The page you're viewing is for Dutch (EMEA) region.

Working with our Vertiv Sales team enables complex designs to be configured to your unique needs. If you are an organization seeking technical guidance on a large project, Vertiv can provide the support you require.

Learn More

Many customers work with a Vertiv reseller partner to buy Vertiv products for their IT applications. Partners have extensive training and experience, and are uniquely positioned to specify, sell and support entire IT and infrastructure solutions with Vertiv products.

Find a Reseller

Already know what you need? Want the convenience of online purchase and shipping? Certain categories of Vertiv products can be purchased through an online reseller.


Find an Online Reseller

Need help choosing a product? Speak with a highly qualified Vertiv Specialist who will help guide you to the solution that is right for you.



Contact a Vertiv Specialist

The page you're viewing is for Dutch (EMEA) region.

Edge en 5G maken smart cities, sneller alles mogelijk

Martin T. Olsen •

We horen veel over het Internet of Things (IoT), de edge van het netwerk, machine learning en artificial intelligence (AI), maar de publieke perceptie is zich waarschijnlijk nog niet bewust van de echte vooruitgang op al deze gebieden. 

Kijk eens naar enkele toepassingen in de praktijk, die onze wereld elke dag veranderen: Interactieve mobiele navigatie-apps, zoals Waze en Google Maps, loodsen mensen door hun woon-werkverkeer en helpen ze bij het vermijden van files, kuilen en politie onderweg. Slimme irrigatieregelaars die waterlekken detecteren, helpen bij het verminderen van het waterverbruik in door droogte getroffen omgevingen. En innovatieve, door middel van IT geactiveerde lantaarnpalen die ook worden gebruikt als gegevensintelligentienetwerk, verbeteren vervoers-, verkeers- en voetgangersveiligheid. 

De binnenkort te lanceren 5G-netwerken, hybride IT, geïntegreerde systemen en edge computing brengen computerbronnen dichter dan ooit bij de eindgebruiker en stimuleren tal van nieuwe bedrijfsmodellen, diensten, innovatie en toepassingen. Deze IT-middelen aan de edge en een overvloed aan nieuwe mobiele apparaten (zelfs slimmere telefoons, tablets, wearables, verbonden apparaten, slimmere auto's/transport, enz.) zijn de bouwstenen voor een ophanden zijnde golf van smart cities en steeds slimmere technologie voor gebruiksscenario's zoals digitale gezondheidszorg, slimme beveiliging, zelfrijdende voertuigen en andere futuristische maar haalbare toepassingen. 

4G en 4G LTE zijn begonnen met dit digitale landschap, maar 5G zal ons naar een veel hoger niveau schieten. De uitdaging waar de sector mee te maken krijgt wanneer deze het 5G-tijdperk ingaat, is het identificeren van de gebruiksscenario's die het meest geschikt zijn om optimaal gebruik te maken van 5G en met het potentieel om een verhoogde omzet te genereren met 5G die kan worden gebruikt om toekomstige implementaties te ondersteunen. 

Vorig jaar, na evaluatie van meer dan 100 huidige en komende edge–gebruiksscenario’s, hebben we vier edge-archetypen geïdentificeerd, die elk primair werden gekenmerkt door hun bandbreedte- en latentie-vereisten—een set kenmerken die door 5G kunnen worden aangepakt. Deze archetypen en enkele opkomende gebruiksmogelijkheden zijn:

  • Gegevensintensief - HD-inhoud, virtual reality en smart cities
  • Gevoelig voor Machine-to-Machine-latentie - slimme beveiliging, slim netwerk en militaire simulaties
  • Gevoelig voor menselijke latentie - augmented reality, slimme detailhandel en natuurlijke taalverwerking
  • Levensbelang - digitale gezondheid, zelfrijdende auto's en slim transport

Als volgende stap hebben we die edge-archetypen gebruikt om zowel de technische als zakelijke impact van 5G op de verschillende edge-gebruiksscenario’s te evalueren en beter te kunnen achterhalen welke van deze het meeste potentieel heeft voor de ondersteuning van vroege implementatie van 5G-technologie. Het resultaat van dat onderzoek is een nieuw whitepaper: 5G inschakelen: Het gebruik van Edge-archetypen om de meest volwassen gebruikssituaties te identificeren

Ik raad u aan om de whitepaper te lezen, maar het komt op het volgende neer: Hoewel vrijwel alle edge-gebruiksscenario’s uiteindelijk zullen profiteren van 5G, heeft een veel kleinere subgroep het huidige niveau van volwassenheid, potentieel voor verhoogde omzet en gegevensvereisten waardoor ze geschikt zijn om implementaties van 5G-technologie te ondersteunen. Die kennis moet telecomaanbieders ondersteunen bij het prioriteren van 5G-implementaties en organisaties voorbereiden op 5G-netwerken. 

Hoe bereidt uw organisatie zich voor op 5G? We horen graag van u. Bezoek ons op 25-28 februari in Barcelona op het Mobile World Congress of, als u dat niet kunt, bekijk onze nieuwe whitepaper.

Gerelateerde artikelen

PARTNERS
Overzicht
Partner-login

Taal & locatie