The page you're viewing is for Dutch (EMEA) region.

Working with our Vertiv Sales team enables complex designs to be configured to your unique needs. If you are an organization seeking technical guidance on a large project, Vertiv can provide the support you require.

Learn More

Many customers work with a Vertiv reseller partner to buy Vertiv products for their IT applications. Partners have extensive training and experience, and are uniquely positioned to specify, sell and support entire IT and infrastructure solutions with Vertiv products.

Find a Reseller

Already know what you need? Want the convenience of online purchase and shipping? Certain categories of Vertiv products can be purchased through an online reseller.


Find an Online Reseller

Need help choosing a product? Speak with a highly qualified Vertiv Specialist who will help guide you to the solution that is right for you.



Contact a Vertiv Specialist

The page you're viewing is for Dutch (EMEA) region.

8 essentiële Rack PDU-kenmerken die u zou moeten overwegen bij het beheren van de infrastructuur van een Edge-datacenter

De versnelde groei van apparaten verbonden met internet en nieuwe geautomatiseerde applicaties die lokale computercapaciteit in realtime vereisen, blijft een belangrijke stimulans voor de behoefte aan de edge. Hoewel cloud computing de ontwikkeling van grote datacenters heeft gestimuleerd, brengt edge computing het gedistribueerde IT-model terug. Met een breed scala aan kleinere, edge-of-network locaties in de buurt van het dataverbruik, moeten ze geëvalueerd worden op basis van hetzelfde controleniveau als een groter core-datacenter.

Dus wat maakt een edge-locatie anders?

Net als ondernemings-, colocatie- en clouddatacenters is edge-infrastructuur gebaseerd op een netwerk van bedrijfskritische computing- en opslagresources, maar met een fractie van de schaal en vaak gebruikt aan een specifieke functie of toepassing. De soorten omgevingen variëren van alles van een microdatacenter tot een intermediate of main distribution frame (IDF/MDF)-kast, tot buitenbehuizingen en containers. Deze omgevingen vereisen vaak aangepast vermogen, koeling, monitoring en kastconfiguraties die zijn afgestemd op de behoeften van de lokale geografie en de unieke toepassing.

Een van de belangrijkste overwegingen voor de infrastructuur van de edge is stroomdistributie naar de bedrijfskritische apparatuur die de computing en de verwerking van data afhandelt, aangezien deze in realtime weer naar het datacenter van de cloud worden teruggestuurd.

Rack power distribution units (rPDU’s) zijn de ruggengraat van de infrastructuur van de edge. Fabrikanten hebben vaak een uitgebreide reeks standaard en op maat gemaakte rPDU-opties. Met duizenden beschikbare configuraties kan het een overweldigende taak zijn om de meest geschikte rPDU voor uw unieke behoeften te selecteren.

Om het rPDU-selectieproces eenvoudiger voor u te maken, vindt u hier acht belangrijke rPDU-functies die u moet overwegen bij het ontwerpen van uw edge-infrastructuur:

1. Realtime monitoring van rack-stroomverbruik en alarmen per stopcontact

Omdat edgelocaties geen onderdeel zijn van de hoogwaardige datacenterfaciliteit, wordt monitoring van de stroom en de algemene omgevingsomstandigheden nog belangrijker om de uptime en betrouwbaarheid van de locatie te garanderen. Intelligente rPDU's zijn uitgerust met een ingebouwde webserver, die externe toegang biedt tot stroommeetgegevens, zoals stroom, spanning, daadwerkelijke stroom, schijnbare stroom en stroomfactor. Om overbelasting van circuits of andere stroomgerelateerde downtime te voorkomen, kunnen IT-beheerders alarmdrempels instellen om potentiële problemen te identificeren en waarschuwingen te ontvangen via e-mail-, e-mail-naar-sms en SNMP-traps wanneer een ingevoerde drempel wordt overschreden. Monitoring van deze kritieke variabelen biedt u de mogelijkheid om stroombelasting goed te balanceren, het energieverbruik te evalueren en de stroomvoorziening te monitoren — voor maximale uptime.

De meest intelligente rPDU’s ondersteunen gemeenschappelijke netwerkprotocollen om eenvoudig te integreren met netwerkbeheer of datacenterinfrastructuurbeheer (DCIM)-software. Dit biedt u de mogelijkheid om op verschillende locaties meerdere rPDU's te bekijken vanuit een enkele overzichtsinterface.

2. Schakelen op afstand

Edge-sites worden vaak geplaatst in afgelegen gebieden met weinig tot geen lokale IT-expertise voor het afhandelen van ongeplande downtime. Het kan bijzonder stressvol zijn om op afstand iets te doen aan een overbelasting van het stroomverbruik of een niet-reagerende server. Switched rPDU’s kunnen externe bediening van stopcontacten mogelijk maken, werkend als een lokaal touchpoint met ingebouwde heropstartmogelijkheden. Een werknemer hoeft niet langer naar een externe locatie reizen, de stroom handmatig te resetten en in de buurt te blijven om te testen of het apparaat goed werkt. Daarnaast kunnen stopcontacten ook worden uitgeschakeld en vergrendeld om onbevoegd gebruik te voorkomen.

3. Realtime monitoring en alarmering voor de omgeving

Vanwege de afgelegen aard van de meeste edgelocaties zijn ze vooral gevoelig voor een groot aantal fysieke en omgevingsfactoren die andere datacenters hoogstwaarschijnlijk niet ervaren. Hoewel het gebruikelijk is om robuuste monitoring en waarschuwingsmogelijkheden te hebben ingebouwd in kritieke systemen zoals een airconditioning (CRAC), noodstroom (UPS) en zelfs servers, worden de omringende omgevingsfactoren voor de kritische infrastructuur vaak genegeerd en weten veel managers van datacenters niet dat er een probleem is totdat het problematisch wordt. Omgevingsfactoren zoals warmte, luchtvochtigheid en vocht vormen een ernstige bedreiging voor bedrijfskritische infrastructuur. Deze problemen kunnen worden geminimaliseerd door een netwerk omgevingssensoren in te bouwen om bruikbare gegevens te verzamelen en gebruikers te waarschuwen over mogelijke bedreigingen.

Identificeer bij het selecteren van een rPDU het type en de hoeveelheid sensoren dat nodig is om de edge-omgeving strategisch te monitoren en zorg ervoor dat de rPDU de mogelijkheden en invoercapaciteit heeft voor elke sensor. De meeste edgelocaties vereisen meerdere sensoren, waaronder voor temperatuur en luchtvochtigheid, water, rook en deurpositie. Deze sensoren verbinden zich terug naar de rPDU, waardoor u parameters kunt afstemmen op toegewezen drempels en alarmen kunt configureren.

4. Cascading of daisy-chaining om ethernetdrops te minimaliseren

Het aantal kritische systemen dat nodig is op een edgelocatie kan een grote uitdaging vormen voor het beheer en het onderhouden van een hoog aantal IP-apparaten. Sommige intelligente rPDU's kunnen een groot deel van deze last verlichten door het bieden van een daisy-chaining of cascading, waarbij meerdere apparaten netwerkconnectiviteit en een beheerinterface kunnen delen.

Leveranciers die een volledige suite infrastructuurhardware produceren, bieden waarschijnlijk interoperabiliteit tussen de verschillende soorten apparaten die ze produceren, zoals UPS-apparaten, koelapparatuur, rPDU's en andere kritische assets die op een edgelocatie zijn ondergebracht. Met de juiste leverancier zijn er eindeloze mogelijkheden in de potentiële automatisering van dataconfiguratie, groepering, apparaatbeheer en onderhoud. Eén apparaat kan worden aangewezen als aggregator en controller voor alle aangesloten downstreamapparaten, waardoor beheer op afstand wordt vereenvoudigd.

Bij het selecteren van een rPDU is het belangrijk om de cascading-mogelijkheden en eventuele connectiviteitsbeperkingen te identificeren. Het kan de implementatie, het beheer en het onderhoud van de randinfrastructuur aanzienlijk vereenvoudigen als u veel aandacht besteedt aan deze functie.

5. Hybride C13/C19-stopcontacten

De energievereisten van edgelocaties kunnen moeilijk te voorspellen zijn en een uitdaging vormen bij het selecteren van rPDU’s, vooral bij het standaardiseren van een enkel model voor verschillende locaties. Traditioneel moesten managers van datacenters het type stekker voor elk stuk rackapparatuur per faciliteit identificeren, waarbij vaak het type en het aantal benodigde stopcontacten moest worden bepaald voordat beslissingen over rackapparatuur konden worden genomen. Met de introductie van hybride C13/C19-stopcontacten is dit nu verleden tijd.

6. Hot-swappable en upgradebare communicatiekaarten maken een snelle verandering in het veld mogelijk

Veel cruciale datacentersystemen bieden hot-swappable communicatiekaarten die direct na falen kunnen worden vervangen zonder dat ze hoeven te plannen voor downtime. Sommige rPDU-leveranciers brengen een revolutie te weeg en gaan nog een stap verder met deze capaciteit door IT-beheerders in staat te stellen om geüpgradede communicatiekaarten te installeren met nieuwere technologie en verbeterde functies. Dankzij upgradebaarheid kunnen bedrijven zich aanpassen aan veranderingen in technologie en boven de concurrentie uitstijgen, terwijl de levensduur van de rPDU wordt verlengd en het rendement op investeringen wordt gemaximaliseerd.

7. Kleuren om verschillende stroomtoevoeren en afwisselende fasen aan te geven

Voor edgelocaties die meerdere rPDU's vereisen, zou het handig zijn om stopcontacten met kleurcodes te hebben voor het snel identificeren van A- en B-stroomtoevoeren, wat verwarring elimineert en het risico op menselijke fouten vermindert. Dit vermogen om de verschillende circuits en fasen eenvoudig te identificeren, vereenvoudigt de load balancing bij het implementeren van IT-apparatuur. Bovendien kunnen gebruikers in één oogopslag ongelijke stroomdistributie identificeren om onbedoeld inschakelen van onderbrekers te voorkomen.

8. Hoge temperatuur op basis van omgeving

Aangezien edge computelocaties in verschillende vormen en omgevingen bestaan, is het belangrijk om rekening te houden met het bedrijfstemperatuurbereik van alle IT-apparatuur met rPDU's. Voor omgevingen met hoge temperaturen is het van cruciaal belang om robuuste rPDU's te selecteren die ontworpen zijn om in dergelijke omgevingen te opereren. Sommige rPDU's kunnen bijvoorbeeld opereren bij een omgevingstemperatuur tot 60 graden Celsius (140 F).

Bij het ontwerpen van uw edgedatacenter is het essentieel om zorgvuldig een betrouwbare rPDU te selecteren die de uptime van uw toepassingen maximaliseert.



Neem contact met ons op

Bedankt voor uw inzending, wij zullen binnenkort contact met u opnemen.

PARTNERS
Overzicht
Partner-login

Taal & locatie