektocht naar verbeterde productiviteit en efficiëntie door middel van toegewijde en betrouwbare connectiviteitsdiensten.”

Interview met Funke Opeke

MainOne begon met de missie om de digitale kloof tussen Afrika en de rest van de wereld te overbruggen. Ons doel was om de enorme gaten op te vullen die in de internetinfrastructuur in alle landen in West-Afrika bestonden. Het begon allemaal met de implementatie van een historische onderzeese kabel van Europa naar Nigeria, die het broodnodige hogesnelheidsinternet naar de regio bracht.

Lees verder

Een van de eerste grote uitdagingen die we tegenkwamen was het gebrek aan infrastructuur voor metrovezels en ondergrondse kabelnetwerken in Nigeria. Dergelijke netwerken zijn noodzakelijk om toegang te bieden en het verkeer naar verschillende klanten in het hele land te sturen. Onze onderzeese kabelverbinding zorgde voor investeringen in de infrastructuur voor metrovezel voor de dichtstbevolkte stad van het land, Lagos, en meer recentelijk in de staten Ogun en Edo.

Om de groei van breedband en de digitale transformatie in de regio verder te versnellen, zal MainOne blijven investeren in nieuw onroerend goed voor datacenters, zoals we al gedaan hebben in Nigeria, Ghana, Ivoorkust en Senegal

Funke Opeke
CEO, MainOne
Quote sign

MainOne blijft werken aan het overbruggen van de digitale kloof in het continent door de penetratie van breedband te vergroten door meer vezelopbouw, investeringen in datacenters en satellietpartnerschappen.

Quote sign
Partner-login

Taal & locatie