Many schools are finding that old layouts interfere with emerging needs – forcing new optimization requirements. Placer County Unified School District of California needed to find extra space in its building to construct a conference room and office space.

The Customer

The Placer County Unified School District of California serves students in grades K-12 across more than ten elementary, middle, and high schools.

The Challenge

Many schools are finding that old layouts interfere with emerging needs – forcing new optimization requirements. Placer County Unified School District of California needed to find extra space in its building to construct a conference room and office space.

The Solution

Vertiv found the workspace in Placer County’s old data center through improved space optimization, using Vertiv’s SmartRow™. Our SmartRow let them condense their datacenter footprint without major renovations.

Vertiv’s SmartRow is the perfect central data infrastructure solution when space is limited. The compact design and integrated fire suppression system allows SmartRow installation in any space. Not only does it save room, but it also reduces energy consumption by up to 27% compared to a conventional data center design. Our help gave the school district cost reductions and vitally needed space without disrupting vital applications for staff and students alike.

Case Summary

Location: California, United States

Product/Service: The SmartRow solution is a space-saving, fully integrated row-based data infrastructure that is both energy and spatially efficient.

Critical Need: Placer County Unified School District needed to optimize its old data center to open up space for a new conference room and office area.

Results:

  • Removed original data center and raised floor with perimeter cooling
  • Reduced the number of needed cabinets from 12 to only 6
  • Installed reliable UPS systems, each running at about 30% load
  • Minimized downtime and productivity loss
  • Reclaimed excess data center space to be used for additional workspace
  • Freed up square footage and reduced overall operational costs
DOWNLOAD THE CASE STUDY (PDF)

Language & Location