The page you're viewing is for Dutch (EMEA) region.

The page you're viewing is for Dutch (EMEA) region.

Uw vijf zintuigen aan de Edge: Hoe sensoren uw ogen en oren kunnen zijn

Matt "Griff" Keller •

In de huidige edge-omgevingen kan het moeilijk zijn om een duidelijk beeld te hebben van wat er op elk moment gebeurt. Er zijn zoveel plekken op verschillende locaties – vaak op afstand – dat u ze waarschijnlijk niet allemaal hebt bezocht en weinig zicht hebt op de apparatuur of de omgeving waarin ze zich bevinden.

Om het probleem nog ingewikkelder te maken, zijn veel edge-plekken onbemande “donkere” locaties, zonder IT-personeel op locatie en geen ogen op de apparatuur tenzij er iets stuk gaat. Zelfs voor bemande locaties, in onze huidige omgeving, staat uw bedrijf mogelijk geen onaangekondigde technici toe vanwege richtlijnen voor sociale afstand.

U hebt een manier nodig om zichtbaarheid te hebben in deze omgevingen en sensoren bieden inzicht in wat er op elk moment gebeurt. In deze blogpost zal ik delen hoe de juiste sensoren, die samenwerken, kunnen fungeren als uw vijf zintuigen om u te waarschuwen voor bedreigende omstandigheden:

Het Vertiv Wireless Sensor Network werd onlangs als finalist aangemerkt in de Awards Product van het Jaar voor Advies voor het specificeren van Engineer-product. Stemmen is mogelijk tot 18 september 2020.
Zicht

Met veel sensoren kunt u zien wat er op uw locaties gebeurt, zelfs wanneer u niet aanwezig bent. Om te beginnen geven geïntegreerde camera's een duidelijk beeld in uw ruimtes en bieden ze context voor elk alarm dat kan afgaan. Op dezelfde manier bieden lichtsensoren een reeks lichtomstandigheden in de ruimte. Ze kunnen laten zien of iemand een deur heeft geopend of dat iemand een licht heeft in- of uitgeschakeld.

Een toegangscontrolesensor kan meer zekerheid bieden bij het begrijpen wie er mogelijk toegang hebben gehad tot uw ruimte. Bewegingsdetectiesensoren zijn een andere manier om activiteiten in uw centrum te controleren en de veiligheid te behouden.

Zelfs als u op locatie bent, ziet u mogelijk waterlekken niet direct. Daarom is lekdetectie belangrijk voor alle soorten datacenters. Aan de edge, zonder lekkagedetectiesensoren, zijn onopgemerkte lekken vaak catastrofaal voor die locatie. Sensoren kunnen u helpen bij het identificeren van lekken zodra deze zich voordoen, om op afstand de nodige stappen te ondernemen om de schade te beperken en de herstelteams snel te kunnen inschakelen.

Aanraken

Temperatuur kan een groot probleem zijn aan de edge. Zoals ik vermeld heb, zijn edge-locaties vaak onbemand en tegelijkertijd hebben sommige locaties geen speciaal thermal management. Het is geen verrassing dat temperatuurdetectie de meest voorkomende sensor is.

Uw apparatuur is gevoelig voor temperatuurveranderingen en een verhoging van zelfs maar een paar graden kan een grote invloed hebben op de prestaties van uw IT-systemen. Het is van cruciaal belang dat u een constant inzicht hebt in de temperatuur op uw locaties, vooral wanneer u er zelf niet bent om te voelen hoe koel of warm het is. Een luchtstroomsensor, werkend in combinatie met temperatuursensoren, kan u helpen te begrijpen of een niet-functionerend koelsysteem de oorzaak is van een temperatuurstijging of dat iets anders de extra hitte creëert.

Afhankelijk van de locatie van uw site kan de vochtigheid of het gebrek hieraan leiden tot schade aan uw IT-apparatuur. Te veel vochtigheid kan condensatie veroorzaken. Als het te droog is, kan statische elektriciteit een probleem worden. Een vochtigheidssensor kan dus een belangrijke rol spelen bij het optimaliseren van uw locatie. Temperatuur- en vochtigheidsdetectie worden vaak samengenomen voor een meer holistische weergave van uw locatie.

Geluid

Wanneer u op een locatie bent, kunt u onmiddellijk horen dat er een alarm afgaat of dat een ventilator te snel loopt. Met geluidsdetectie kunt u oren op uw locaties hebben wanneer u niet aanwezig bent. Deze sensoren geven de ruimte een uitgangswaarde en geven aan of het geluidsniveau omhoog gaat. Ze kunnen u waarschuwen dat er een alarm klinkt of dat de luide apparatuur uitgeschakeld is.

Geur

"Wanneer er rook is, is er brand", en elke rook op uw locatie kan een belangrijk probleem signaleren, van een apparatuurstoring tot een brand. Net zoals alle woningen rookmelders nodig hebben, moeten edge-locaties ook rookdetectiesensoren hebben. U kunt de rook mogelijk niet ruiken, maar de sensor zal u waarschuwen voor het mogelijke probleem, zodat u snel kunt ingrijpen.

Zelfstandige sensoren zijn betekenisvolle hulpmiddelen. Net zoals onze vijf zintuigen, werken sensoren het best samen. U krijgt meer intelligente gegevens en inzichten wanneer sensoren als totaalpakket hun werk kunnen doen. Zo kunnen een temperatuursensor en luchtstroomsensor u laten weten dat er een deur open is of dat uw thermische eenheid in de kamer niet werkt wanneer het hoort.

Een partner zoals Vertiv kan u helpen uit te vinden welke sensoren geschikt zijn voor uw edge-locaties en hoe u ze kunt implementeren. Sensoren maken deel uit van een groter ecosysteem van bewaking op afstand, om u controle en gemoedsrust te geven.

Bekijk onze webinar voor meer informatie over de kracht van sensoren, Waarde van sensoren aan de edge.

Gerelateerde artikelen

Partner-login

Taal & locatie