The page you're viewing is for Dutch (EMEA) region.

Working with our Vertiv Sales team enables complex designs to be configured to your unique needs. If you are an organization seeking technical guidance on a large project, Vertiv can provide the support you require.

Learn More

Many customers work with a Vertiv reseller partner to buy Vertiv products for their IT applications. Partners have extensive training and experience, and are uniquely positioned to specify, sell and support entire IT and infrastructure solutions with Vertiv products.

Find a Reseller

Already know what you need? Want the convenience of online purchase and shipping? Certain categories of Vertiv products can be purchased through an online reseller.


Find an Online Reseller

Need help choosing a product? Speak with a highly qualified Vertiv Specialist who will help guide you to the solution that is right for you.



Contact a Vertiv Specialist

The page you're viewing is for Dutch (EMEA) region.

Vraagt u zich af wie het meeste profiteert van de toenemende mogelijkheden van edge computing van de huidige datacenters?

Ik zie mijn kinderen vaak spelen op hun X-Box, terwijl ze tegelijkertijd kijken naar YouTube video’s met speltips op hun tablet en ook facetimen met hun vrienden waarmee ze ook al online aan het spelen zijn. Content en connectiviteit zijn al basisvoorwaarden op die leeftijd.

Omdat we data blijven gebruiken tegen steeds grotere hoeveelheden via applicaties als Netflix, YouTube, Google en Amazon - en ons klaar maken voor de opkomst van autonome voertuigen, is de noodzaak voor snelle, lokale gegevensverwerking aan de netwerk-edge steeds groter.

Enorme hoeveelheden edge computing-gegevens worden gebruikt via mobiele apparaten. Mobiel internetverkeer zal in 2021 verviervoudigd zijn - met een vijfvoudige groei van videostreaming en online gaming.

De YouTube-generatie ‘Generatie C’ is de oorzaak van deze netwerk-edge groei.

Generatie C bestaat voor 80% uit millennials - YouTube’s grootste (maar zeker niet enige) doelgroep. Gen C is een mindset die wordt gebruikt om mensen te beschrijven die zich erg bezighouden met creatie, curatie, connectie en community, waardoor ze een krachtige speler zijn in de consumptiecultuur. Michael Tobin OBE praat over Gen C in zijn boek, Live, Love, Work, Prosper:“ Generatie C is gedefinieerd door gedrag en niet door leeftijd. Als ze niet online werken, winkelen of bankieren zitten ze op social media. Gen C beoordeelt uw organisatie op basis van uw website, en aanwezigheid op Twitter, Facebook en Instagram.”

Gen C zijn smaakmakers, ze definiëren sociale netwerken en zijn constant verbonden. YouTube en Netflix zijn hun thuisbasis voor entertainment - video on demand is onderdeel van hun begrip van verbruik van content.

Sociale netwerken, online winkelen en constante connectiviteit

Bijna 9 van de 10 Gen C hebben een social media-profiel, waarvan tweederde hun profielen dagelijks bijwerken en ook hun eigen foto’s en video’s uploaden naar hun sociale netwerken. Het merendeel gebruikt social netwerken ook om beoordelingen te vinden voor aankopen - dit resulteert in een invloed die gelijk staat aan $500 miljard voor aankopen in alleen al de VS. Als het gaat om connectiviteit slaapt meer dan 90% van Gen C met zijn smartphone naast zich.

De veranderende richting en hoeveelheid van edge computing-gegevens

Op dit moment is 80 tot 90% van alle gegevensverkeer afkomstig van de netwerk-edge naar de consument, gegevens voldoen aan de vraag voor verbruik. Die dynamiek zal snel veranderen omdat gegevens in verbinding komen te staan met dingen. Een meer evenwichtige verdeling van 50/50 resulteert in niet alleen door gebruikers maar ook verzonden hoeveelheden gegevens door dingen (AI, IOT, vliegtuigen, treinen, auto’s, fietsen, mensen, enz.) die eerst moeten worden geïdentificeerd en gefilterd/gescreend voor directe actie binnen een edged datacenter.Indien vereist wordt een superset van deze gegevens verder doorgestuurd voor meer complexe validatie en analytische processen in de basisgegevens datacenter..

De veranderende netwerk-edge is bedrijfskritisch vanuit verschillende invalshoeken – en behoeften moeten worden ontworpen en gebouwd om te ondersteunen wat Vertiv heeft geïdentificeerd als de Vier archetypen van edge data– Gegevensintensief, Gevoelig voor menselijke latentie, Gevoelig voor latentie tussen machines en Levensbelang.

Wat is de netwerk-edge?

De laatste jaren is “edge computing” een van de meest besproken trends geworden in IT, en met een goede reden. Grand Valley Research verwacht een samengestelde jaarlijkse groei (CAGR) van 41% voor edge computing tussen 2018 en 2025. Bijna elke industrie herkent de beperkingen van ondersteuning van gebruikers en opkomende technologieën via gecentraliseerde IT-infrastructure (de core) en brengt opslag en rekenkracht dichter bij gebruikers en apparaten. Die verschuiving wordt nodig door de verhoogde connectiviteit van apparaten en mensen en de enorme hoeveelheden gegevens die ze genereren en verbruiken.

Terwijl de netwerk-edge zich ontwikkelt wordt het van levensbelang dat we onze aandacht verleggen naar wie de echte consument van edge- computing zal zijn. We moeten ons gaan richten op de verbruikers van de gegevens waarvoor de edge gebouwd is - en niet alleen de organisaties die de netwerk-edge bouwen. De ‘winnaars’ van de edge zijn diegene die succes hebben op het niveau van klantervaring.

Zoals alles dat ooit gemaakt is vereist de edge IT-infrastructuur een bevoorradingsketen met talloze betrokken partijen om het eindproduct te leveren. Met de netwerk-edge is data en de persoonlijke voordelen / zakelijke voordelen / financiële uitwisseling die het mogelijk maakt het eindproduct. Maar er is een lange toeleveringsketen betrokken, waaronder energiebedrijven en bedrijven die de edge-datacentra fysiek bouwen,en de organisaties die de vereiste onderdelen leveren om de edge computing mogelijk te maken.

Hoe moet, terwijl we blijven bouwen aan de ondersteuning van deze behoeften, de edge IT-infrastructuur zich ontwikkelen om in toekomstige behoeften te voorzien?

Toekomstige edge IT-infrastructuurvereisten gaan verder dan verbruik. De huidige netwerk-edge biedt een manier van verbruik en delen van data, die van morgen moet veel meer leveren in termen van datageneratie, besluitvorming, complexe validatie en analyse omdat we zoveel mogelijk gegevens naar de edge willen brengen omdat ze daar gebruikt worden.

Het is nodig de edge IT-infrastructuur te bouwen om de soorten van gegevenstransacties te ondersteunen die plaatsvinden terwijl we ook het geografische profiel van de gegevensoverdracht in ogenschouw nemen. Edge computing-vereisten zijn anders voor globale/regionale systemen; is uw netwerk-edge voor een retailomgeving, telecommunicatie of campusachtige implementatie?

De mogelijkheid om de benodigde low-latency, betrouwbare, redundant edge datacenters te bieden die de klantervaring ondersteunen zal cruciaal zijn voor succes. Het hebben van de juiste partner met een toegewijde wereldwijde organisatie in het veld die in al uw edge computing behoeften kan voorzien is essentieel.

Wat heeft de toekomst in petto?

Op dit moment stijgt het gebruik van mijn kinderen van de edge boven dat van mij uit - ze gebruiken grote hoeveelheden data, en terwijl ze ouder worden weet ik zeker dat ze nog meer data maken via hun eigen gebruik van social media. Ik kijk er geïnteresseerd naar en vraag me af of mijn eigen datavoetafdruk die van hen ooit zal overtreffen of er in de buurt van zal komen - waarschijnlijk niet.

Gerelateerde artikelen

PARTNERS
Overzicht
Partner-login

Taal & locatie