The page you're viewing is for Dutch (EMEA) region.

Working with our Vertiv Sales team enables complex designs to be configured to your unique needs. If you are an organization seeking technical guidance on a large project, Vertiv can provide the support you require.

Learn More

Many customers work with a Vertiv reseller partner to buy Vertiv products for their IT applications. Partners have extensive training and experience, and are uniquely positioned to specify, sell and support entire IT and infrastructure solutions with Vertiv products.

Find a Reseller

Already know what you need? Want the convenience of online purchase and shipping? Certain categories of Vertiv products can be purchased through an online reseller.


Find an Online Reseller

Need help choosing a product? Speak with a highly qualified Vertiv Specialist who will help guide you to the solution that is right for you.



Contact a Vertiv Specialist

The page you're viewing is for Dutch (EMEA) region.

Intelligente UPS-systemen en lithium-ion-accu’s: Nieuwe mogelijkheden bieden in het datacenter

Peter Panfil •

Miljoenen UPS-systemen in datacenters over de hele wereld gebruiken verschillende soorten accu’s om tijdelijke back-up-stroom te bieden in het geval van een niet-geplande stroomuitval. Dat betekent dat er verspreid over de hele wereld honderden miljoenen accu’s zijn die enorme hoeveelheden grotendeels ongebruikte energie bevatten. De datacentersector heeft dit lange tijd gezien als een geïntegreerde inefficiëntie in een systeem dat meedogenloos, zelfs bescheiden, inefficiënties uitroeit. In ontwikkelde delen van de wereld met betrouwbare stroomvoorzieningen, waar stroomuitval zelden voorkomt, zou u een deel van die ongebruikte stroom in accu’s proactief kunnen gebruiken, toch? 

VRLA-accu’s maken het moeilijker 

Natuurlijk is het niet zo eenvoudig. Al decennialang bestaat de overgrote meerderheid van deze accu’s uit klepgeregelde loodzuur (VRLA) batterijen, vergelijkbaar met de accu in uw auto. Zou het gebruik van de "ongebruikte" energie voor het starten van uw auto u een goed gevoel geven als u dit toch niet gebruikte? VRLA-accu’s zijn niet bijzonder efficiënt en terwijl ze het vereiste werk van een UPS doen, raken ze relatief snel leeg. Het gebruik VRLA-accu’s wanneer ze niet worden gebruikt voor back-up van een datacenter, is niet alleen riskant, het is roekeloos. Daarom gebeurt het zelden of nooit. 

Maak kennis met de nieuwe technologie voor energieopslag: Lithium-ion-accu’s 

Er veranderen echter dingen in het datacenter. Lithium-ion-accu’s leiden een golf van geavanceerdere technologieën voor energieopslag die langdurigere, veelzijdiger opties bieden voor overgangsstroom. Dit biedt organisaties de kans om te kijken naar mogelijkheden voor creatiever gebruik van die accu’s en mogelijk enkele elegante interacties tussen hun UPS-systemen en het netwerk. Dit is een van de datacentertrends in 2019 die zijn geïdentificeerd door een wereldwijd team van experts uit de omgeving van Vertiv.  

Waarom intelligentere UPS-systemen flexibiliteit voor het datacenter betekenen?  

Deze intelligentere UPS-systemen en de veelzijdiger accu’s die hun back-up-stroom leveren, kunnen beheerders van datacenter tegenwoordig belastingbeheer en peak shaving-mogelijkheden bieden, hoewel slechts weinig organisaties hiervan profiteren. De mogelijkheden gaan echter veel verder dan dat, inclusief het gebruik van die opgeslagen energie om het nutsbedrijf te helpen bij het functioneren van het elektrische netwerk. Het is niet moeilijk om een toekomst voor te stellen waarin die UPS-systemen een nieuwe omzetstroom mogelijk maken in die accu’s.  

Er zijn natuurlijk verschillende vragen, zoals het gevoel dat organisaties hebben bij het benutten van dit vermogen, maar het is opwindend om de huidige technologieën te zien die dit soort opties presenteren.  

Wat denkt u van het gebruik van intelligente UPS-systemen en geavanceerde accu’s voor geavanceerdere interacties met het netwerk?  

PARTNERS
Overzicht
Partner-login

Taal & locatie