Sorry, this page isn't available for your location.

The page you're viewing is for Dutch (EMEA) region.

Working with our Vertiv Sales team enables complex designs to be configured to your unique needs. If you are an organization seeking technical guidance on a large project, Vertiv can provide the support you require.

Learn More

Many customers work with a Vertiv reseller partner to buy Vertiv products for their IT applications. Partners have extensive training and experience, and are uniquely positioned to specify, sell and support entire IT and infrastructure solutions with Vertiv products.

Find a Reseller

Already know what you need? Want the convenience of online purchase and shipping? Certain categories of Vertiv products can be purchased through an online reseller.


Find an Online Reseller

Need help choosing a product? Speak with a highly qualified Vertiv Specialist who will help guide you to the solution that is right for you.Contact a Vertiv Specialist

Sorry, this page isn't available for your location.

The page you're viewing is for Dutch (EMEA) region.

De kracht van het IT-channel: De verbeterde ondersteuning van Vertiv voor IT-channelpartners

Simon Brady •

De IT-markt groeit dit jaar sterk dankzij de explosieve groei in de vraag naar digitale transformatietechnologieën. Hier leest u hoe onze IT-channelpartners ons kunnen helpen in een van de spannendste IT-markten in decennia.

Nagenoeg iedereen is opgeschrikt door de ontwikkelingen in het afgelopen jaar, hoewel recente ontwikkelingen bemoedigend zijn zoals de uitrol van vaccins en de voorspellingen van een sterk economisch herstel.

Vorig jaar zijn de budgetten van klanten gekrompen als gevolg van de COVID-19-pandemie. Volgens onderzoeksbureau IDC zijn over het geheel genomen de IT-uitgaven wereldwijd gelijk gebleven ten opzichte van 2019.

Er zijn echter redenen voor voorzichtig optimisme. IDC voorspelt dat de wereldwijde IT-uitgaven tussen 2021 en 2023 jaarlijks met ten minste vijf procent groeien. Dit is voornamelijk te danken aan de groei van nieuwe technologieën, waaronder cloud computing, analyse en kunstmatige intelligentie.

Technologieën voor digitale transformatie – De volgende stap voor het IT-channel

COVID-19 zorgde ervoor dat veel mensen vanuit huis gingen werken. Ook onderstreepte de pandemie het vitale belang van digitale infrastructuur, waaronder datacenter, voor het goed functioneren van economieën en samenlevingen in de 21ste eeuw. Het is nog te vroeg om te weten welke langetermijneffecten de pandemie heeft. Desondanks lijkt het zeker dat bedrijven hun plannen rondom investeringen in digitale transformatietechnologieën versnellen.

Miljarden dollars extra zijn uitgegeven aan automatisering, kunstmatige intelligentie, analyse en andere technologieën die werken op afstand mogelijk maken, de efficiëntie verbeteren en bedrijven een nieuwe richting doen inslaan.

Volgens de IDC groeien de uitgaven voor digitale transformatie van 2020 tot 2023 naar verwachting met een samengestelde jaarlijkse groei van 15,5%, tot ongeveer $ 6,8 biljoen.

Klanten zijn op zoek naar technologieën die voor snellere besluitvorming en snellere workflows zorgen. Velen zoeken deze oplossingen in de cloud, waardoor de clouduitgaven in het eerste kwartaal van 2020 met maar liefst 37% zijn toegenomen. Dit zei Margarete McGrath, Chief Digital Officer van Dell Technologies UK, afgelopen november op de 2020 Vertiv EMEA Channel Summit.

Hoewel er veel is geïnvesteerd in publieke clouddiensten, gaat dit niet per definitie ten koste van bedrijfsinvesteringen. Volgens een recent onderzoek van het Uptime Institute is voor datacenters van ondernemingen duidelijk toekomst. Naar verwachting blijft meer dan de helft van de workloads in 2022 en daarna in on-premise datacenters draaien.

Ook wordt een sterke groei verwacht op het gebied van Internet of Things (IoT)-technologieën en mobiele 5G-netwerken.

Profiteer van de netwerk-edge

Deze trend versterkt eveneens de investering in edge-infrastructuur. Hoewel de netwerk-edge over het algemeen een kleiner deel van de infrastructuurmarkt blijft, verwacht 35% van de partners volgens onderzoek van Canalys dat de edge-investeringen van klanten blijven groeien.

Een inhaalslag in IT-projecten komt naar verwachting dit jaar in de IT-channelmarkt op gang, met name voor digitale transformatieprojecten. Voor veel bedrijven is digitale transformatie en edge computing een van de meest uitdagende IT-projecten die zij aangaan (dankzij de technologie die van invloed is op alle onderdelen van het bedrijf, − de werkcultuur, bedrijfsprocessen, etc.).

Uit recent onderzoek blijkt dat de meeste digitale transformatieprojecten hun doelstellingen niet halen. Echter, met behulp van onze channelpartners kunnen bedrijven hun slagingskans voor digitale transformatie flink vergroten.

Uitgebreide ondersteuning voor IT-channelpartners

Het portfolio van Vertiv voor partners is onlangs vernieuwd. Het heeft nu een uitgebreid serviceaanbod voor de edge-infrastructuurportfolio van de IT-channel. Met speciale services en ondersteuning, variërend van garantie-uitbreidingen tot contractpakketten en on-site services, kunnen IT-channelpartners klanten eenvoudig helpen bij het vereenvoudigen van het onderhoud van hun kritieke infrastructuur.

Het onlangs geïntroduceerde serviceaanbod stelt het uitgebreide channel-portfolio Vertiv-partners in staat tot het verkopen van meer services. Hieronder vallen producten zoals het 5-jarig programma voor UPS dat helpt bij het beheren van kleine, externe of verspreide missiekritieke IT-locaties Vertiv™ Power Assurance, of de diagnostische en preventieve bewakingsservice op afstand voor kritieke toepassingen Vertiv LIFE™ Services.

Bovendien kunnen partners zonder extra middelen hun dealgrootte en winstgevendheid vergroten, aangezien het aanbod deel uitmaakt van het Vertiv Incentive Program (VIP). Het programma omvat onder meer verkoopondersteuning, marketingmateriaal en online training.

IT-channelpartners helpen hun klanten bij het aangaan van deze uitdagingen door het combineren van hun expertise met ervaren sterke leveranciers. We weten allemaal dat voor kritieke IT-infrastructuur als fundament van welke betrouwbare voorziening dan ook meer nodig is dan uitsluitend componenten als racks, PDU’s, UPS, koeling en beheer op afstand. Het vereist een kalme benadering, uitgebreide expertise op het gebied van producten en technologieën, kennis van de industrie en het vermogen om voor iedere onderneming het juiste product te selecteren.

Dit jaar en de komende jaren worden een cruciaal moment voor de digitale transformatieprojecten van veel bedrijven.

Onze channelpartners spelen een belangrijke rol bij het ondersteunen van organisaties bij het verwezenlijken van hun ambities en creëren van een blijvend mooie toekomst voor onze industrie.

Gerelateerde artikelen

PARTNERS
Overzicht
Partner-login

Taal & locatie