The page you're viewing is for Dutch (EMEA) region.

Working with our Vertiv Sales team enables complex designs to be configured to your unique needs. If you are an organization seeking technical guidance on a large project, Vertiv can provide the support you require.

Learn More

Many customers work with a Vertiv reseller partner to buy Vertiv products for their IT applications. Partners have extensive training and experience, and are uniquely positioned to specify, sell and support entire IT and infrastructure solutions with Vertiv products.

Find a Reseller

Already know what you need? Want the convenience of online purchase and shipping? Certain categories of Vertiv products can be purchased through an online reseller.


Find an Online Reseller

Need help choosing a product? Speak with a highly qualified Vertiv Specialist who will help guide you to the solution that is right for you.



Contact a Vertiv Specialist

The page you're viewing is for Dutch (EMEA) region.

Klaar voor het Next Vertiv en OMDIA Webinar over Edge-kansen?

Song Lu •

Edge computing is van nature verdeeld en kan bestaan uit vele datacenters. De dialoog over dit onderwerp groeit exponentieel en geloofwaardige gesprekken kunnen een partner helpen om kansen te ontdekken om meer waarde aan een klant te leveren.

Waar komt de vraag vandaan?

Volgens onderzoek door Vertiv en IHS Markit Technology (OMDIA) zijn hier enkele vraagdrivers voor edge computing-behoeften:

  1. Latentie gevoelige toepassingen die immersieve ervaringen bieden – niets als een incidentele "ronddraaiende cirkel" om een boeiende K-12-onderwijsstroom te verstoren
  1. Meer gegevens verwerkt dichter bij de locatie waar het wordt gegenereerd – om kosten te besparen op extra bandbreedtekosten en budgetten verder te rekken
  1. Industriële toepassingen met echte tijdscomponenten – waarvoor extra lokale/edge computing en infrastructuur nodig zouden zijn
  1. Slimme stad en openbare veiligheid – Landelijke en lokale projecten die grote datasets moeten verwerken voor AI gezichtsherkenning of sentimentdetectie, zouden lokale edge-middelen nodig hebben
Tijdlijnen uitrollen voor kansen

Implementatietijdlijnen voor edge-toepassingen zijn afhankelijk van het IT-budget en de betrokken technologie. Vroegtijdige IT, surveillance, gaming en slimme stadsimplementaties waren in wezen uitbreiding van bestaande technologieën. Latere implementaties voor toepassingen zoals AR/VR of autonome voertuigen zouden extra innovatie en/of meer wijdverspreide investeringen vereisen.

800x600-Edge=Applications.png


Hier volgt een grafiek met geschatte gemiddelde implementatietijd voor sommige Edge-toepassingen

Ons advies? Het beste om te beginnen met een enkele geografie of één enkele klant, zoals een middelgrote stad of mijnbouw, omdat er een lange investeringsweg kan zijn om een volledig ontplooide edge te bereiken.

Uw klanten voorbereiden

Hoe infrastructuur wordt opgezet en hoe u uw klanten bereidt, kan een belangrijke invloed hebben op hun IT-budgetten en -resultaten. Hier zijn een aantal uitdagingen die ze kunnen ondervinden en mogelijke oplossingen voor uw klanten.

1. Beperkt personeel

Klanten worden gevraagd om meer locaties te beheren met minder middelen, wat ruimte kan achterlaten voor veiligheidsrisico's. De gemiddelde kosten van een gegevensinbreuk in 2020 zullen meer dan $150 miljoen bedragen[1] – dat is uiteindelijk een enorme deuk. Deze uitdaging is nu versterkt in de huidige omgeving. Hier volgen enkele mogelijke oplossingen die kunnen helpen bij het aanpakken van personeelsuitdagingen, efficiënt en veilig:

  • Netwerkproducten met bewaking op afstand of netwerkmogelijkheden
  • Lokale managementsoftware
  • Toegang op afstand en controle
  • Omgevingssensoren
  • Servicepakketten om het onderhoud van het product te vereenvoudigen

2. Verouderde technologie

IT-professionals die werken met bestaande datacenter- en netwerkinfrastructuur hebben vaak moeite met verouderde technologie, wat het risico op beveiligingsinbreuken kan verhogen. Hier volgen een paar tips om dit aan te pakken:

  • Zoeken naar fabrikanten die programma's aanbieden om het upgradeproces te vereenvoudigen en het IT-budget van een klant te rekken, zoals de Vertiv Trade-In-programma's voor UPS en apparatuur op afstand
  • Overheidsgerelateerde programma's zijn beschikbaar in de sectoren Overheid en Onderwijd – zorg ervoor dat u samenwerkt met een fabrikant die vertrouwd is met deze programma's om het beste advies voor klanten te bieden

3. Toegang faciliteit

In sommige toepassingen hebben uw klanten meerdere personeelsleden die hun edge-locaties betreden en verlaten en toegang hebben tot dezelfde racks. Dit kan aanzienlijke gevolgen hebben voor de veiligheid en bedrijfscontinuïteit. Zo kunt u helpen:

  • Vind een goed gebouwde rackkast die veilig kan worden vergrendeld – en voor extra bescherming zoekt u naar racks die individueel kunnen worden afgesloten
  • Toebehoren, zoals deurstandsensoren, kunnen IT-managers meer controle geven
  • Beveiligingscamera's installeren om toegang op locatie te controleren
What’s Their Edge

Of het nu een overheidsinstantie is die op zoek is naar advies over Smart City-projecten, of een fabrikant van elektrische voertuigen die de dagelijkse werkzaamheden wil optimaliseren, wij zijn hier om samen te werken met onze channel partners om de vertrouwde adviseur op de edge te zijn, hoe dat er ook voor uw klanten kan uitzien.

Neem voor meer informatie over de oplossingen in dit artikel contact op met ons kanaalteam. We hopen dat u zich kunt aansluiten bij ons volgende webinar met OMDIA op 25 juni - Voorbereiding op de post-recessie datacentermarkt: Wat u moet weten. Klik hier om te registreren!

[1] https://www.cybintsolutions.com/cyber-security-facts-stats/

PARTNERS
Overzicht
Partner-login

Taal & locatie